Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zniesmaczona mama

po co ludzie

Polecane posty

Gość zniesmaczona mama

tak beznadziejnie przeinaczaicie imiona swoich dzieci?Wstydzicie sie nadanego imienia czy co? Moja kolezanka nazwala corke Jagoda,a wola do niej Gusia....szkoda slow:O

Gość Ciumciareczka
a dlaczego maja nie przeinaczac? jak dadzą na imię dziecku Kazimiera to maja tak mówić do 3 letniej dziewczynki? widocznie mamie nie chce się mówić Jagoda, jagódka, jagósia to skraca do Gusia

Gość zniesmaczona mama
Mańcia i Mania to normalne zdrobnienia od Marii,ale Gusia... Większośc ludzi w glowe zachodzi,od jakiego to imienia moze pochodzic...A poza tym mala Jagoda ma juz prawie 5 lat i ta Gusia...juz troche nie na miejscu moze byc

Gość zniesmaczona mama
Zdrobnienia i przeinaczenia to nie to samo... Wiadomo,że do Katarzyny bedzie sie mowic Kasia,do Aleksandry Oleńka itd.

bosz- ale masz dziewczyno problem- ja lepiej nie będę sie wypowiadać jak zdrabniam swoje dzieci....bo kogoś zniesmacze

jesli to cie zniesmacza to chyba jestes nizle zgorzkniala glupia baba

jagoda- jagódka -gusia........łatwo szybko i przyjemnie w użyciu......

jaki ty masz problem? lepiej sie zniesmaczaj jak ktos wyrzuci polowe kanapki do smieci podczas gdy 1/4 ludzkosci jest niedozywiona. niech wolaja na dzieciaka \"drzewo\" jesli tylko daja mu milosc i dobre wychowanie!

Hehehe no tak jak ma juz 5 lat to faktycznie moze byc troche nie na miejscu :D W tym wieku to powinni do niej zwracac sie Jagodo i to z odpowiednia powaga w glosie ;) Rodzice to rodzice wiadomo ze maja wyjatkowy stosunek do wlasnego dziecka i pewnie bedzie miala 18 lat a dalej dla nich bedzie Gusia :) ich prawo

Gość zniesmaczona mama
tak tylko pisze,bo mnie to denerwuje...i nie tylko mnie... nie chodzi mi zreszta o takie zdrabnianie w domu czy cos, tylko mowienie tak do dziecka caly czas...Do mojej znajomej o imieniu Basia mama caly czas mowila Buba...nawet gdy ona zaczela sie tego wstydzic i prosila mame,zeby przestala chociaz przy kolezankach... Teraz ma juz 25 lat i nadal jest Bubą...Juz nawet nie probuje z tym walczyc

Gość po jaką cholerę
eeeee tam kazdy mówi do dziecka jak chce lepiej Gusia niż Cipolągu

Gość zniesmaczona mama
Ta dziewczynka tez za bardzo nie lubi "Gusi" ostatnio,gdy mama wolala ja na placu zabaw: Guśka,chodz szybko!, i tak kilka razy,mala nie reagowala.W koncu matka sie zdenerwoala,poszla po nia, zapytala,dlaczego nie przyszla, a ta jej odpowiada: Bo ja nie jestem zadna Guśka!;)

oczywiscie czyms zupelnie innym jest przeinaczanie imienia gdy dziecko sie nie zgadza. lub nazywanie po imieniu,gdy ono prosi zeby wlasnie nazywac je inaczej;-)

mój mąż mając 28 lat jest \"mały\", moja siostra mając lat 30 jest \"niusia\" , moja mama mając lat ponad 50 i mając na imię barbara jest \" jacek\", ja jestem ziutka , mój dorosły już 7 letni syn jest domiś, a jego nieco młodsza siostra dla mojej teściowej jest ziunia.... o dziwo nikogo to nie boli.......nawet \"jacka\"

eeee tam.... mnie tez zdrobnienia zawsze denerwowaly ale jak sie pojawi moja cora to pewnie nie bede sie mogla powstrzymac :) i nic mnie nie bedzie obchodzilo czy sie to komus podoba czy nie :)

paulino!!!;) JA NA MOJA CORECZKE TEZ PAULINE WOŁAM PAULISIA!!! sorki zapomnialam capslocka wylaczyc

No naprawde problem. Ja już kiedys na jakims forum napisałam , po co mówic dla dziecka na zabawkę że to jest MIŚ skoro nie chce my używać zdrobnień mówmy NIED ŹWIEDŹ , zdrobnienia są i będą czy komuś to sie podoba czy nie....

Gość zniesamczona mama
zdrobnienia i przeinaczenia to nie to samo

Gość zniesmaczona mama
mama to zdrobnienie,a nie przeinaczenie...to zupelnie co innego:O

Czasami zerobnienia inaczej brzmią niż imię zasadnicze , może dlatego :P Mój ojciec też inaczej mnie nazywał , nawet to tej pory do mnei tak mówi, nie mam mu tego za złe :P

Gość ma na imię Wiktoria
Ja na moją córkę mówię Wikulina.

rany, jakby ktoś do mnie powiedział Urszulo to by mnie chyba szlag trafił... w pracy mówią do mnie Ulcik albo Ulex, bo tylko to toleruję, tak nie lubię swojego imienia... Pracuję w szwedzkiej firmie i Szwedzi np. nie zdrabniają imion, pytam jednego który ma na imię Stefan jak na niego mówili w dzieciństwie, to gały na mnie wywalił i mówi: no normalnie, Stefan... Ja do niego Stefek mówię albo Stefi i bardzo go to bawi :D Bengt np. jest dla nas Benio :D:D:D Generalnie Szwedzi uważają, że jak jesteś w Polsce to nigdy nie wiesz jak Polacy zdrobnią twoje imię i czy właściwie mówią do Ciebie czy do osoby obok.... :D:D:D Ale podoba im się to.

Gość 34t4
moja Olga to tez Gusia:)

Gość madalenak
moja kolezanka tak nie lubila swojego imienia ze zmienila z jagody na wiktorie,no i nazwisko tez zmienila.ale nie wiem po co.starzy znajomi wolaja na nia jagoda,tylko w papierach i nowi znajomi mysla ze tak ma od poczatku.i jak jestem z nia a ktos nie wie ze ona ma jagoda to musze uwazac i jej tak nie nazwac

Gość zniesmaczona mama
sama jestes glupia:P

Zniesmaczona mamo, czy coś jeszcze Cię denerwuje? Chętnie posłucham....