Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość laleczka333

czy to mozliwe zeby wiara mogła dzielic?

Polecane posty

Gość nie lokujemy
fajna... właśnie że wyznanie jest to samo a religia podobna. poczytaj a się dowiesz! Różnią się kilkoma kwestiami, jak np. uznaniem Ojca Swiętego. Święta są takie same a ich inny termin zawdzięczmy dwóm kalendarzom juliańskim i Gregoriańskim i tyle. Mam męzna prawosławnego. Ślub mieliśmy jeden w obu obrządkach. wszyscy byli zadowoleni. katolocy wierzą w to samo a różnice są tylko w samym kościele a nie w wyznaniu.

Gość nie lokujemy
ja tez gdybym zaczęła gadać o kościele i księżach to uszy by wam uschły. a co mnie obchodzi kościół? ja wzięłam ślub w świątyni Boga, bóg poprzez księdza nam pobłogosławił i już

Gość frk-09
:D to co wypisujesz na publicznym forum Fajna, jest także moją sprawą i mam prawo to komenować. Nie byłem wulgarny, za to Ty już tak :D I znów wykazałas, ze nie rozumiesz wiele. Rzecz nie w nazwie. Do pastorów w Polsce mówi się, proszę księdza a róznice pomiędzy protestantyzmem a katolicyzmem (i kościołami obrządków wschodnich) są wielkie.

Gość frk-09
Po pierwsze jestem facetem a nie suką :D po drugie drogie Fajne dziecko, musisz zaraz pyskować? I to tak wulgarnie.

Gość frk-09
Fajna ależ Ty wulgarna jesteś :D

Gość frk-09
...no fajna jesteś :D

Gość No kuuuuurwaaaaaaaaaaaa
Nie lokujemy " przecież obie religie są katolickie i bardzo podobne! jakie różnice i jaki problem. Nie ma żadnego!Może zanim zaczniecie się wypowiadać, liźniecie trochę wiedzy o grekokatolikach i rzymskokatolikach" - sama liznij co nie co ! Od kiedy prawoslawie i grekokatolicyzm to to samo ? :o

Gość frk-09
Moze jestem wkurwiający ale za to w jaki kulturalny sposób :D i do tego mogę odpowiedzieć na postawione pytanie, w sposób świadomy ponieważ dysponuję pewnym zasobem wiedzy. Ty natomiast jesteś fajna i pozostań taka fajna w kolorowym fajnym świecie z reklam :D

w kolorowym fajnym sweicie z reklam? kurwa co ty pierdolisz? z jakich reklam?ja pierdole wyrazam moje zdanie i tyle a ty sie musisz sopierdolic idz na dwor, sie przewietrz, moze dobrze ci zrobi

Gość frk-09
:D ale się fajnie złościsz :D z fajnych reklam :D fajnych :D

Gość deskjet........
a ja sie wyłamię i powiem że frk-09 ma racje,fajna madchen nikogo nie urażajac jestes jeszcze chyba bardzo młoda a tak w temacie, taki związek ma oczywiście sens i nigdy nie będzie dzielil jesli podejdziemy do tego z dojrzalościa, poczytaj sobie o rozłamie kścioła itp. itd. porozmawiaj z ksiedzem(tylko wiesz nie z każdym można) i oczywiście życze szcześcia,przecież religi nikt nie wybiera, równie dobrze ty mogłaś byc prawoslawna,i nie jest to powod aby kogoś skreślać, a co do świąt, jedne spedzamy u rodziców męża drugie u moich i jest ok

Gość laleczka333
nie było mnie na forum. przeczyatlam Wasze odpowiedzi i dziekuje bardzo. Problem nie polega na małżenstwie. Problem zaczyna sie gdy pojawią się dzieci. NIe jestem fanatyczka religijna. Ale nie moge nagle stac sie prawosławna, bo poprostu kiedy jestem w cerkwii ja nic nie rozumiem. JAk mam wychowac dzieci??? Problem leży w przyszłym życiu, nie w zawarciu zwiażku, który możnma wziaść w kosciele czy w cerkwii. JEsteśmy po wielu rozmowach z księdzem, po spotkaniu z kolesiem od prawa kanonicznego. Wiem jak to wygląda ze strony prawnej, ale to nie zmienia faktu ze mój partner chce by związek był w jednej wierze. Które sie różnia, naprawde. Chocby to ze katolicy wierza w czysciec. Jest mnóstwo takich szczegółów. JAk o nich mówic dzieciom. Czy nalezy zmienic wiare? MOim zdaniem nie, bo to jest niedojrzałe i pochopne. To nie chodzi o fanatyzm, ale o tradycje i wychowanie. MOje pytanie jak przekonac partnera do zmiany decyzji o pogladach na zwiazki. CHce zeby nasz zwiazek był mieszany. A nie wymuszany przez takie czy inne rzeczy. chociaż to nie jest proste, np moj chłopak wział urlop zeby isc na piegrzymke, ja w tym czasie tez mam urlop, a nie moge chodzic na pielgrzymki ze wzgledów zdrowotnych. Chciałam jechac na wakacje, ale szanuje mojego partnera. Jest czasami tak trudno...