Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mamocha

Czy przy beta HCG 7,18 mlU/ml to ciąża? Pomóżcie!!!!

Polecane posty

Mam pytanko czy przy beta hcg 7,18 możliwe jest żebym była w ciąży? Norma dla niecięzarnych to 5, ale facet w laboratorium nie potrafil jednoznacznie powiedzieć czy to wynk ciążowy czy też nie. Robiłam test płykowy - negatywny, więc juz sama nie wiem co mysleć. cieszyć się czy nie???????

Gość tez mama
narazie to bardzo niski odczyt -wiec na radosc to chyba zbyt wczesnie...Pooczekaj kilka dni i ponow test jak @ nie bedzie.

Gość a nie lepiej byłoby
Wiesz, jak ja robiłam betę to miałam wynik ponad 100

No własnie je też nie skaczę pod sufit i to nie dlatego że nie chcę dzidziusia, tylko przed tygodniem wykryto zmiany w tarczycy i w sumie dobrze byłoby te sprawę zalatwić przed ciążą. Ja mam 3 letnią córcię i pamiętam, że mniej więcej w tym samym czasie beta mialam ponad 50, więc czuję, ze cos jest nie tak. Wilkie dzięki za odpowiedź. Jak do piątku nie dostanę @ to zrobię ponowne badanie

Zależy w którym dniu po owulacji , ja miałam 50 ml- 11 dni po owulacji a za 2 dni już 250 tak szybko to rośnie. Jeżeli nie brałaś żadnych zastrzyków na pęknięcie jajeczka z b. hcg np. pregnylu to może ten wynik świadczyć o ciąży ( ja po pregnylu w 14 dni po owu. miałam wynik 16 ml i w ciąży nie byłam) Po prostu zrób jutro albo pojutrze jeszcze jedno badanie krwi i jak ciąża jest to wynik dużo wzrośnie.

Gość mamocha odbierz
maila

Rita101, dzieki wielkie, juz wiem, ze nie mam co liczyc na ciążę... bo to był 12 dzień po owulacji... w sumie szkoda :(

Gość sssiii
Tygodnie ciąży poziom beta hcg 3 5-50 mIU/ml 4 5-430 mIU/ml 5 19-7340 mIU/ml 6 1000-56000 mIU/ml

Nie ma co porównywać wyników bo tak naprawdę owulacja owulacją a ilość bety zależy tak naprawdę od tego kiedy zarodek się zaimplantuje do śluzówki u jednych to się dzieje po 5 dniach u innych po 7 miu a u innych jeszcze póżniej wtedy dopiero zaczyna się wydzielanie przez zaczątki łożyska bety.Więc to że ja miałam taki wynik to nic nie znaczy , mi wogóle miałam dużą betę , ale nie ilość jednostek ma znaczenie tylko jej przyrost.Jak wynik jest powyżej 5 to już może świadczyć o ciąży więc poczekaj spokojnie do jutra zrób jeszcze raz badanie i..............życzę ci fajnego wzrostu. Ja sądzę że to jednak ciąża- bo jak nie brałaś żadnych leków z betą to wyni powinien być najwyzej 2!!! Napisz jak będziesz już coś wiedziała - trzymam kciuki!

Rita101 na pewno dam znac jak się cos wyjaśni, żadnych leków nie brałam, ale powiem ci szczerze, że już nie wierzę w ciążę. Ale wierzę że w tym miesiacu się uda i urodze najwyżej na 4 urodzinki mojej córci w maju 2008, a nie w kwietniu tak jak planowalismy. Pozdrawiam i dziękuję Ci serdecznie za zainteresowanie :)

A robiłaś badanie w solidnym laboratorium? Bo w małych, gdzie rzadko się takie badania robi zdarzają się pomyłki w rozcieńczeniu - ja np. robiłam w 32dc i wynik miałam 22, kolejne badanie dwa dni pozniej 380 - niemożliwe aby tyle urosla - czyli za pierwszym razem nie bylo 22 tylko 220 - może u Ciebie też taka pomyłka...moja ginekolog mówiła,ze naprawdę często sie takie pomyłki zdarzają.

Wiesz wydaje mi się że to najsolidniejsze laboratorium w naszym mieście - prywatna klinika, więc o pomylce raczej nie ma mowy (tak sądzę) z pierwszą ciążą też u nich roiłam badania i zawsze było ok, więc cyba muszę jeszcze czekać :(

W takim razie czekaj cierpliwie - ja wtedy badanie (z pomyłką) robiłam w maleńkim miasteczku - jedyne laboratorium - może z tego to wynikało. Poczekaj dwa dni i powtorz betę - jeśli spadnie to pewnie była to ciąża biochemiczna i do zainplantowania nie doszło. A może się podniesie i po prostu ciąża jest młodsza niż się spodziewałaś - czego oczywiście z całego serca życzę🌻🌻 Moja ginekolog mówiła,ze na 100% i ciąży można powiedzieć przy poziome powyżej 10, ale i tak trzymam kciuki.

Chciałam powtórzyć badanie w piątek, ale już nie mogę się doczekać i zrobię je jutro, damo oczywiście znać co wyszło. Mam nadziję że wynik będzie wyższy 🌻

Aiwa , wiem wiem, ze to nie koniec świata:) ale byloby fajnie... trudno zresztą ja już się cieszę z corci którą mam w domku więc wszystko OK. 🌼

Gość Em.86
witam doswiadczone mamy i te mniej doswiadczone takze;) Ja mama nie jestem, choc nie ukrywam iz bardzo chcialabym nia byc.. 4 dni temu bylam u ginekologa, od 3 miesiecy mailam ta wizyte umowiona, i akurat w ten dzien mial mi najpozniej wypasc okres (ostatni mialam 25.wrzesnia, a mam je regulerne -co 30dni). Lekarz zrobil USG , oczywiscie nic tam nie bylo:) ale pwoiedzial ze jesli niemam okresu to moze ciaza wczesna.., Kazal kupic i zrobic sobie w domu test , no kupilam...no i wyszla blada kreseczka, mega blada dodam.:) okrtesu nie mam do teraz, spoznia sie juz 4 dni, wczoraj byla na badaniu krwi- beta HCG , no i moj wynik : 28,80. Jak myslicie???

Gość wyzej ktos napisał
Tygodnie ciąży poziom beta hcg 3 5-50 mIU/ml 4 5-430 mIU/ml 5 19-7340 mIU/ml 6 1000-56000 mIU/ml wiec twoj wynik i ta blada kreska wskazuje na wczesna ciaze proste?

Gość mtyjnmtwy
A po jaką cholerę odkopujesz topik z przed dwóch lat ??????

Gość gość
lepiej podnosić stary niż wciąż tworzyć nowe

Gość gość
Hej, mam pytanie bo do lekarza jestem umówiona za kilka dni i nie wiem jak nam odczytać wyniki : mój wynik to 9974.0 mlU/ml Jak mam rozumieć ten wynik ze jestem czy nie? Czy może za wcześnie?

Gość gość
gosciu na 100$% jesteś w ciązy ok 5 tygodnia od om

Gość gość
No to jestem zaskoczona ze to az 5 tydz !!! Dziekuj***ardzo ze odpowiedz

Gość Ewelina321
Witam dziewczyny , 28.12 zrobiłam betę bo nie dostałam okresu i była 4,9- lekarz mowi ze to nie ciaza , wczoraj zaczelam krwawić i bardzo brzuch mnie bolal , dzisiaj powtórzyłam betę i mam 7,6.. czy to mozliwe ze to ciaza ? Tylko skad takie mocne krwawienie ? Powinno spaść jak juz okres dostałam albo sie mylę ? Prosze pomóżcie

Gość gość
Wygląda to na wczesne poronienie. :-( Nawet jak masz już okres, to poziom HCG tak od razu nie spada do 0.

Gość Ewelina321
Tak wiem lekarz tez mowil ale w sumie nie powinno wzrosnąć jak by było poronienie , kazał mi we wtorek zrobic betę jeszcze raz . Dzisiaj juz nie krwawię tak jak przy okresie a okres zazwyczaj miałam ok 5 dni