Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kawa z mlekiem

Jak idą wam poszukiwania pracy?

Polecane posty

Kawa z Mlekiem a to niby dlaczego ma wstęp zabraniony? bo sory ale nie rozumiem, Twojego postępowania.. może mi wytłumaczysz?

Mniuś po pierwsze bufetowa nie barmanka a to różnica.. Jeżeli Tobie sprawia przyjemność podawanie kanapek itp. dla ludzi których znasz to fajnie ale mi nie.. Nie obrażam nikogo tylko stwierdzam że mi ta praca nie odpowiada...tyle na ten temat

no niech będzie raz popisał troszkę o szczęściu co jest chyba normalne że człowiek uśmiechnięty i pogodny ma większe szanse niż człowiek smutny..

Gość jknbvc
ja tam juz zdesperowana jestem i bylam dzis w dwoch sklepach-lokalne ogloszenia ale do konca tygodnia zbieraja papiery i znowu trzeba czekac ja juz nie wiem nie wiedzialm ze tak ciezko bedzie a z e mail nic

Naga Prawda nie będę zaczynać z wami tematu bo nie mam na to ochoty... załużcie sobie oddzielny topik i tam piszcie czy to taki problem?

Niedawno wróciłam z facetem z krakowa mieszkalismy tam jakis czas i wrocilismy do naszego rodzinnego miasteczka i nawet nie szukalismy pracy bo chcielismy sobie miesiac odpoczac. Sam pracodawca przyszedł do nas ;) no i jest praca :D

jknbvc nie poddawaj się :)..wiem wiem łatwo powiedzieć ja staram się podchodzić do tego na luzie bo jak człowiek zacznie myśleć i myśleć to tylko usiąść i płakać :) ja dziś wysłałam około 5 maili..na odpowiedzi raczej nie czekam chyba że telefoniczne.. Dziś generalnie wtorek więc kumulacja ogłoszeń..ale jak zwykle 70% dla facetów..oni to mają dobrze :)

Naga Prawda ależ Ty upierdliwy człowiek jesteś..forum dla wszystkim owszem ale chyba jak ktoś Cię o coś prosi to wypada to zrobić więc ja Ciebie proszę zajmij się czymś innym...bye bye

Czyli \"Kawa z mlekiem\", ten co podaje sprawdzone metody i chce pomóc innym, robi sobie reklamę? Co dla ciebie znaczy to słowo \"reklama\"? Może dla ciebie ludzie, którzy osiągają sukces są ludźmi, którzy chcą się reklamować? Kiedy chcą się podzielić z innymi metodami, które pomogły im w osiągnięciu sukcesu uważasz za coś złego? Co mają się uczyć może od ciebie jak zdobyć pracę? Od kogoś kto chce doradzać jak znaleźć pracę a sam jej nie ma i jeszcze wybiera, bo ta taka, czy owaka? Jeżeli chcesz się dowiedzieć jak zdaje się egzaminy na studiach, to nie będziesz przecież pytać osoby, którą po pierwszym roku wywalili, tylko kogoś kto je skończył z wyróżnieniem.

Gość jknbvc
wredne to jakies-a jak sie stalo ze pracodawca sam przyszedl bo ja wlasnie mam podobnie mieszkalismy w duzym, miescie i bylo ok a w malym gorzej

mój przyszły pracował u niego kiedys, i jak sie dowiedział, że wrócił, to jeżdził za nim po całym mieście, az wkoncu go dopadł w domku letniskowym ;) i zaproponował mu pracy, bo jest super pracownikiem. przy tym mi tez zaproponował i aczynam od wrzesnia.

Gość niee noo nie
znowu naga prawda i mir33a-3... czy wy na KAZDYM topiku musicie siedziec i to samo wypisywac??????

lepiej nie zaczynaj z nimi rozmowy bo jak zaczną to nie skończą Dziś dwie propozycje opieka nad dzieckiem i do sklepu spożywczego opieka nad dzieckiem nigdy tego nie robiłam i szczerze mówiąc wole to zostawić kobietom/dziewczynom które umieją się zajmować dziećmi...ja się trochę boję.. a spożywczak..ehm..jakoś też nie..

Jeszcze jedna propozycja ..sekretarka ale Pan do tego dodal że i przedstawiciel handlowy lub przedstawiciel handlowy tak szybko mówił że nie zrozumiałam.. Szukałam w internecie i wydaje mi się że to jest biuro nieruchomości hmm nie wiem co o tym myśleć

o Boże znów zadzwonił do mnie jakiś napalony facet ;/;/ Chyba usunę swoje foto z tych stronek zw. z pracą bo porażka jakaś totalnie ;////////////

Gość ja dzisiaj dostałam
pracę w call centre teleperformance.CV wysłałam wczoraj przez internet i od razu zadzwonili,dzis rozmowa ,no i od jutra pracuję:) Wam rowniez zyczę szczęscia w poszukiwaniu pracy

Gość 4nn4
Kawa z mlekiem -> opieka nad dzieckiem wcale nie jest taka zla, ja w swoim czasie opiekowalam sie 2-jką (nie mialam zadnego w tym doswiadczenia) i dobrze sie przy tym bawilam :)

Gość kobieta pracujaca...
nie dolujcie się tylko szukajcie wytrwale. Ja dostalam prace, w chwili gdy juz zaczynalam się bac, ze zbzikuję bez niej.

Gość jknbvc
kawo z mlekiem -a skad ci te oferty plyna? daj rade jaks bo ja nie mam

jknbvc po pierwsze dałam swoje ogłoszenie na stronie mojego miasta ..ale to dość dawno.. Oprócz tego jestem zalogowana tutaj: gazetapraca.pl praca.gratka.pl praca.info pracabialystok.pl pracuj.pl Pary razy dziennie sprawdzam ogłoszenia bo dopływają i raz była taka sytuacja że zadzwonił do mnie jakiś facet i zapytał czy umieścić moje ogłoszenie w jakiejś gazecie zw. z pracą powiedziałam że OK .... w sumie to sama nie wiem skąd oni do mnie konkretnie dzwonią Dziś idę do Urzędu..zobaczymy co tam mają lub nie mają ciekawego :)

a i jeszcze dzwoniła kobieta praca w sklepie z bielizną....ale trzeba jechać na tydzień do Warszawy na szkolenie...OK niech ktoś mi wytłumaczy czy do sprzedawania bielizny potrzebne jest szkolenie?..

\"Kawa z mlekiem\" największym twoim problemem i przypuszczam większości w tym topiku poszukującym pracy jest to, że nie macie precyzyjnie określonego celu. Co tak naprawdę za pracy szukacie i co chcielibyście w niej robić. Takie poszukiwania bez sprecyzowanego celu sprawiają, że każda praca jest nieodpowiednia i na każdą ofertę znajdzie się jakaś wymówka aby jej nie przyjąć. Kiedyś kiedy sam byłem w waszej sytuacji, jakieś 7 lat temu, zapytałem się człowieka, który jest właścicielem biznesu i zatrudnia ok. 100osób, co mógłby poradzić przeciętnemu człowiekowi takiemu jak ja, aby znalazł pracę. Wiecie co mi odpowiedział? \"Nie bądź przeciętnym\". Kiedy to pojąłem moje problemy z pracą się skończyły. Kiedy jesteś przeciętny należysz do grupy osób (w tej chwili jest to chyba 12% ludzi zdolnych do pracy) bezrobotnych, którzy szukają takiej samej pracy jak ty. Niestety wolnych miejsc na etacie nie ma tyle aby każdy bezrobotny znalazł pracę. Kiedy stajesz się więcej niż przeciętny pojawia się więcej ofert pracy i miejsc, ponieważ ludzi ponad przeciętnych jest zdecydowanie dużo mniej. Pomyśl o tym kiedy napotkasz kolejne ogłoszenie o pracę.

Gość sylwetach
a mi te poszukiwania chyba idą nie najgorzej, bo ma trzy oferty benetton, new yorker i nike -sklepy oczywiście..........i z tym mam problem, bo za cholere nie wiem na co sie zdecydować. szukam podpowiedzi na kafe ale najwidoczniej nikt tam nie pracował, bo brak jakiejkolwiek odpowiedzi. może tu ją znajdę........piszę o warszawie.........:)

Gość też szukam
również szukam pracy, ale jakby to powiedzieć nie w pełnym wymiarze godzin ze względu na to, że obowiązki na uczelni nie pozwolą mi na pełna dyspozycyjność.. ktoś z Was ma może jakieś doświadczenia z tego typu zajęciami?myślałam o jakichś redakcjach, ale w sumie nie mam wykształcenia w tym kierunku, choć jestem humanistką więc może by sie udało??? Kawo praca z dziećmi fajna rzecz jeśli 1 dobrze płaca 2 masz cierpliwość(właściwie to powinno być primo) 3 jesteś dyspozycyjna ja zajmowałam sie dziećmi na studiach i nawet było ok, ale teraz nie mam tyle czasu a poza tym chyba moje pokłady cierpliwości zostały lekko nadszarpnięte:P do mira no nie wiem jak to dokładnie wygląda bo pobieżnie przeczytałam forum, ale nie wydaje mi się żeby dziewczyny nie wiedziały czego chcą.....ja też bym się wahała nad takimi propozycjami...nie dziwie sie że Kawa nie chce zostać bufetową w końcu nie po to człowiek kończy studia, żeby zacząć robić karierę na uczelni jako bufetowa... wiem, że żadna praca nie hańbi zwłaszcza na początku, ale skoro mój kraj nie potrafi mi zapewnić pracy pozwalającej na rozwój i zgodnej z doświadczeniem, to osobiście wolałabym zmywak na wyspach za większą kasę niż nasz polski zmywak i słuchanie, że w kraju maleje bezrobocie - okrutne to ale takie jest moje subiektywne zdanie....

też szukam heloł :).... jedna z osób która mnie tutaj rozumie :) co do pracy z dziećmi...pomijając fakt że nie czuję instynktu macierzyńskiego i dzieci znajomych nie denerwują mnie dopóki nie muszę z nimi zostać sama to zdecydowanie wychowywanie dzieci nie jest kierunkiem w którym idę :) co do celu w szukaniu pracy...oczywiście zgadzam się że osoby które mają z góry jakiś cel i szukają pracy w konkretnej dziedzinie mają lepiej ja powiem to bez bicia że nie wiem kim chce być w przyszłości,kiedyś chciałam być kosmetyczką bo podobno mam zdolności plastyczne ale ten plan legł w gruzach gdy wybrałam inne studia (czego trochę żałuję) Ah dziś byłam w Urzędzie..nic nie ma ciekawego oprócz fryzjerki i asystentki z biegłą znajomością angielskiego ale se wypełniłam ankietę do Carefoura..mam w sumie do niego 1,5 km to czemu nie.. :) (pomijając fakt że sie buduje jeszcze :):)

Do \"też szukam\". Teraz niestety studia nie gwarantują pracy, a już na pewno dobrej pracy. Kawa pisze że robiła studia, a przeszukuje wszystkie ofert jak leci. Brak jakiejkolwiek organizacji. Zgoda bufetowa może nie odpowiadać ale jak poczytasz jej wypowiedzi, to każda praca, o której tu pisze, zawsze ma coś, co nie pozwala jej się zdecydować. W dzisiejszych czasach, jak chcesz przetrwać musisz non stop się uczyć i to nie teorii, jak w szkole lecz praktyki. Praca w sklepie jubilerskim, wysyłają na kurs, a ona się zastanawia czy ten kurs jej jest potrzebny. To przecież nie jej problem. Skoro pracodawca wysyła na kurs, to wie co robi. Takie kursy to super sprawa, ponieważ podwyższają nasze kwalifikacje w danej pracy i stajemy się bardziej atrakcyjni dla naszego pracodawcy. Tak ciężko to zrozumieć? Chcecie pracy, czy pieniędzy? Czeba jasno określić czego szukamy.

Gość do mirr
ja wlasnie mam taki problem ze chce pracowac zgodnie z moimi ambocjami gdyz przez kilka lat pracowalam wlasnie dla kasy by miec ja a teraz doszlam do wniosku ze niee po to studia skonczylam by pracowac na kasie w markecie ale niestety nie ma ofert tzn nie odpowiadaja na meile kiedy bym chciala pracowac w biurze lub banku

Do tej osoby, która nie ma swojego nicka. Problem tkwi w twoim nastawieniu. Wysyłasz maile. Jak myślisz, jakie masz szanse, że ktoś przeczyta dokładnie twojego maila skoro dziennie takich maili dostają tysiące? Poza tym musisz znać swoją wartość. Podbudować samoocenę, masz ją z tego co widzę bardzo niską, ponieważ nawet nie zamieściłaś konkretnego nicka tylko \"do mirr\". Kiedy nie wynotujesz sobie tych cech i umiejętności, które mogą się wydać pracodawcy interesujące i nie spróbujesz osobiście ich jemu sprzedać w sposób taki aby to on widział korzyści z tego, że cię zatrudnia, a nie twoje, to nigdy nie znajdziesz pracy, która by cię interesowała. Masz jeden wyraźny atut wśród forumowiczów. Masz określony charakter pracy jaka cię interesuje, masz podstawę czego szukasz, cel. Teraz popracuj nad sobą i samooceną, a będzie dobrze. Bądź pewna siebie!