Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawskaaaaa

Kogo meczą te ciagłe wizyty po tabletki?

Polecane posty

Gość ciekawskaaaaa

Gin nie chce przepisywac mi m21 w ilosci wiekszej niz 3 listki, czasami jak któregoś ubłagam dostane na 6 (tak było 2x), ale męczy mnie to ciagłe proszenie i tłumaczenie, ze nie zawsz mam czas. Wiadomo, ze 3 listki nie starcza na pełne 3 miesiace. Dlaczego nie chcą przepisywać na dłuzej, skoro nic sie nie dzieje, a tabsy biorę jakieś ponad 3 lata. Pozatym gin do którego chodziłam zwykle, podobno z powdów zdrowotnych bedzie nieobecny do nowego roku :( musze isć do przychodni, a przychodnia tylko do południa :( Kto ma taki problem jak ja?

mnie tez to denerwuje. a moj lekarz tylko raz w tygodniu przyjmuje do 16 - wtedy nie musze sie zwalniac z pracy i przychodze do niego na 5 min i tez nie daje recepty na wiecej niz 3 listki. nie wspomne o tym, ze czesto nie moze mnie przyjac bo ma tyle pacjentek

a ja chodze do rodzinnego oi zawsze biore 6 listkow

moja gin przepisuje 6 listków na jednej wizycie, a jakbym potrzebowała dodatkowo coś to dzwonie i zostawia mi recepte u rejestratorki

Gość ciekawskaaaaa
nie rozumiem dlaczego? chyba nie dla kasy, bo byłam 3x prywatnie i tylko za pierwszym razem gdy pani pytała o wszytsko wzieła 10zł, a nastepne 2x były za darmo, nie wzięła kasy za wypisanie recepty. Ja wiem, ze to moze dla ich bezpieczeństwa, ale czy naprawdę trzeba mieć znajomego gina by dostać recepte na więcej opakowań? Jak sobie radzicie?

odpowiedz na pytanie dlaczego nie chce przepisac na 6 miesiecy jest banalna.... bo za kazda wizyte i wypisana recepte dostaja kasiorkę... na szczeście moja lekarka jest ludzka i zawsze dostaję u Niej na maksymalna ilość...

Gość ciekawskaaaaa
też właśnie zastanawiam sie czy nie pójsć do rodzinnego, zastanawiam się tylko czy nie bedzie miał oporów?

ja słyszałam, że rodzinny może przepisać tylko awaryjnie jeden listek wiec nie wiem czy cos Ci to da... ale nie wiem czy takie sa przepisy czy tylko u mnie maja takie zasady lekarze...

Gość ciekawskaaaaa
no ja własnie też tak słyszałam, choc pewnie zależy od lekarza. jutro lub w pt, wybiore sie do przychodni, skorzystam póki mam urlop, bo później nie będe mieć normalnie kiedy :(

Gość czerwona jak cegła
Nie do końca tak jest! Ja biore regulon-gin zawsze wypisuje mi na 4opakowania, pytałam dlaczego nie może wypisać mi recepty na wiecej opakowań.Kazda recepta jest teraz sprawdzana i nie ma mozliwosci zeby zapisac na jednym arkuszu wiecej niz 3opak, no a oni mogą dać tylko 2 recepty-czyli w sumie 6opakowań. W ten sposob zostało mi to wytłumaczone...

Gość ciekawskaaaaa
a moze i coś w tym jest.... bo ta druga, to miałam kiedyś wypisaną bez daty, ale co to za głupi przepis 2 recepty :o

ja zawsze chodze do rodzinnego za pierwszym razem zapytał mnie tylko czy to lekarz mi psypisał te a teraz to nawet niestoje w kolejce do rodzinengo tylko u nas w recepcji pielegniarki recepty wypisuja zeby szybciej było i bez rejestrowania

nie rumiem.... ja dostaje na recepcie odnawialnej i zawsze na 6 listków... nawet w kwietniu dostalam na jedne tabletki recepte na 6 listkow, a w czerwcu zmienilam na inne i tez dostalam na 6 opakowan, wiec jesli faktycznie by to sprawdzali to wyszloby im ze bralam 2 rodzaje tabletek naraz...

jak ja chcialam zeby moj gin mi przepisal wiecej to powiedzial, ze nie moze wiecej niz 3 przepisywac ale dlaczego nie powiedzial

Takie rzeczy są uregulowane prawnie, jeśli lekarz przepisze więcej niż listki to idzie pacjentce bardzo na rekę. Wg przepisów leki hormonalne mozna przepisać na max. 3 miesiące terapii.

Gość czerwona jak cegła
No właśnie... Widocznie niestety moj jest skrupulatny w wykonywaniu odgórnych zaleceń...

Gość ciekawskaaaaa
moi chyba też :( niestety

ja dostaje tyle o ile poprosze:) a ostatnio dostaje za friko:) bo pani dr przynosi mi probki za darmo:) kazdy ginekolog dostaje od firmy bezplatne opakowania \"na probe\" dla nowych pacjentek

Gość ciekawskaaaaa
ja wole na sobie nie testować :) a jak prosicie, to jakich argumentów uzywacie, bo mój jest chyba nudny - pracuję i nie mam czasu :(

Gość mnie też
:(

przeciez nic nie testuje, tylko dostaje normalne tabletki z naklejka \"nie do sprzedazy, opakowanie promocyjne\" czy cos takiego. to sa te tabletki ktore biore od dawna.. tyle, ze za nie nie place. ot co

Gość Zawsze na 6 listków
i to na nfz i to u dowolnego lekarza w swojej przychodni.Po receptę bez kolejki....

Gość Zawsze na 6 listków
na dwóch receptach

Gość ciekawskaaaaa
to razem 12??? na rok? mhm.....

bralam tabletki kilka lat az do ostatniego miesiaca zawsze dostawalam recepty na 6 opakowan. z wlasnej woli kupowalam jedno, a na reszte bralam odpis w aptece. wydaje mi sie, ze nie ma rzanych przepisow regulujacyh ilosc opakowan. jesli dostaja cos od firm farmaceutycznych to za ilosc opakowani, a nie ilosc recept.

dodoam, ze na recepcie jest napisane \" na 6 miesiecy kuracji\", mysle, ze jakby to bylo nie legalen t w aptece ktos zwrocilby mi uwage, bo sa tam skrupulatne babki.