Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Novynette

Tabsy no prosze pomozcie mi dziewczyny licze na was

Polecane posty

Gość Novynette

Powieszcie czy znacie jakieś przypadki grozne przez uzywanie tabletek anty?? Uzywam novynette(chyba tak sie pisze) i gdy zobaczyłam ulotke to sie troszke przestraszyłam narazie biore juz drugi dzień dzis jest trzeci ale zastanawiam sie czy sie oplaca czy pozniej w przyszloscie nie bede zalowac?? BOje sie bo moje zycie jest dla mnie wazne i jesli mam je przeplacic tabsami to wole zrezygnowac....pomozcie mi bo nie mam nikogo kto by mi pomogł....:(:(:(:(

Gość podtrzynyje
:(

Ja miałam połowę objawów z ulotki, na szczęście tę mniej groźną część :) Pojawiły mi się pajączki na nogach, piersi bolały mnie cały czas, brak ochoty na seks i w ogóle na cokolwiek (mnie to wyglądało na depresję, i przeszło gdy odstawiłam pigułki), moja mycha była sucha jak pieprz, no i najgorsze, czyli skopała mi się wątroba - wówczas przestałam je brać. Wszystkie objawy minęły, nawet wątróbka się zregenerowała :) Ale u Ciebie nie musi być wcale tak strasznie, każda baba reaguje inaczej :)

słuchaj ja polecam zastrzyn antykoncepcyjny. Polecam bo połowa moich znajomych i rodziny a także ja używam i jest spoko, nawet moja koleżanka brała go 3 lata, odstawiła i zaszła w ciąże. A zastrzyk jest na 3 miesiące i kosztuje ok 35zł

Gość Do JULLI
Hmm a co to jest ten zastrzyn bo przyznaje sie ze pierwszy raz to słysze............. napisz mi bardzo prosze...

Gość Novynette
Ja kurcze biore je dopiero dwa dni i cały czas jest mi nir dobrze to takie uczucie jak by was żoładek bolał i było wam nie dobrze.......bleeee nie wiem czy to własnie nie przez tabsy??wczoraj było gozej ale dzis jest ciut lepiej.:P Boje sie najbardziej tego co te tabsy PRZYŚPIESZAJA np zawał serca itp.:(:(:(

JA novynette biorę 4 lata i żyje!W trakcie brania pierwszego opkakowania miłam nudności,bolała mnie głowa i piersi.Jestem pod stałą opieką lekarza,robię regularnie wyniki i jest wszytko ok.

Gość Novynette
I mam jeszcze jedno pytanie czy w ogle opłaca sie mi je teraz brac i truc??Bo pech chciał ze chłopak bracuje w stolice (5godz. drogi ode mnie) i bedzie przyjezdzał co trzy tygodnie na 2/3 dni ......??

Gość Novynette

Gość Novynette
Prosze odpowiedzcie mi na pytanka bo to dla mnie wazne pliiiiis

Gość podtrzymuje

Wiesz, każda z nas inaczej reaguje na tabletki. Ja czułam się okropnie - tyłam, mdlałam, zrobiły mi się potworne pryszcze , miałam nudności i straciłam ochotę na sex. - po 3 opakowaniach lekarz zmienił mi tabletki na harmonet, ale było jeszcze gorzej i odstawiłam je. Moim zdaniem tabletki to nic dobrego. Podobnie jak zastrzyk czy plastry - to ogromna dawka chormonów, a jeżeli nie współżyjecie regularnie to moim zdaniem lepsza będzie prezerwatywa połączona np. z globulką, albo kremem plemnikobójczym.

Gość Podtrzymuje

Gość Podtrzymuje
NIKT mi juz nie pomoze???????/ Proszeeeeeeeeee

Ja mam zamiar brac te tabletki. Hmm! Musze to jeszcze przemyśleć, moja siostra brała Diane35 i jedynie wyszły jej plamy na skorze poniewaz w czasie ich brania chodziła intensywnie na solarium...

Gość Podtrzymuje
A opłaca brac sie mi te tabsy cały czas?? Bo chłopaka widze tylko 2/3 na 3 tygodnie gora na tydzien a czy lepiej poprostu kalendarzyk badz prezerwatywa i patentex??????

raz na miesiąc bolała mnie głowa podczas okresu tak bardzo że tylko ketonal pomagał byłam nadpobudliwa i chyba miałam za dużo energii (sprzątałam i robiłam coś od rana 7.00 do nocy 1.00 i wymagałam takiej wytężonej pracy od innych, co prowadziło do codziennych awantur) bezsenność się nasiliła huśtawki nastroju ochota na sex większa piersi nie bolały (nie urosły też :( ) okres normalnie cera bez zarzutu brałam harmonet

zapomniałam straszliwie nogi mi puchły i bolały to zadecydowało no i te humorki

Gość Novynette
Juz odstawiłam heh........brałam dwa dni....:(:(:( noi bardzo źle sie czułam po nich mdłości i najlepiej jak bym cały dzien przeleżała........hehe !!!! No ale skoro moj luby bedzie przyjezdzał raz na jakis czas to sie nie oplaca prawda?? Bo tabsy sa przeciez dla takich bardziej aktywnych niz ja:):) powiedzcie czy dobrze zrobiłam czy źle?? Bo jak zle to jeszcze moge wziasc bo mineły dopiero 2 godziny......

Gość kobieta2007
Ja bym nie brała, ale ja to ja :) Wiele kobiet bierze i sobie chwali.

Ja również bym nie brała (źle znosiłam pigułki i mam do nich straszną awersję), ale to powinien być Wasz wybór. Z Nim powinnaś porozmawiać, a nie z nami :)

Gość Novynette
Rozmawiałam z nim ale on powiedział ze to jest moj wybor bo ja biore tabsy nie on i to ma byc moja decyzja

ja biore cilest. Pierwsz 2 tyg były kiepskie. Mdłości słabo mi było, głowa bolała. A po tem wszystki mineło bez powrotnie. Czuje sie dobrze. Biorąc tabletki mam pewność i sex bez stresu:)

Gość Novynette
Źle mnie zrozumiałas poprostu chodzi o to ze on nie chce mi mowic co mam robic a co mnie bo pozniej jesli ja dojde do wniosku ze zle postapiłam to bede miec do niego pretensje.....przeciez on nie bedzie mnie namawiał na tabsy bo jakbym miała jakieś powikłania po nich to było by wtedy na niego!!!!!! Dlatego pisze na forum miedzy dziewczynamia

Gość Novynette
Kobietki doradzcie mi czy brac je czy nie prosze!!!! Ja sie w tym juz pogubiłam z jednej strony nie chce brac ze wzgledu na skutki uboczne i ze przyspieszaja rozne choroby ale z drugiej strony juz sie tak wystraszyłam raz ze jestem w ciazy ze od zmysłow odchodziłam i mało brakło do deprechy....bo teraz dopiero ide do 3kl. liceum przede mna maturka itp. dlatego postanowiłam kupic te tabsy ale czy sie opłaca?? Pomożcie juz nie wiem co robić!! Chyba jestem jakaś nienormalna skoro jak ich nie miałam to chciałam juz je miec a teraz gdy je juz mam to sie boje i mam watpliwości zażyłam dopiero dwie wczoraj miała być trzecie ale jej nie zazyłam noi teraz nie wiem zazywać czy juz na zawsze odstawic poradzcie mi bardzo was prosze nawet nie wiecie jakie to dla mnie wazne !! Błagam ..........i czekam Z gory dziekuje z całego seerca

Gość podtrzymuje

Gość Podnooooosimyyyyyyyy