Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pawełelele

Ona chce wynająć opiekunkę do naszej córki!

Polecane posty

Gość abcd...
musicie sprobowac ponownie,zostawiac ja w przedszkolu..twoja coreczka zapewne poplacze kilka dni(jak wiekszosc dzieci) ale pozniej raczej szybko zaklimatyzuje sie

Gość fist
oto..ja ---dobrze mówisz

Gość abcd...
twoja zona bedzie mogla spokoju pracowac,po powrocie z pracy ugotuje obiadek,a popoludniu odbierze dziecko z przedszkola..i wszyscy we trojke bedziecie zadowoleni:-)

Gość TY JESTEś
Nie zgodze się by zostawić ponownie dziecko nie przygotowane do tego wyczynu ! Dla dziecka to wielka rzeczy , bycie bez mamy przez kilka dni . Pójście do przedszkola powinno się przygotowac nalezycie , i nie mam tu na myśli bynajmniej zakupu papucków . Nalezy przygotowac dziecko . Kto to uczyni , zmeczona , rozdrażniona mama czy zapracowany ojciec ?

a kto by nie zostawil takiego faceta ktory chcialby zeby jego zona robila wszystko onad swoje sily,nie mowiac ze ja do tego zmusza bo ona jasn mu zakomunikowala ze nie daje rady.... apropo dzieci w przedszkolu...nie chce nikogo pouczac ale dziecko to nie szklanka...od dawno wiadomo ze dzieci szantazuja rodzicow placzem....zreszta widac ze dziecko jest rozpieszczone przez ojca...dziecko na pewno po paru dniach sie zaklimatyzuje....a jesli nie zostawia jej w przedszkolu to jak pojdzie do zerowki to bedzie czula sie nieswojo wsrod innych dzieci....

Gość TY JESTEś
oczywiście , że dzieci prawie zawsze płaczą , nie wiemy jednak jak jest z Tą dziewczynka . Osobiście jestem zdecydowaną przeciwniczka aplikowania dziecku takiej dawki stresu , skoro juz raz sie nie sprawdziła . Jeżeli nawet przedszkolanka , stwierdziła iż nalezy poczekać to chyba o czymś świadczy ? Przecież to przedszkolanka widziała , nie jedno płaczace dziecko wiec , osmielam sie stwierdzic iz dziecko nalezy umiejętnie do tego przygotować . Jezeli chodzi o autora , porozmawiaj z żoną na spokoje i przedłuż jej swoje race , postaraj sie wysłuchać jej argumentów . Mysle że nastepnym krokiem powinno byc poszukiwanie stosownej osoby , która by sprostała waszym oczekiwanią . ps. Powinniście być oboje i dokonać właściwego wyboru osoby ;0 Powodzenia

Gość fist
poszedł pomagac zonie...boi sie zostac rogaczem:) to tez sposób;)

Gość phi...
ale ćwok z Ciebie, tylko jakaś naiwna pipa siedziałaby w domu z bahorami:o

Gość TY JESTEś
Oj ja nikomu żle nie zycze 🌻 Autor , nie jest złym męzem , tylko troskliwym ojcem . Szuka odpowiedzi na forum , za miast zrobić żonie awanture , to chyba lepszy sposób ? Powodzenia

Gość fist
autor powinien z zoną o tym rozmawiać, tym bardziej że pozaliła się że jest jej ciężko. Napisał na początku, że żona nie ma tak dużo obowiązków ...i on tutaj szukał potwierdzenia, że rzeczywiście nie ma wiele obowiązków i powinna zająć się dzieckiem zamiast jakiejś pomocy A propos, znam takich zakochanych tatusiów w swoich córeczkach, które s a juz teraz dorosłe i wchodzą ojcu na głowę

Gość TY JESTEś
Myslisz , naprawdę , że facet napisał na BABSKIM forum , że zona siedzi w domu nic nie robi i miał nadzieje , że kobiety go pogłaszczą po głowie ? Pozdrawiam

moe i nie wolno dziecku przeprowadzac takiej terapii szokowej ale jesli mu sie pokazalo ze jak bedzie plakac to mu ustapia to nie bedzie dobrze...a co jesli by musiala isc do pracy?jesli bylaby samotna matka?tez ma wziasc dziecko do domu?...ale to inny temat..... w kazdym badz razie ja uwazam ze podejscie pawla ani dziecku ani zonie nie pomoze!....dziecko bedzie uzaleznione od rodzicow i bedzie uczepione spodnicy a zona przemeczona sytuacja i zbyt wymagajacym mezem zostawi go a w najgorszym razie i dziecko...znam takie przypadki...a ze zona chce pracowac a nie tylko siedziec w domu i nianczyc dziecko prac sprzatac gotowac i uslugiwac mezowi to nic zlego...w koncu nie na tym swiat sie konczy!niektorzy chca sie rozwijac i spelniac...takze KOBIETY.... dobrze ze moj maz to rozumie...

takie małe dziecko to nie do przedszkodla tylko do żłobka... błyskawicznie sie wszystkiego nauczy i wyjdzie na dobre

Gość TY JESTEś
pistacja87---. w tym wieku do Przedszkola ;) nie do żłobka :D

no wlansie od 3 roku do przedszola ale przyjmuja nawet w wieku 2,5....a zlobek to dla niemowlat...

Gość fist
Wychowywałam dwoje dzieci pracując w godz 10-18. Róznica wiekowa dzieci 5 lat. Przeszlam z nimi wszystkie mozliwe etapy, od niani, poprzez żłobek aż do przedszkola. Korzystałam jedynie z urlopów macierzyńskich, ani dnia dłużej. po godzinie 18-tej,a wiadomo zimą, to już ciemno, musiałam zrobić w domu wszystko, co do mnie należało. Mąż owszem pomagał na ile mógł, miał pracę zmianową. Co ja najgorzej wspominam z tamtych lat? ogromne, ogromne i jeszcze raz ogromne zmęczenie. Ze starszymi dziećmi są problemy innej natury niż z młodzszymi, ale nigdy nie chciałabym powrotu do tych lat, kiedy dzieci były małe, a wszystko za sprawą tego cholernego zmęczenia. To jest powód, dlaczego stanęłam stroną żony autora...po prostu przypomiały mi sie tamte lata.

Gość Pawełelele
ale o czym wy mowicie że to dużo pracy? Zrobienie obiadu to jakieś pół godziny, posprzątanie to gdzieś tak z godzinka, pranie to pralka pierze, prasowanie jakieś 15 minut, zakupy też 15 min, a dziecko to trzeba tylko nakarmić. Same lekkie i krótkie prace. Nie rozumiem jej. Gdyby to zszumować to wyjdzie góra 3 godziny, a ja wracam po OŚMIU!!!! więc mam prawo być zmęczony.

Gość TY JESTEś
Pawełek ---> jak bedziesz miła wolną sobote - wyślij swoją pania na osim godzin gdziekolwiek ( na zakupy , do kosmetyczki ,fryzjera bez znaczenia ) Zrób to co ona musi zrobić co dziennie , powtóż to w niedziele i w poniedziałek opisz swoje wrażenia ;) ps. Nie zapomnij wyprasować , przebrać pościel , umyć okna , pościerac kurze itd.. o i pewnie ukochana teściowa wpadnie sprawdzić co i jak ;)

Gość spust
za to zona wróci od tego fryzjera usmiechnięta, wypoczeta,zadowolona, bo w domciu wszystko zrobione i przysiądzie troszkę wieczorkiem do komputera;)

Gość fist
autor jednak dalej podtrzymuje, że niewiele jest obowiązków w domu

Gość z boku
i jeszcze jedna uwaga do Pawełka - nigdy nie mów o zonie "ona", jak w tytule

Gość TY JESTEś
Ty się zgodze " ona":O

Gość a jak tak mysle
chyba kpisz z tymi 3 godzinami!!!! zrobienie obiadu w 30min chyba masz na mysli pizze?? sprzatanie calego domu w godz?? przy malym dziecku??? z takim dzieckiem trzeba byc 24 godz na dobre a nie tylko karmic jestes pojebany i tyle ci powiem a zonie wspolczuje takeigo debila

Gość a pawelek
jajca sobie z was robi dziewczyny :P

Przeczytałem tylko kilka pierwszych wypowiedzi ... DZIEWCZYNY przecież on Was wkręca :P

moze i robi z nas jajca...a dla mnie...on jest facet bez jaj....do tego krolewicz...czar prysnie....i zamiast korony bedziesz mial rogi kochany....:)

Gość TY JESTEś
Oj wiem , że wkręca ;) by jednak zabawa sie powiodła trzeba dać się wkręcić 👄

Gość a jak tak mysle
oto ja superrrrr z tym krolewiczem i korona musze zapamietac!!

a jak tak mysle.... no lepszej riposty nie mozna chyba tu napisac....jak czytam i slucham takich kolesi to bym mu jeszcze te rogi w dupe wsadzila....grryyyy

Gość Pawełelele
Ten ostatni wpis to nie mój jest!!!