Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Foots

do tych którzy zostali w Polsce...

Polecane posty

Gość dddddddd
ja tez mam własna firme i ani mi w głowie wyjazd płace tu podatki i zalezy mi na tym aby polska liczyła sie swiecie jej los nie jest mi obojetny jak to obserwuje sie u emigrantów im wsio ryba gdzie zyja wszedzie pojada pracowac za grosze ale nie w polsce ano tak musi byc ze sa głupi biedni i madrzy bogaci

Gość sorki
ale to nie ten dzial.

Gość Do ACHYYYYY
Acha napisałaś ze jesteś zabespieczona finansowo przez rodziców, mąż zarabia na ciebie, a ty majac 24 lata nigdy jeszcze nie pracowałas , umiesz tylko siedziec przed kompem, i wypisywac głupoty, wstyd byłoby siedziec całymi dniami w domu tak jak ty. Kategoria bezrobotny leń :P :O Całe życie jesteś dziewczyno od kogoś uzależniona, wstyd.

widze znowu wsiadacie na ache.........matko jedyna ....laska ma 24 lata , zaczyna życie jak bardzo wiele małżeństw- gdzie mąż wyjeżdza a żona zostaje........ a wracając do tematu- też uważam że w polsce da sie wyżyć- mąż czasami coś napomknie żeby wyjechać do mojej siostry- ale ja wolę zostać

a jeszcze do tych zmywaków :O chyba niektórym żal dupe ściska, skoro uważają , że ludzie za granicą pracuja jak ostatnir szmaty.... moja siostra miała w polsce bardzo dobrą pracę- wlada 4 językami biegle, jest geniuszem matematyki........w angli jest kierownikiem , nie sprzątaczką..........ja niestety w nią nie poszłam :P

Gość jest sama i juz
ychy kierwonikiem chyba kieruje szczotka albo myjka do naczyn oni wszsyscy sa tam w swoim robolskim mniemaniu "kierownikami:""

zarobki kierownika w polsce por,ównywalne są do zarobków \"zmywaka\" w anglii- to niby po co mialaby pojechać???????/ mysl ośle troche..........

Gość acha za granice jedzie sie
pracowac, a nie siedziec w domu, bo ci tak wygodnie, a męża tylko do roboty wysyłac.

Gość pomaranczowa wkleiła esencje
to zalezy o jakich zarobkach ty piszesz ike ile zarabia tam twoja siostra?

no.........pewnie niech dziewczyna weźmie malucha na barana i zapierrrrrrrrrrr ale wy swiry jesteście

Gość acha pojedzie
posiedziec w domu i po benefity bedzie latac czyli zapomogi przciez ktos to musi załatwic jak maz w pracy bedzie

tu zarabiała ok 5000- tam zarabia znacznie wiecej- ile nie wiem bo jej z grubej rury nie wypale \" siostra ile masz kasy\" wiem , że po 3 latach pobytu stać ja na kupno mieszkania- a żyjąc tam nie bardzo oszczędza a i siostrze w polsce dopomoże ;)

Gość acha pojedzie
i tem tam bedzie "kierowniczka" jak ike siostra

Gość jest sama i juz
stac ja na kupno mieszkania???ale gdzie? moze w anglii? nie sadze

oczywiscie że nie w angli- tam ceny są oszołamiające tu w polsce

Gość siostrze dopomoze
rzuci jej 100funtów a siostra cieszy sie jak z bateryjki głupek

no a tobie za te 100 funtów żal w dupe ściska ;) bo to w zasadzie pewnie prawie twoja wypłata.......

Gość jest sama i juz
a widzisz czyli tam zarabia ale mimo to nie stac jej na mieszkanie tam czyli i tak na angielskie warunki zarabia mało zaden anglik tam pracujacy nie kupuje mieszkanaia czy domu w polsce ale u siebie w kraju jaki wniosek dla polaka polska pensja nawet w anglii nie mzna z niej dobrze zyc A a polsce sa ludzie ktorzy tu pracuja i tu kupuja domy i wille z basenem

Gość jest sama i juz
co ty piszesz ike 100funtów to 600zł nie ma tak niskich wypłat w polsce najnizsza to 700z czyms

Gość siostrze dopomoze
ike nie badz smieszna chciałabytwoja siostra tyle zarabiac w funtach ile moj maz płaci miesiecznie vatu w złotówkach

a wiesz co to jest pół etatu??? a poza tym po 3 latach niewielu anglików było by stać na kupno mieszkania- najpierw przemyśl co chcesz napisać a potem pisz ide swoje powiedzialam a z pomarańczowymi nie ma co sie kłucić

taaaaaaaaaa a widzisz w moim oku czołg?????????????? ;) twój mąż..........a ile ty płacisz vatu w złotówkach lala

Gość siostrze dopomoze
kłócic!! popros siostre by ci słownik ortograficzny kupiła

Jakie z tych czerwonek się patriotki zrobiły.:P A co Was tutaj trzyma? rodzina, przyjaciele? Przyjaciół można mieć na całym świecie, a rodzina, to mąż i dziecko, więc trzymajmy się razem. Mąż wyjedzie?- zrobię to samo. W Polsce nie ma takiej rzeczy, której nie mogłabym mieć za granicą. Moje dziecko nie musi mówić po polsku, nie musi wiedzieć kim był Sienkiewicz ani tym bardziej nie musi odmawiać pacierza po polsku. Będę chciała- wyjadę. Póki co jesteśmy tutaj, bo budujemy dom i chcemy sfinalizować budowę, ale potem.... szukaj wiatru w polu.:D Znowu Achy się czepiacie? Ł pracował, dobrze zarabiał, ale skoro miał szansę zarobić jeszcze więcej, dlaczego miał z tego nie skorzystać? Tylko kretyn by nie skorzystał. Do końca życia będziecie siedziały w Polsce i całowały ziemie, po której stąpacie?

Gość siostrze dopomoze
ja nie płace nic MAz płaci duzo bo zarabia duzo tak jak acha siedze sobie z dzieckiem w domu

Gość dollyloli
Zaden Anglik nie kupuje mieszkania w Polsce??? A skad ty wzielas te statystyki? Moj maz kupil? A moze skomentujesz, ze na pewno nie Anglik w takim razie,albo ze mu nie wolno? Nie wypowiadaj sie kobieto bo ciemna jestes.

Gość siostrze dopomoze
Moje dziecko nie musi mówić po polsku, nie musi wiedzieć kim był Sienkiewicz ani tym bardziej nie musi odmawiać pacierza po polsku. o ja pierdziele to co ty tu jeszce robisz wyprana z wyzszych idei idiotko

Gość siostrze dopomoze
miałam na mysli typowoa angielska rodzine jesli twoj kupił w polsce to moze dlatego ze tez stwiuerdził ze jednak w polsce zycie jest tansze nawet dla niego

Gość no weeez
a co wy wszyscy tacy patrioci??? co wam daje ten chory kraj??? bo mi nic nie dał i niczego dobrego już się tu nie spodziewam, też myślę nad wyjazdem bo to co widze w wiadomościach codziennie mnie po prostu przeraża