Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość celulitisowa

niech sie wpisza te dzewczyny, ktorym pomogl peeling kawowy

Polecane posty

Gość celulitisowa

w walce z celulitisem i niech napisza rowniezz przepis wedlug ktorego sporzadzaly miksture

Gość lukrecyjka2007
no ja też próbowałam, ja zwykle nacierałam się samą kawą, ale na innym forum widziałam że są też jakieś modyfikacje http://www.netkobiety.pl/t43.html ale super jest, trohce ta kawa za paznokcie włazi potem, ale efekt na ciele jest niezły!!!:)))i o to chodzi!!!

Gość lukrecyjka2007
też dodawałaś sól czy samą kawą sięnacierałaś? i czy wcześniej zalewałaż kawę wrzątkiem,żeby sam efusy wziąść, czy taką nie zaparzaną kawą???

Mnie pomógł. Cały czas stosuję. Parzę pół filiżanki kawy (Sati, bo to Robusta i ma więcej kofeiny, czyli jest lepsza od popularnej Arabiki, która jest lepsza do picia), czekam aż trochę przestygnie, sypię soli \"na oko\" (pól łyżeczki) i leje mydło w płynie. Idę z tym do wanny i sie nacieram. To przyjemny zabieg. Potem balsam anycelulit. Razem z dużą paczką, taniej i podłej kawy radzę kupić dużą butlę Kreta. Wanna się przytyka...

No i trzeba stosować codziennie. Podobno jeśli powtórzymy jakaś czynność 21 razy, to staje się to dla nas codziennością. Balsam rano i wieczorem. Kawa tylko wieczorem.

Ja co prawda nie mam i nie miałam cellulitu, ale odkąd stosuję peeling kawowy to mam gładszą i bardziej jędrną skórę. Może to dzięki niemu nie mam cellulitu? A robię go po prostu mieszając kawę z żelem lub galaretką pod prysznic, czasem dodaję kawę również do gotowego peelingu kupionego w sklepie.

Gość maurylia83
ja zwykle mieszam kawé z cukrem,ale naprawde jest super i do tego zapach kawowy unosi si e w powietrzu:) lubie kawe, ale szkoda ze kakao nie ma takich wlasciwosci, bo wolalabym naturalny zapoach czekolady w lazience:)))ale na mnie tez ten pilling dziala, najbarzdiej naturalny i najskuteczniejszy i do tego tani;)

Ja nie miałam wielkiego problemu z celliltem, ale skóra się fajna robi po tym peelingu i gładka:) Ja robiłam z zaparzonej kawy, cynamonu( na rozgrzanie), łyżki oliwki/oleju i płynu do kąpieli:)