Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zuzka14324

Becikowe a porod za granica!

Polecane posty

Gość trele morele fu
a myslisz ze powiedzieli by ci: tak coreczko szkoda, ze wtedy nie wiedzielismy ze taka sie urodzisz, wolelibysmy zeby cie nie bylo na tym swiecie :) w zyciu by tak nie powiedzieli wiec po co takie pytanie wogole a nie powiedzieli by nie dlatego, ze nie wypada tylko bo tak nie uwazaja. a na wozku jezdzisz co Ci dolega

Gość Edycik
Jeśli urodzisz za granica a masz tam co kolwiek na siebie czyli mieszkanie ,telefon lub jaki kolwiek dokument to mozesz sie starać o becikowe w danym kraju z Unii.Najważniejsze jest jednak ubezpieczenie w tym kraju bo inaczej nic nie załatwisz .Jeśli nie masz nic na siebie może mąż mieć a wtedy też jest wszystko proste.Jeśli chodzi zaś o nasze polskie becikowe to pojawia się problem. Jeżeli pobierzesz becikowe z innego państwa to polskiego nie dostaniesz chyba że nie to wtedy bez najmniejszego problemu.Nawet jeśli mąż pracuje legalnie a dziecko będzie obywatelem polskim.Gdyż becikowe jest tylko dla dzieci polskich

Gość werqa
hej ja urodzilam w hiszpanii w czerwcu nie mozna przekroczyc granicy z dzieckiem na podstawie aktu urodzenia ja przez konsulat w madrycie zalatwiam tymczasowy paszport dla dziecka dopiero wtedy moge jechac do polski wyrobic normalny paszport sprawdz na stronach konsulatu Co do becikowego to nie wiem jak jest bo tu nie dostane[warunek musialabym tu byc 2 lata]a czemu w polsce robia problemy to nie wiem przeciez jestesmy obywatelkami polskimi mimo wszystko

Gość guliwer
czy kobieta ktora urodzila dziecko we wloszech ma prawo do becikowego

Gość gość
mysle ze niektorzy ludzie maja problem z głow ,bo poco sie wypowiadac wogule jesli niemaja wogule oczyms pojecia