Gość aśŚ Napisano Maj 11, 2009 Geodeta! O tak! Geodeta! Albo komornik... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kuna_1985 0 Napisano Maj 26, 2009 a co myślicie o kształceniu się w kierunku wizażysta - charakteryzator ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość katiiie Napisano Maj 28, 2009 a ja nie zgadzam się, że w Polsce ciężko o pracę bez znajomości i doświadczenia. i jeśli chodzi o wypowiedź odnośnie banku - również. ja pracuję w banku, to również moja I praca, i 1500-2200 na rękę mam, czyli źle nie jest. ale praca mało ambitna, tzn zależy co się tam robi. teraz zmieniam pracę i firmy odpowiadają na aplikację. jak ma się kwalifikacje/cechy których szukają, to CIę wezmą. nie można mało z siebie dawać a chcieć wiele. dobry kierunek nie wystarczy. jeśli ktoś nie miał dodatkowych zajęć, zainteresowań, świadczy to o tym że jest kujonem a nie pożądanym potencjalnym pracownikiem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
merkaba 13 Napisano Maj 29, 2009 najlepiej robić co się lubi w ten sposób się to nie będzie praca a zabawa i dojdzie się do perfekcja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kuna_1985 0 Napisano Maj 30, 2009 łatwo powiedzieć - rób co lubisz - ja już mam 24 lata a nadal nie wiem co chce robić w życiu, zazdroszczę tym co już w podstawówce wiedzą co chcą robić, ehh, ja swojego celu to chyba do 40stki będę szukać :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kiteczkaaaaaaaaa Napisano Czerwiec 7, 2009 Jak wg. mnie najlepiej zarobić kasę? - otworzyć własną firmę - zostać komornikiem - prawnikiem - dentystą - pracować w telekomunikacji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kiteczkaaaaaaaaa Napisano Czerwiec 7, 2009 Poza tym ja np. nie wiem, co chcę robić w życiu, ale z tego powodu nie wezmę pierwszej-lepszej, bo "jak się nie ma(...), to się lubi, co się ma". Wiem tyle, że interesują mnie duże pieniądze i gdy będę je miała - będę szczęśliwa;). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kiteczkaaaaaaaaa Napisano Czerwiec 7, 2009 pierwszej-lepszej pracy oczywiście;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Łuki21333 Napisano Czerwiec 7, 2009 a co sądzicie o zawodzie egzaminatora prawa jazdy 5 tysi na miech spokojnie można wyciągnąć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kiteczkaaaaaaaaa Napisano Czerwiec 12, 2009 tylko tyle? :P cienkooo ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pawel31 Napisano Czerwiec 13, 2009 od 2004 roku na pewno dobrym zawodem jest zwykły polski ROLNIK może liczyć na dotacje, KRUSy itp. wiem, że kojarzy się to z ciężką pracą, lecz niekoniecznie musi ;] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Banrifli Napisano Lipiec 2, 2009 pawel Co Ty wiesz o rolniku ?? Chyba niewiele. Musi się napracować co nie miara, codziennie patrzeć w niebo i na temperaturę czy aby jego rośliny nie zeschną nie zgniją z nadmiaru wody, czy nie zniszczy ich jakieś robactwo, ptaki czy inne zwierze. A pieniądze za uprawy są marniutkie, dystrybutorzy płacą grosze a sami sprzedają towar 5 razy drożej. A rolnikowi samumu sprzedawać swoich wyrobów już nie można. Ja bym się zastanowił nad tym czy to taki opłacalny zawód. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość LudwigHohsztein Napisano Lipiec 5, 2009 Lepiej juz za granice wyjechac, moja pierwsza praca i placa w Szwecji to 6000zl, po dwoch latach juz jest 7500zl. Oczywiscie zawdzieczam to obecnie wysokiemu kursowi korony, ale przyjmujac kurs sredni to by wyszlo 6200zl na reke. Koszty zycia prawie jak w PL. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość KarolR. Napisano Lipiec 5, 2009 Najlepiej zarabia notariusz, komornik albo geodeta. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Japonessa Napisano Lipiec 5, 2009 Ksiądz :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Biedronas Napisano Lipiec 6, 2009 heh ksiądz.... noo tak pieniądze z nieba nie lecą... ale co niektórym na tace spadają;) a moim zdaniem jeżeli już uczyć się żeby mieć kase to tylko kierunki, po których latwo otrzymamy prace czyli oczywiscie tam gdzie mamy znajomosci. bo moim zdaniem... powiem szczerze, ze w dzosiejszych czasach isc na prawo czy medycyne i nie znac kogos kto po studiach wciagnie nas do tej branży to sie nie oplaca bo taka osoba jest bezrobotna albo na kasie w biedronce pracuje;// noo chyba ze gdzies tam dostanie mozliwosc wykazania sie i udowodni ze jest dobry w tym co robi ale do wielkiej kasy daleka droga Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość na swoim Napisano Lipiec 22, 2009 "najlepiej robić co się lubi w ten sposób się to nie będzie praca a zabawa" I najlepiej robić to dla siebie, a nie zarabiać na dom z basenem dla szefa, który nie potrafi docenić poświęcenia swoich pracowników. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
***misiabela*** 0 Napisano Lipiec 22, 2009 na pewno nie praca z ludźmi terapeuta, pracownik socjalny, nauczyciel prawnik, geodeta, dentysta, komornik, doradca finansowy, a na pewno prezes banku :)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lekarkaaa Napisano Lipiec 22, 2009 ja jestem lekarzem i pracuję w szpitalu, nie w przychodni, więc zarabiam około 7000-8000 na reke, ale teraz w czasach kryzysu to różnie. Ogólnie robię to co kocham i lekarze powinni dobrze zarabiać, bo ratują życie człowieka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lekarkaaa Napisano Lipiec 22, 2009 to nie prawda że na medycyne trzeba miec znajomosci , ja tez sie tego obawialam, ale osobiscie nie znam lekarza, ktory nie mialby pracy. Ja po studiach pracowalam w przychodni, zatrudnili mnie od razu gdy zobaczyli ze studiowalam w Poznaniu. Później robilam 2 lata specializacji i zatrudnili mnie na staz w szpitalu. Jestem teraz na 3 roku stazu ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Najlepiej zarabiają Napisano Lipiec 23, 2009 prostytutki, w ciągu roku kupi mieszkanie, no i dużo przyjemności Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość FD Napisano Lipiec 27, 2009 PŁATNY MORDERCA Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość FD Napisano Lipiec 27, 2009 HEHHEEH - TAKA PRAWDA Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość karukkkk Napisano Lipiec 27, 2009 stanowczo doradzam marketing i zarządzanie - wiele osób to studiuje więc cięzko by ci było znalexć po tym pracę.... sugeruję: -stomatologia -filologia jakiegoś mniej popularnego języka np. romanistyka,sinologia -informatyka -biotechnologia -politechnika Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Muller 0 Napisano Lipiec 27, 2009 tlumacz. moja kuzynka pracuje w siedzibie unii europejskiej i m tylko angielski, a sa przeciez ludzie z trzema jezykami, i zarabia b. duzo kasy, ma sluzbowy samochod i duzo podrozuje na ich koszt. Ja studiuje 3 jezyki. Ale i tak zmienilam zdanie, za rok zdaje do szkoly aktorskiej. bede biedna, ale szczesliwa. A biedna jestem od 2 tyg i jest choojowo strasznie, ale musze dac rade. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Magister Napisano Sierpień 4, 2009 A co myslicie o uprawnieniach budowlanych, jak na walce, dzwigi, koparki ? ponoc duzo zarabia sie np. przy budowie drog. Szukam czegos takiego, po po swoich studiach administracji to moge stac na tasmie produkcyjnej obok bezzebnego goscia po zawodowce. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Umberto Napisano Sierpień 6, 2009 Ja pracuje w lotnictwie (naprawa samolotow), Naprawiam elektronike lotnicza. Zarabiam ok 2200 a odpowiedzialnosc niesamowita. Remont samolotu to pare milionow i gdzie tu wynagrodzenie za fachowa wiedze i tak duza odpowiedzialnosc?!! Smiech na sali...ale ten zawod to moja pasja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kosmitka20gt 0 Napisano Sierpień 6, 2009 a zarzadca nieruchomosci ile zarabia? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kalina1 2 Napisano Sierpień 6, 2009 Nieźle zarabiają Ci co pralki automatyczne naprawiają. Jedna taka wizyta może sporo pochłonąć...hihi Trzeba kupować dobry sprzęt to potem mniej wydaje się na mechanika...Moja koleżanka ostatnio zdała mi relacje, bo była świeżo po naprawie pralki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość weterynarz zawsze bedzie moda Napisano Sierpień 6, 2009 na pieski i kotki :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach