Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

moon

Czym podajecie dziecku odciągniety pokarm?

Polecane posty

Ja do tej pory dawałam butelke, ale przezz to moja córka nie za bardzo chce ssać pierś i robi co coraz płycej. Zaczełam dawac jej pokarm w łyżeczce, w którą wlewa sie pokarm (troche przypomina strzykawke, ale jej zakonczenie to łyzeczka) ale zupełnie mi to nie wychodzi, bo corka wypluwa, krzusi sie płacze i nie chce w ten sposob jesc. Jeszcze myslalam o podawaniu w kubeczku dla niemowląt, ale to działa na podobnej zasadzie.

Gość tutaj zadna nie karmi piersia

Gość ona1981
mozesz sciagac i dawac butelka! tak robilam moja bratowa gdy np szła do pracy a dziecku zostawial pokarm i niania podgrzewala i dawala go dziecku!

Malemu pare razy zdarzylo sie podac butelka tyle ze on nie chce ssac smoczka. Przy corce podawalismy lyzeczka (wlasnie cos takiego jak opisujesz mialam) i bylo ok, kwestia przyzywczajenia i troche tez wprawy. a jak tam z przybieraniem na wadze? bylas wazyc mala??

ja dawalam butelka (aventu) i nie bylo problemu pozniej z przystawianiem do piersi. Dodam ze NIuska min raz dziennie dostawala odciagniety pokarm. Moze sprobuj zmienic butle- a konkretnie smoczek? Jakiej firmy uzywasz?

Gość ogrodniczka rózyczka
Ja łopatą. Jest to dla mnie najwygodniejsze i najszybsze.

uzywam butelek antykolkowych avent i dr.brown w poradni laktacyjnej powiedzieli mi, że uzywanie butelek spowodowało niewłasciwe ssanie i ze mam odstawic je wraz ze smoczkiem

kurcze... u mnie nie bylo zanych skutkow ubocznych... pamietam (i tym sie kierowalam),ze polozna na szkole rodzenia mowila,ze jak juz sie zdecydujemy na jakas firme to zeby sie tego trzymac a nie mieszac i podawac mleczko np raz w canpolu a raz w avencie ;/

Gość mammmmmmmmma
co to za łyżeczka do karmienia gdzie mozna ja kupic moze macie jakiegos linka to wklejcie dzieki bo ide do pracy a moja mała niechce pic z butli to bede musiała ja nauczyc łyżeczką jesc

Moon juz poczytalam tamten temat. szukalam go bezskutecznie ktoregos dnia. cale szczescie ze to jednak byla pomylka!! 3600 to niezla waga a tym samym kamien z serca maminego... co do karmienia lyzeczka to ja opieralam malej na wardze tylko czubek, nigdy calej do buzi bo od razu sie krzusila i wypluwala. Opierasz na wardze i pod delikatnym katem przechylasz tak zeby nie nalac maluszkowi do buzi zbyt duzo za jednym zamachem. mozesz tez sprobowac z zakraplaczem takim jaki jest czasami przy lekach na temp dla dzieciaczkow. delikatnie wpuszczac pipetka do buzi (jak ptaszkowi doslownie) moze w ten sposob cos pomoze a co do butelek i smoczkow avent to nei sadzilam ze mozesz byc problem piersiowy. moje kolezanki na tych smokach jada na kamrieniu mieszanym i jest ok, widac co dziecko to inaczej

Aneczka mi lekarz z poradni laktacyjnej mówiła, zeby nie wlewać łyzeczą pokarmu, ale podawać tak, aby dziecko spijało z łyzki. Ale dla mnie to praktycznie niewykonalne, trochę łatwiej jak wsune czubek łyzki do ust, ale ile czasu zajmuje nakarmienie w ten sposób 60 ml odciagnietego mleka :O Szczegolnie jak mam zostawic mała pod opieka mojej mamy.

Ja podawałam synowi na początku najpierw mieszankę, a potem mój ze strzykawki po palcu. Nauczono mnie tego w szpitalu. Ten sposób nie zaburza odruchu ssania.

Gość ze strzykawki
??? troche to niewygodne, trudno precyzyjnie wlac pokarm

Wymaga troche wprawy, ale da się zrobić. grunt zeby nie wlewac za szybko. Po kilku probach udawalo mi sie nawet bez sondy :)