Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie warszawianka

Boże jak ja nienawidzę Warszawy...NIestety jestem zmuszona tam mieszkać...

Polecane posty

Gość fenrir
ja również nienawidzę warszawy... jest brudna, śmierdząca a ludzie...boże...myślą że są najlepsi na świecie... eh.... nigdy, przenigdy nie chciała bym mieszkać w tym zatęchłym mieście, w bloku z idiotami, szczurami, mordercami i bóg wie jeszcze z czym :(

Gość warszawianka z krwi i kości
a mnie najbardziej wkurwiają właśnie tacy ludzie, którzy ze wsi i małych miast przyjeżdżają tu i jeszcze narzekają. nikt Was tu nie trzyma, wracajcie do stodoły jak tu wam się nie podoba! nie mam nic do tych, którzy przyjeżdzają tu i szanują to miasto.

Gość frau mania
warszawiacy to wygineli w powstaniu warszawskim tak mawiała moja śp sąsiadka,teraz w warszawie jest pełno chamstwa z bździny wielkiej lub innego pierdziszewa jak ich pytać zkąd pochodzą to odpowiadają że ze stolicy

Gość odkrywca ameryki111111
nannaanan Ja kocham Warszawę chodź tu nie mieszkam.Kraków to wieś w porównaniu do niej ! Tylko wsiuny narzekają na chała i tłumy ludzi ,bo tak naprawdę to żaden problem ! A dworzec będzie za kilka lat nowy i pozdychacie z wrażenia jak go zobaczycie ! Kraków ! WOW Kamienice i nic poza tym.Co w tym fajnego ? TY IDIOTO, Kamienice w Krakowie są tylko w obrębie Starego Miasta, cała reszta to bloki i śliczne, spokojne dzielnice domów jednorodzinnych z mnóstwem zieleni a nawet lasami (sam w takiej mieszkam), więc jak nie wiesz, to nie mów!!! Amen.

Gość TWÓJ STARY mnie zpłopdził
Największe bydło z całej Polski zjeżdża się do Warszawy! Kiedyś atakowali Chicago czy resztę USA, a teraz na LOndol polecieli czy tam pojechali! Największa szczurownia Polska zamieszuje te miasta!

Gość Michał W.
@frau mania Poczytaj skąd ściągano ludzi, aby zaludnić Warszawę w XIX i na początku XX wieku... Pozdrawiam.

Gość psychogrzesio
ludzie są tam pogrążeni w czymś co nawet sami nie wiedzą co to jest. Oni tylko gonią za kasą, nie wiedzą co to "sąsiad, kolega" a broń Boże przyjaciel... ogólnie rzecz biorąc to nasz kochany nadwiślański kraj dąży do zguby... nie trzeba być nie wiadomo jakim wielce uczonym człowiekiem... ale wystarczy zagłębić się w realia prostego Polskiego obywatela który jedyne co robi, to żyje na tej Polskiej ziemi... pragnę żeby poprostu przestali myśleć o kasie i zaczęli działać... nas jest ponad 40 mln polaków i myślę że damy radę... nie o taką Polskę moja rodzina walczyła...

Gość ja766
to wasze miasto podczas drugiej wojny światowej wywołać powstanie wtedy zostałoby całkowicie zniszczone a potem zaczełoby sie tam zjeżdżać bydło i tacy przyjezdni z całej Polski psuliby opinię o waszym mieście, wiecie jak sie człowiek wtedy czuje ?

Gość johann
Oczywiście są tacy co wawy nie lubią i tacy co bez niej nie mogą żyć. Ja już tu mieszkam 8 lat i nie jest wcale najgorzej.Teraz chwilowo na parę miesięcy z racji sytuacji rodzinnej wróciłem w swoje rodzinne świetokrzyskie strony i choć to niby tu się urodziłem i wychowałem to jednak mój teraz mój dom już to warszawa, nawet ze swoim gwarem różnych języków na ulicach, terkotem tramwajów i korytarzem powietrznym nad szcześliwicami i ursusem :) to tu jest centrum wszystkiego co w tym kraju sie dzieje, działo, lub dziać bedzie.Owszem są korki , hałas i spaliny ale w którym dużym (podkreślam dużym ) mieście ich nie ma ? ale są też wieczory kiedy można pójśc nad wisłe, na pole mokotowskie,do wilanowa czy łazienek , o krakowskim przedmiesci nie wspominając i być anonimowym nie bojąc się ze ktoś Cie powytyka palcem tylko dlatego że nosisz bardziej kolorowe od innych ciuchy i masz swój styl. Dworzec Centralny czy też Zachodni to nie jest prawdziwa wawa, nie jest też nią szklane centrum biurowców na Emilii Plater czy Rondzie ONZ. Prawdziwa wawa jest w zaufanych przyjaciołach, ulubionych miejscach z którymi wiążą się wspomnienia,satysfakcjonującej pracy i ogólnie w tym że kiedy idziesz jej ulicami to masz na twarzy uśmiech a nie obrzydzenie.

NIe wiem po co takie tematy. Zakładanie takich tematów świadczy o prymitywiźmie autorów. Jeśli nie lubicie Warszawy, to ja po prostu omijajcie szerokim łukiem i nigdy to niej nie przyjeżdżajcie. Trzeba być umysłowo chorym, żeby nienawidzieć miasta i się do niego pcghać. Wyciągacie co się da z tego miasta, dostajecie tu pracę, nie płacicie na to miasto podatków, a potem je szkalujecie. Tak się zachowują tylko niegodziwcy.

psychogrzesio jakatopipa@tlen.pl'; ludzie są tam pogrążeni w czymś co nawet sami nie wiedzą co to jest. Oni tylko gonią za kasą, nie wiedzą co to "sąsiad, kolega" a broń Boże przyjaciel.. A skąd masz takie informacje wsiochu? Wymyślasz sobie? Nie tylko znam wszystkich sąsiadów z mojego bloku, ale jeszcze znało mnie całe wielkie osiedle.

Gość Księgowa +++
Byłam w Warszawie tylko raz na 3 dni,więctak naprawde nie znam tego miasta. Ale pamiętam świetną i tanią komunikację miejską (bilet dobowy kosztował tylko kilka zł) oraz uprzejmośc ludzi - byłam tam z koleżanką, która miała małego synka (2 latka) i za każdym razem ktoś w metrze czy tramwaju ustępował jej miejsca, sam z siebie, bez proszenia. I rzeczywiście jest dużo zieleni, parków.

Gość nie pasuje wam w Warszawie
to wypierdalać to wioch zabitych dechami, z których pochodzicie albo do takich dziur udających miasta jak Olsztyn, Bydgoszcz albo Łódź, zapewniam was że będziecie wracać na kolanach 🖐️

Gość patriko1234
Ludzie uspokujcie sie...niewazne z jakiego miasta pochodzisz wazne jakim jestes czlowiekiem kazde miasto ma swoje wady i zalety w kazdym sa ludzie dobrzy i zli nie oceniajcie w-wy jesli w niej nigdy byliscie a jesli juz byliscie i wam sie nie spodobalo to nie zakladajcie odrazu ze wszyscy warszawiacy to snooby i aroganci...mieszkam w wawie i jakos nie czuje sie wyjatkowo dumny czuje sie jak normalny czlowiek tak samo bym sie czul jak bym mieszkal w innym miescie lub na wsi nie oceniam ludzi po miejscu zamieszkania ale po tym co maja w glowach...niewazne czy jestes z Warszawy Krakowa czy Poznania szanujcie a bedzie zylo sie lepiej sorry ale nie mam talentu do pieknego ukladania zdan ;)

nannaanan Ja kocham Warszawę chodź tu nie mieszkam.Kraków to wieś w porównaniu do niej ! Tylko wsiuny narzekają na chała i tłumy ludzi ,bo tak naprawdę to żaden problem ! A dworzec będzie za kilka lat nowy i pozdychacie z wrażenia jak go zobaczycie ! Kraków ! WOW Kamienice i nic poza tym.Co w tym fajnego ? Tak,najlepiej napisać,że Kraków to wieś. Czemu akutar plujesz sie do Krakowa a nie do Poznania,Torunia czy Wrocka?Tam też są kamienice:) Chyba masz kompleks i widać gołym okiem żeś wieśniara:)

Gość krótko i na temat1234
1. Tylko czlowiek przegrany, prymitywny i mający afekt mógl założyć tak durny temat. 2. Zawsze miałem radę dla wszystkich przyjeznych - nie podoba się, to po co się męczyć. Ja np nie lubię Radomia, więc tam nie jeżdżę. Ale żeby o tym pisać??? 3. Wszelkiej maści mieszkańcy polski południowej, którzy oceniają warszawę z perspektywy dworca centralnego, niech zamilkną. Bo jak mawiał moj dziadek "czasem lepiej milczec i udawać mądrego, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości". 4. A jaka jest Warszawa??? Jest taka jak te dwa miliony tutaj mieszkające: urocza, przyjazna, brutalna, zamknięta, otwarta, dziwaczna, gburowata, śmieszna, zielona, brunatna, kolorwa, szara, ciepła, zimna ........................ Ale jest moja.

Gość enedue
ja jestem z Krakowa i jakoś nie mam nic do Warszawy. Byłam dwa razy i byłam całkiem w porządku. starówka jest bardzo ładna. ale kocham kraków i moje osiedle z londynem ;]

Gość inesines666
Enedue, jesteś przykładem osoby na poziomie, bo nie krytykujesz drugiego miasta na podstawie domysłów i bez zgłębionej wiedzy na jego temat. Ja mieszkałam w Warszawie prawie dwa lata i początkowo również bardzo nie lubiłam tego miasta, ale z czasem mój stosunek do stolicy się zmienił. Teraz zamieszkałam w Krakowie, kupiłam sobie mieszkanko na Osiedlu Europejskim na Ruczaju i jest bajecznie (!). Kraków jest piękny i zachwyca ludzi. Mnie także zachwycił, ale nie zapomnę o Warszawie, która również ma swoje zalety, niestety niektórzy wolą oceniać i krytykować nie mając żadnego pojęcia o tym, jak jest naprawdę.

w Warszawie trzeba pomieszkać parę lat, żeby ją polubić tu może być extra, trzeba tylko zajrzeć w pare kątów, znaleźć swoje miejsca po 5 latach już nie chcę się wyprowadzać jest spoko. i wszedzie podobnie blisko - w góry, nad morze...

a w ogóle to właśnie - miasto jak miasto czujemy się dobrze tam gdzie stworzymy sobie Dom

Gość gość
to w*********la j jak ci si ę coś nie podoba w warszawie, wypad na wieś tam masz lepiej gównem śmierdzi

Gość AlasexyAla
Krakusy to złodzieje i malutkie śmiecie łase na kasę.

Gość gość
warszawa jest obleśna, a ludzie z warszawy to w wielu wypadkach niedouczone matoły... przykro mi.

Gość gość
Ja jestem z Gdańska. Przez lata uważałam, że W-wa to ostatnie miejsce w Polsce, gdzie mogłabym dobrowolnie zamieszkać. Teraz widzę, że myślałam tak głównie przez głupie gadanie i tekstu takie jak pisane przez autorkę. Przyjechałam tu raz na tydzień i tak mi się spodobało, że, siedząc u siebie na bezrobotnym, zaczęłam szukać pracy w Warszawie. Mieszkam tu od 4 lat i jestem zachwycona. Ludzie są różni jak wszędzie. Jeden życzliwy, drugi chamski. W Gdańsku też tak jest i myślę, że w każdym mieście. Mnie też Warszawiacy mogliby wyzywać, bo jestem przyjezdna, ale się z tym nie spotkałam-widocznie obracam się w kulturalnym towarzystwie. Płacę tu podatki i to nie dla tańszej karty miejskiej, bo płacę tak od początku, gdyż tutaj ze wszystkiego przecież korzystam. A miasto samo w sobie jest super. Chyba każdy znajdzie coś dla siebie. Jest nowoczesność i są zabytki. Są miłe knajpki, miejsca historyczne, mnóstwo parków. Ja mieszkam w cichej dzielnicy, bo i takie są. Pracuję w centrum, które faktycznie jest *****iwe i głośne. Ale da się wytrzymać.

Gość Zeke
partnerka ojca chce zamienić mieszkanie na warszawę, i mam nadzieję że się jej to nie uda, nienawidzę tego miasta szczerze i oddanie tak samo jak i warszawiaków. Mam złe doświadczenia z warszawianką, która mami ojca i steruje nim jak chce. Swoją drogą to warshawiacy wiedzą kiedy mają przyjść kiedy nie trzeba (partnerka ojca) pozdrowienia pani w z warszawy której szczerze i oddanie nienawidzę! :D

Gość gość
Warszawy nienawidzę, innymi miastami Krakowem czy Londynem potrafię je czuć, czas spędzony w Warszawie dla mnie jest fatalny tak jak to miasto, a robię to tylko dla kariery

Gość gość
warszawa jest najbardziej pojebanym miastem na świecie smierdzi i zabija i jest kurwą

Gość Sierra
Dnia 8.06.2009 o 11:08, Lusesita de Milagros Dolores napisał:

Milagros udowadnia swoimi tekstami tylko to że ludzie z Warszawy to szmaciarze. Przyjdźcie kiedyś na Śląsk to warm skopiemy te dretwe dupy