Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama zmartwiona.....*******

Wirusowe zapalenie jelit

Polecane posty

Jaka dieta? Dziecko poltoraroczne ma wiruowe zapalenie jelit. Ciagla biegunka i przy tym goraczka. Co dac zamias kaszki czy mleka? Jaki ma byc dzienny jadlospis? Pediatra zbyt duzo nie poradzil, tylko leki zapisal. Bardzo prosze wszystkie mamy o pomoc. z gory dziekuje i pozdrawiam.

marchwianka duzo wody przegotowane soki KUBUS ryz jagody sucharki chrupki kukurydziane

Dziekuje bardzo. A czy mozna podawac dziecku chudziutki rosolek?

Zamiast mleczka i kaszki polecam Humanę z MCT. To taka mlekozastępcza kaszka. Bardzo smaczna, polecana przy biegunkach. Ale jest dość droga. Chyba, że na repeptę. Wówczas płacisz w aptece połowę.

Dziekuje. Mieszkam w Niemczech wiec nie wiem czy dostane to mleko, ale poszukam. Dziekuje bardzo za rady.

A nie wiecie od czego mala dostala tego zapalenia jelit? Pytalam pediatry, ale niestety nie uzyskalam zbyt precyzyjnej odpowiedzi.

Skoro wirusowe, to złapała od kogoś wiruska. Najważniejsze, żeby dziecko się nie odwdniło! Trzymaj się! I zdrówka dla dziecka!

Gość ja***ja***
moja roczna córeczka właśnie skończyła chorować na coś podobnego czyli biegunka ,wysoka gorączka i lekarz mówił ,że to było wirusowe... dawałam małej mleko nan (takie pije odkąd nie karmię piersią) 2-3 x dziennie ,ugotowałam delikatny rosołek z fileta drobiowego z dużą ilością marchwii i z ryżem ,ważne jest ,żeby ryż się gotował w rosołku,bo i ryż,i ta woda ma pozytywny wpływ na stolec , mała nie jadła dużo ,ale picie w trakcie biegunki jest najważniejsze(lekarka mówiła ,że mała powinna wypić 1.5 l płynów w ciągu doby) ale po 4 dniach zaczęło sie jej poprawiać Z lekarstw podawałam na przemian nurofen w syropie i panadol również w syropie i ledwo gorączkę zbijałam