Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ola...

Soczewki i te dziwne parametry...

Polecane posty

Witam. Jestem posiadaczką soczewek od 3mies... Bylam na badanich i doborze, wszystko ładnie pięknie, ale te ktore wtedy kupilam mi się skonczyly. Wiec patrze sobie na allegro, bo tam mnostwo tego i widze ze tam okreslają krzywizne- ok, wiem ze mam 8,4; okreslaja moc... na prawe mam -1, na lewe -1,25... I mi powiedzieli w vision expres ze jak bede kupywala soczewki to to jest najważniejsze. No i teraz... na allegro nigdzie nie moge znalezc w takich mocach ( wiem ze na prawe musze kupic osobno i na lewe tez). Zaciekawil mnie tez fakt, ze tam na allegro zawsze piszą np. \"Moc -2, dla widomosci allegro ? ale dlaczego? chyba to tez jest wazne dla kupujących? WyJASNICIE? Prosze slicznie :)

uwaga, wyjasniam: na allegro tak pisza, poniewaz soczewka o mocy no -2 to jeden produkt, a soczewka o mocy -2,5 to drugi produkt, wiec teoretycznie na kazda moc soczewek trzebaby wystawiac osobna aukcje. nie zwracaj na to uwagi, tylko licytuj i pisz do sprzedawcy jakie moce sa ci potrzebne. ja tylko tak kupuje i mam swietne, tanie soczewki.

Gość szalallala
krzywizne masz nietypowa. bedzie Ci trudno cos znalesc. kupuj u optyka.

acidofilna- dzięki, czyi np. w aukcji piszą ze moc to 3,00 a ja mam napisac przy zakupie ze chce np. -1,25, tak? szalallala- nio tak... tylko ze u optyka jest 2 razy drożej :)

jesli sie boisz, to po prostu zanim zalicytuj upewnij sie u sprzedawcy, czy ma takie moce jaki potrzebujesz. no i jesli chcesz kupic tylko jedna pare, to kupuj na aukcjach, gdzie sprzedawane sa pojedyncze soczewki, a nie parami (jak kupujesz parami, to dostajesz 2 soczewki o jednakowej mocy, a ty potrzebujesz 2 soczewki o roznych mocach, prawda? )

prawda. Juz nawet napisałam pytanie do sprzedającego na allegro :) Wlasnie chce zrobic tak, zeby kupic jedno opakowanie (3szt.) o jednej mocy i drugie o tej drugiej mocy, by miec komplet na 3 miesiące. Zobaczymy co z tego wyjdze. Jak bylam w salonie to niby wszystko wyjasnili a to allegro zupelnie mnie zgubilo.