Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie mogee

czy kapkaniem wody/gdy nie kreci sie licznik/ mozna duzo oszczedzić ?

Polecane posty

Gość nie mogee
nie kreci sie-chyba widzę :O przeciesz jak przychodza to spisuja te cyferki -czyli stan i wg tegto sie płaci

Gość calkiem sporo
jak malo kapie to licznik sie nie kreci. Wiem to od kierownika MPWiK - wiec chyba sprawdzona informacja :D

A rób jak uważasz, dla mnie jesteś złodziejką i żal mi taki \"oszczędnych\" ludzi.

Gość a jesteś pewna że
to dlaczego przy nieszczelnych bateriach w kranie zużycie wody niestety wzrasta? :O to jest to samo co kapanie

Gość calkiem sporo
Bede oszczedzala na wszystkim co sie da. Byleby starczylo do pierwszego :D Nawet jakbym mialabyc w Twoim mniemaniu "zlodziejka" :P

Gość od dzis tez bede kapac
ja tez!

Gość panstwo nas okrada
bo jak ci za duzo kapie to licznik sie kreci wystarczy popatrzec chwile jest tam takie kółko co sie kreci

Gość calkiem sporo
zalezy jak bardzo nieszczelna bateria. Czasem potrafi niezle ciurkac!

Gość od dzis tez bede kapac
bede kapac i mam gdzies ze nazwiecie mnie zlodziejka. lepiej powiedzcie gdzie ida te ciezkie pieniadze ktore co miesiac place za mieszkanie.

Gość tych
Różnica między ilością wody faktycznie pobraną w budynku a sumą wskazań liczników poszczególnych mieszkańców zostanie po prostu podzielona równo między mieszkańców i wszyscy będą musieli zapłacić w małym stopniu twoje rachunki.

Gość calkiem sporo
ja nie wiem jak jest w spoldzielniach. czy tam cos dziela... U mnie nic sie nie dzieli - place tyle ile na liczniku ;)

Gość junglaa
to ja tez chce sprobowac!!! juz podstawiam konewke:)

Z tego co wiem budynek jest rozliczany z licznika głównego, który nie może się kręcić skoro nie kręci się licznik w mieszkaniu. Mogą to być straty wodociągów a to się rozłozy po kropelce na całe miasto;)

Gość calkiem sporo
to sa nieporownywalnie mniejszestraty niz jak rura walnie! :D Takie "straty" sa juz wliczone w rachunki! Nie sa rodzdzielane w kazdym miesiacu inaczej :D

Gość a jesteś pewna że
http://www.rynekinstalacyjny.com.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=938&Itemid=173 "Wprawdzie, może być wysunięty argument, że żaden wodomierz nie zarejestruje „poboru kropelkowego”, ale jest to słaba teza, gdyż zakład wodociągowy i tak uwzględni to w cenie wody dla wszystkich mieszkańców. Może nie zapłaci sprawca strat bezpośrednio, ale na pewno wspólnota w budynku (musi być pokryta różnica wskazań pomiędzy wodomierzem głównym a wodomierzami mieszkaniowymi) lub mieszkańcy obsługiwani przez dany zakład wodociągowo-kanalizacyjny. "