Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olika159

Dziwna wizyta u ginekologa 26tc.

Polecane posty

Gość olika159

Witajcie Wczoraj miałam wizyte u gina. zaczął sie u mnie 26 tc. Lekarz sprawdził wyniki krwi i moczu, stwierdził, że wszystko ok i powiedział do widzenia. Zapytałam czy mogę posłuchac tetna płodu? Powiedział, że jeśli chcę to tak. Posłuchalismy...Zapytałam czy nie będzie mnie badał ginekologicznie? Odpowiedział, że skoro wyniki są ok to nie trzeba. zdziwiłam sie bardzo...Przecież takie rzeczy jak zamknieta szyjka macicy, czy ułożenie dziecka sprawdza się poprzez badanie, a on to zlekceważył. co sądzicie? Powinnam zmienić lekarza? Czy was też ginekolog nie bada? Chodzi mi o kobiety w szóstym miesiącu ciąży. Czekam na info. Pozdrawiam

Gość olika159
Usg miałam robione przed tą wizytą ok. miesiąc wstecz. To może dlatego mnie nie zbadał?

no mnie też zawsze bada ginekologicznie i zawsze słucham serduszka, ale skoro nie odczuwasz żadnych bóli, nie twardneije Ci brzuszek, wyniki są dobre, a wizyty masz często, to może chciał Ci tego oszczędzić, ale zawsze możesz powiedzić, że chcesz sie upewnić czy wszystko ok. MYSZKA witam, dawno Cie nie \"widziałam\" myślałam, że już leżysz na porodówce, bo na topiku młodych mamuś dawno Cię nie było:(

Gość olika159
Wizyty mam co miesiąc, nic mnie nie boli. Ale słyszałam, że czasem szyjka może się otwierać a kobieta tego nie czuje, stad konieczność badania. Nie wiem co o tym mysleć, może za bardzo się przejmuje? Ale same piszecie, że wasi ginekolodzy was badają. A moze jednak zmienić lekarza?

Gość olika159
No właśnie! Dziękuję wam wszystkim za rady-jesteście niezastąpione! Pozdrawiam

ja uwazam ze powinnas zmienic lekarza. Ja co wizyte sluchałam tetna dzidzi i co wizyte bylam badana, nawet jak mialam robione usg... Przeciez musi sprawdzic czy sie szyjka nie rozwiera.. Ja miałam juz rozwarcie na takim etapie ciazy W ktorym jestes ty teraz i juz to mam pod kontrola... No nie wiem ja tam bym sprobowala isc do innego lekarza i zobaczylabys jak wyglada wizyta u innego i wtedy sama zadecydujesz. Pamietaj ze w jego rekach jest zdrowie Twoje i Twojej dzidzi

Gość olika159
poczułam urażona, że tak mnie potraktował...Nawet nie zapytał jak się czuję, a przeciez dobre wyniki morfologii nie znaczą, że muszę czuć sie super! Misiakówna a ty czułaś, że cos się dzieje? Chodzi mi o to rozwarcie?

Wydaje mi się , że wszystko jest ok. Jeszcze klikanaście lat temu nie badało się kobiety w ciązy za każdym razem ginekologicznie . Na zachodzie czy w Stanachta też nie bada się za każdym razem ginekologicznie. Wydaje mi się , że ten lekarz wie co robi i myślę, że nie powinnaś się niepokoić.

Gość gowniane badanie
zbadał cie "po angielsku' zapytaj ciezarnych w anglii dla nich to normalne

Gość olika159
Poczekam do następnej wizyty, jeśli będzie tak samo zmienie go.

Gość fiorella1050
WITAJ!!!! Ja bym na twoim miejscu zmieniła lekarza.Mojej znajomej lekarz nie mierzył ciśnienia, a miała wysokie i przez to wcześniej urodziła 32 tc.Wizyta w czasie ciąży powinna wyglądać tak:lekarz sprawdza wyniki badań, robi wywiad czy nic Ci nie dolega, mierzy ciśnienie krwi, waży.Potem czas na badanie ginekologiczne,które jest bardzo ważne, bo pozwala stwierdzić czy szyjka się skraca, czy nie ma rozwarcia, nadżerki i innych infekcji, które czasem są groźne dla dziecka.Potem lekarz zaleca nowe badania, wpisuje wszystko w kartę ciąży, przepisuje leki jeśli stwierdza,że są potrzebne.Mi dodatkowo robi krótkie USG, aby sprawdzic czy dziecko ma się dobrze.Potem każe przyjść za miesiąc na następną wizytę.Zrób wywiad wśród koleżanek, znajomych noze polecą Ci dobrego, zaufanego lekarza, który w kompetentny sposób zajmie się tobą i maleństwem.Moim zdaniem to totalne olewajstwo tak traktować ciężarną.Według mnie na podstawie wyników nie da się stwierdzić czy nie ma rozwarcia bez badania na fotelu ginekologicznym.Lepiej powiedz dowidzenia takiemu lekarzowi.Życzę powodzenia i zdrowego dzieciątka;-)

Gość olika159
Fiorella a skąd jesteś? Bo ten lekarz o którym piszesz to IDEAŁ! Mi zmierzył cisnienie i zważył mnie. To tyle z jego strony...

Gość fiorella1050
Ja jestem z okolic mazowieckiego dokładnie z Siedlec.U nas to jedyny taki lekarz, który poświęca każdej pacjentce godzinke na wizytę.Oczywiście chodze prywatnie i płacę 70 złotych, ale naprawdę warto,bo zawsze wiem wszystko i nie ma żadnych niedomówien i olewania ciężarnej.

Gość olika159
A tak wogóle to może powinnam iść teraz jeszcze raz do innego ginekologa? I nie czekać dłużej do przyszłego miesiąca?

Gość fiorella1050
Moje znajome i koleżanki też chodzą prywatnie do lekarza, bo u nas dostać się państwowo to graniczy z cudem, zapisują Cię na 15.00 a wchodzisz do gabinetu około 20.00.Znam też lekarzy,którzy przyjmują prywatnie i też stosują taką taktykę jak twój ginek poświęcając ciężarnej około 10 minut na wizytę.

Gość olika159
T ochyba założę nowy temat " dobry lekarz w Warszawie"

Gość olika159
Do Siedlec mam kawałek :(

Gość fiorella1050
Olika159 a ty mieszkasz w Polsce????Jeśli masz możliwość to zmień lekarza.Jeśli czujesz się zaniepokojona to oczywiście idź od razu do innego.Życzę dużo zdrówka Tobie i maleństwu;-))

Gość olika159
Myszka a Ty skąd jesteś?

Gość olika159
jestem z Warszawy Fiorella dziękuję 🌻

Gość Fiorella a mozesz
napisac co do za lekarz? ja jestem z okolic Siedlce i szukam kogos dobrego.Będe wdzieczna.

Gość fiorella1050
Widzę,że jesteś z Warszawy.Jeżdźę tam często do stomatologa na Spiską.Moja dentystka poleciła mi jakiegoś doktora Makowskiego, który przyjmuje prywatnie na Łuckiej 18 lok.1801/1802 i na Żytniej 16 m 50.Ponoc dobry, robi USG 3D i prowadzi ciążę.Ona jest z niego bardzo zadowolona.Zapytaj kogoś może go zna i powie Ci o nim parę słów.Ja nigdy nie skorzystałam,bo przeciż nie będę jeżdziła do gina do Warszawy.

Gość fiorella1050
Doktor Benedykt Łazuka przyjmuje w Medice na ul.3-gop Maja lub w Centrum na Piłsudskiego. Naprawdę polecam, bo to dobry lekarz, który nie olewa swoich pacjentek.

Gość olika159
Fiorella Bardzo Ci dziękuję!

Gość Fiorella a mozesz
a czy on pracuje w szpitalu? Mozesz do niego dzwonic jak cos jest nie tak? dzieki za informacje:)!!

Gość Fiorella a mozesz
Fiorella a on nie ma swojego gabinetu? w Medice srednio mi sie podoba. Ja za wizyte z Usg placilam tam 90zl. a bylo to bardzo szybka wizyta,nic sie nie dowiedzialam.Tylko to nie byl ten lekarz(akurat go nie bylo)