Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boląca

co na okropny ból głowy w ciąży?

Polecane posty

Gość boląca

Strasznie mnie boli głowa. jestem w 17 tc. czy mogę zażyć tabletkę? jaką? pomóżcie!

Gość no sorry
wszystko co na paracetamolu

Gość boląca
na pewno? lekarz to potwierdził?

Gość ginka71
Możesz Apap, Panadol, Paracatamol tylko nie nadużywać raz na jakiś czas można wziąść.

Gość boląca
dziękuję, już wzięłam. mam nadzieję, że przejdzie, bo nie wytrzymuję. takiego bólu nie pamiętam

Gość apap na pewno
mozesz mi lekarz w ciazy pozwolił brac tylko oczywiscie z rozsadkiem,zabronił za to ibuprom itd

Gość wszystko co ma paracetamol
bez dodatkow mozna - mnie lekarka powiedziala, ze moj bol bardziej szkodzi malenstwu niz tabletka przeciwbolowa. nie powinno sie brac ibupromu i aspiryny chyba tez nie.

Mi położna kazała wypić pół lampki czerwonego wina. Przeszło po około pół godziny. Lekarz potem powiedział mi, że na piśmie mi tego nie da, ale według niego lepiej wypic pół lampki wina, niz wziąć jakieś tabletki przeciwbólowe. takie napady migrenowe zdarzyły mi się w ciąży chyba z 4 razy i wino pomogło, obyło się bez piguł.

Gość bziczek
ja tez ratuje sie apapem, całe szczęście że zawsze mi pomagał. Ginka z racji niskiego cisnienia poleciła wypić filizankę mocnej kawy z wciśniętą cytryną. Obrzydliwe, ale ból się nie nasilił i przeszedł. A zdarzyły mi się takie bóle głowy ze ostrosć widzenia aż traciłam.. :O

Niestety ja też mam takie bóle głwy...migrenowe...:/ teraz jest już lepiej, bo nie boli często, ale w okolicach 15-25 tygodnia, to codziennie...czasem tak, że głową się ruszyć nie dało i łzy z bólu leciały...lekarz polecił mi paracetamol...apap też czasem wezmę... Zgadza się to, że czasem lepiej jest wziąć tabletkę niż się męczyć, bo ból męczy i Ciebie i dziecko... Mam nadzieje, ze Ci przejdzie...musisz przetrwać...dużo odpoczywaj, jak już czujesz że Cię zaczyna boleć to wypij szklankę wody (najlepiej mineralnej niegazowanej)...odetchnij powietrzem (wyjdz na balkon)....połóż się i zrób okłady zimne na czoło, kark i okolice serca... Ja zauważyłam że mnie zcazyna głowa boleć, jak mam strasznie szybki puls...ale ciśnienie mam dobre...wtedy sobie położę chłodną ściereczkę na piersi i lepiej się robi:)