Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ... brzydko sie ubieraam

Co z czym łączyc?? ubrania.Jest tu jakis expert??

Polecane posty

chcuiałabym sie zaczać łądnie ubierac, dajcie jakies propozycje łaczenie kolorów.

Gość angielka2
znacie jakies strony, na ktorych mozna poczytac o najnowszych trendach w makijazu, jak sie ubierac? Moze jakies wartosciowe magazyny?

dąłączam sie do pytania!

Gość help her
up up, pomóżcie jej!!!!!!

Gość angielka2
mi tez pomozcie :D

Gość Dziewczęca
pomaga przejście się po kilku luksusowych sklepach z ubraniami i butami - wtedy odchodzi ochota na kupowanie bazarowej tandety, tudzież takie ubieranie sie

Gość angielka2
tylko czasem nie stac na cos innego:(

Gość angielka2
tzn. na markowe ciuchy

Gość Dziewczęca
zgadza się, ale to tak czy inaczej pomaga bo nawet wśród bazarowych śmieci można wyłowić perełki, w ciuchbudach (zwłaszcza tych sprowadzającyth ubrania z Irlandii lub Anglii) też można za bezcen upolować piekne rzeczy. Tego trzeba się jednak nauczyć i wyrobić w sobie pewien stopień wybredności

Gość angielka2
dzieki za rade. Jakie sklepu polecasz?

Gość Laikata
napisz coś więcej, jakie kolory lubisz czy jesteś wysoka, niska szczupła preferujesz spodnie czy spódnice. Trudno mi cokolwiek doradzić bez tych informacji

Gość angielka2
Wybacz autorko, ze rowniez podam opis, mam ten sam problem. Jestem wysoka, figura klepsydra rozm. ok 40, nie musze nic tuszowac, podkreslac moge talie (ladna i dosc mocno wcieta). Co do barw: jestem dosc nijaka tzn. wlosy 'ala mysi blond, typ chlodny. Dobrze lezy mi zgaszona czerwien, bordo, braz w polaczeniu ze zlamana biela. Kolory jednak wybieram jako tako, natomiast fasony to juz nie:(. Nie czuje mody i ubieram sie jak babcia albo nijako.

Gość angielka2
up

Gość Laikata
Jeśli chodz o kolory to w tej chwili modny jest fiolet, złoty, butelkowa zieleń a także barwy jesieni. Spodnie rurki a do tego wielkie torby. No ale właśnie dlatego pytam o figure, aby nie stać się ofiarą mody. Angielko jeśli masz kobiece kształty to apsolulnie nie rurki!! Jeśli spodnie to raczej proste lub delikatnie rozkloszowabne u dołu do tego biały dopasowany t- shirt pod szyję a na to sweterek w tym stylu : prohttp://kobieta.wp.pl/gid,8502013,img,8502028,kat,26315,galeriazdjecie.html?T%5Bpage%5D=1ste oczywiście zakładając że to jest tylko bolerko bez tego wełnianego topu. lub też coś takiego: http://kobieta.wp.pl/gid,8502013,img,8502027,kat,26315,galeriazdjecie.html?T%5Bpage%5D=2 w twoim wypadku super gdyż podkreśli ładną talię. Do tego duże okulary przeciwsłoneczne które nie chronią jedynie przed słońcem ale są elementem stylu. Duża duża torba i np. płaskie buty. Pamiętajcie, że nie jest już modne dobieranie butów do torebki, tzn. nie muszą być w tym samym kolorze

Gość angielka2
dzieki za super odpowiedz. Poszukam cos, choc okulary odpadaja (nosze korekcyjne). A co do pracy? Mam pewna swobode, ale musze byc ubrana " na poziomie i elegancko"

Gość angielka2
butelkowo zielony sweter dziala, drugi link nie bardzo...

Ja jestem niska, 153 wzrostu, grubsze uda, łądne wciecie w talii, mały biust, włosy ciemny blond,refleksy jasnego, Ciuchy; lubie czerwien,zółc, niebieski, zielony, czasem różowy (nie lalkowy), szaryy uwielbiam, braz, biel,. Nie ubieram sie ani modnie ani ładnie .. :(

Gość Laikata
chciałam żebyś zobaczyła sweterki, no ale cóż coś tych linków nie umiem wkleić :( co do pracy to stawiałabym bardziej na zestaw ze spódnicą niż ze spodniami np. gładka biała bluzka bewełniana z dekoltem typu łódka, zupełnie prostaz krótkim rękawkiem lub trzy czwarte. Do tego np. granatowa spódnica rozszeżana ( od góry, czyli jak ją rozłożysz powstanie koło )za kolano a w pasie pasek z tego samego materiału z kokardą z tyłu lub z boku. Buty na obcasie tylko nie na zbyt cienkim i czubki raczej okrągłe a niżeli szpiczaste! Jeśli lubisz dodatki może być do tego apaszka granatowa lub delikatny łańcuszek

ja założyłam topik a mi nikt nie pomoze ... :\

Gość angielka2
laikata, dzieki:) jesli mialabys jeszcze jakies propzycje bede czekala na posta :)

Gość Laikata
brzydko się ubieram tak to ty założyłaś topik i postaram się doradzić, teraz jednak muszę uciekać sprzed komputera

hej Dziewczyny:) ja polecam przegladanie Vogue\'a, nie trzeba kupowac, ale ze spokojem mozna siegnac po wydanie internetowe. ja to robie bardzo czesto. oczywiscie nie stac mnie na prezentowane w nim przedmioty:D ale dzieki temu mam dobry przeglad trendow, ucze sie zestawiac, dobierac itd. sama kupuje na bazarkach, a nawet ciucholandach, bo moim zdaniem mozna tam wylowic jakies perelki i zostac, jak to ja i moja mama mowimy o sobie - krolowa swietnych okazji:D oczywiscie nie namawiam do slepego podazania za moda czy gazeta, ale ta ostania bywa pomocna w poszukiwaniu wlasnego stylu. przynajmniej moim zdaniem. nie jest na pewno doskonala jesli chodzi o dobor strojow do figury, bo modelki to maja raczej szczuplutkie tylko:P ale moze w tej kwesti ktos inny Wam jeszcze poradzi:) nie wiem czy moja rada wyda sie Wam interesujaca, w kazdym badz razie powodzenia:) a co do trendow: wchodza fiolety, lila, szarosci, luzne swetry i szerokie spodnie. albo raczej powracaja, bo przeciez to wszystko juz bylo:D

Gość mam drobny
problem; jak się wstawia te bużki do tekstu kobitki?? napiszcie pliska =]

Gość angielka2
dzieki suzie :) szerokie spodnie? tzn. ala bojowki? a co ze stanem?

angielka2:) nie bojowki - normalne dzinsy, ktore do cialka przylegaja tylko na wysokosci brzucha i pupy, a potem sa mniej lub bardziej szerokie. stan dosc wysoki, prawie do samej tali, wysokosci pepke. takie spodbie wbrew pozorom i obiegowym opiniom naprawde w wiekszosci przypadkow dobrze leza i nie ma takich wymogow co do figury, jak na przyklad przy rurkach. oczywiscie nie musi to byc dzins, ale kazdy inny material, ostatnio widzialam dziewczyne w takich szerokich sztruksach:D

Gość mam drobny
suzie-> dzięx za info ;)

angielka2:) cos w tym stylu: http://www.topshop.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=19551&storeId=12556&categoryId=74441&parent_category_rn=74433&productId=448269&langId=-1 generalnie zasada jest taka - obcisle tylko na samej gorze, a nogawka jest jednakowo szeroka na calej dlugosci. oczywiscie sa modele jeszcze szersze niz to co w linku i bez podwinietej nogawki. mam drobny - no problem:)

Gość angielka2
dzieki kochana:)