Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ... brzydko sie ubieraam

Co z czym łączyc?? ubrania.Jest tu jakis expert??

Polecane posty

brzydko sie ubieram:) sprobuje i Tobie osobiscie cos poradzic... przede wszystkim przy 153 cm wzrostu korzystaj z dobrodziejstw wysokich obcasow, no chyba ze bardzo nie lubisz, ale na jakies wieksze wyjscia obowiazkowo:) przyjrzyj sie swojej sylwetce w lustrze, jesli wydaje Ci sie, ze jest dosc \'ciezka\' (oczywiscie bez zadnej obrazy prosze:)) zrezygnuj z koturnow, ktore jeszcze poteguja takie odczucia na rzecz wysokich obcasow, jesli sylwetka jest raczej lekka, smialo koturny:) nie napisalas nic na temat karnacji,wiec w sumie na podstawie samego koloru wlosow ciezko mi ocenic czy kolory, ktore wymienilas sa dla Ciebie... chociaz w moim przekonaniu niebiecki, szary i roz dla blondynek idealnie:) teraz wiele rzeczy jest w ladnych odcieniach szarosci, rowniez ciemny niebieski, taki chaber, jest dosc modny. piszesz, ze masz ladne wciece w talii - eksponuj je - marynarki, zakiety, bluzki czy swetry nie powinny miec prostego kroju, ale wlasnie taki zwezajacy sie w talii, aby ja podkreslic. maly biust - falbanki, zabociki i wszelkie zdobienia na wysokosci dekoltu i biustu optycznie go powiekszaja,wiec poprobuj. grubsze uda - zrezygnuj z bardzo obcislych spodni - dobre beda te z szeroka nogawka, oktorych pisalam wczesniej, zrezygnuj z rurek, bo nie sluza niskim dziewczynom,przynajmniej moim zdanie skracaja sylwetke. spodnice nos takie, ktore ladnie podkreslaja talie, ale nie bardzo obcislena udach,lepsze dosc luzne \'trapezowki\'. i pamietaj -ladny, ciekawy pasek skutecznie odciaga uwage od ud... wazne sa tez dodatki - torebka,kolczyki, apaszka, bransoletka- wybieraj to co Ci sie naprawde podoba i o czym jestem przekonana, ze bedziesz sie w tym dobrze czula. nie wiem czy to cokolwiek pomoze,ale sie staralam:D

Gość angielka2
a co Ty bys mi polecila na nadchodzacy sezon?

Gość ... brzydko sie ubieraam
oh dziekuje! WSPAniała jestes !

angielka2:) jestes wysoka - zastanawiam sie jakie buty lubisz... ja tez wysoka (178cm),wiec duzo biegam w balerinkach,ale one juz sie powoli zrobily oklepane... moim zdaniem w Twoim przypadku doskonale sprawily by sie buty na niewysokiej szpilce, wrecz miniaturkowej, zarowno ze szpicem (chyba ze masz bardzo duzy rozmiar buta, bo to jeszcze wydluza) jak i bardziej zaokraglonym czubkiem. widzialam tez juz sporo botkow i kozaczkow na takim obcasiku, noga zawsze sie ladnie prezentuje, a tak strasznie wzrostu nie dodaja... piszesz o ladnej talii - to trzeba podkreslac, propnuje sweterki z wbudowanym paskiem badz wstazka - ale koniecznie na wysokosci talii, a nie pod biustem bo takie,co pod biustem to dla tych, ktorzy brzuszek chcieli by ukryc,a to przeciez nie Ty:) pod taki sweterk mozna zalozyc zupenie zwyczajna bluzke na ramiaczkach, moze z jakims ladnym koronkowym wykonczeniem. mysle rowniez, ze przy takiej talii bardzo ladnie wygladalby taki specjalny szeroki, elastyczny pasek: http://www.topshop.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=19551&storeId=12556&categoryId=42354&parent_category_rn=42351&productId=352857&langId=-1 zakladasz go nawet do zwyklej czarnej, dluzszej bluzki na wierzch na talie - moim zdaniem efekt bardzo fajny:) spodnie... podobaja Ci sie takie, o ktorych pisalam wczesniej? jesli jestes wysoka i nie musisz wiele chowac dobrze bedziesz wygladac w klasycznym kroju: http://www.topshop.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=19551&storeId=12556&categoryId=74441&parent_category_rn=74433&productId=448290&langId=-1 nie wiem jak na rurki zapatrujesz? dzwony tez bylyby ladne... spodnice,polecam taki kroj: http://www.topshop.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=19551&storeId=12556&categoryId=74439&parent_category_rn=85550&productId=442532&langId=-1 bluzke wkladasz do srodka i przy Twojej talii kochana wygladasz nieziemsko:) i dodatki, ale to sprawa tak indywidualna - musisz sie wsluchac we wlasny glos:) nie wiem czy cos CI sie spodoba... i przepraszam, ze wszystko wrzucam z top shopa, ale chcialam odpisac szybko,wiec nie chcialam skakac po stronach www....

Gość angielka2
wielkie, wielkie dzieki:) a co z kostiumami?

brzydko sie ubieram nie ma za co:) jeszcze kilka zdjec dla Ciebie: taka bluzeczka ladnie powiekszy biust dzieki guziczkom i marszczeniom: http://www.topshop.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=19551&storeId=12556&categoryId=74417&parent_category_rn=42325&productId=422531&langId=-1 piszac spodnice trapezowate mialam na mysli rozszerzane w taki sposob, nie opinaja ud: http://www.topshop.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=19551&storeId=12556&categoryId=74439&parent_category_rn=85550&productId=398672&langId=-1 przy takim wzorscie takie buciki wygladalyby na Tobie slodko:): http://www.topshop.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=19551&storeId=12556&categoryId=73934&parent_category_rn=42358&productId=386222&langId=-1 oczywiscie to sa propozycje z top shopa i nikt nie kaze kupowac dokladnie takich rzeczy, chodzi o glowny zamysl:)

nie ma za co:) ale mowimy o kapielowych czy zestawie marynarka plus spodnica/spodnie?:)

Gość angielka2
to drugie:). Niedlugo koniec urlopu, warto zmienic cos na jesien:)

ok:) tak sobie pomyslalam, co myslisz o kamizelkach? ja zawsze myslalam, ze to typowo meska czesc garderoby,ale ostatnio zmienilam zdanie. do spodnicy, ktora Ci proponowalam wyzej (waska czarna) lub prostych, klasycznych czarnych spodni swietnie wyglada zwykla biala bluzka plus wlasnie kamizeleczka: http://www.topshop.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=19551&storeId=12556&categoryId=74432&parent_category_rn=42347&productId=400556&langId=-1 http://www.topshop.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=19551&storeId=12556&categoryId=74432&parent_category_rn=42347&productId=411893&langId=-1 szerokie, czarne spodnie od garnituru: http://www.topshop.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=19551&storeId=12556&categoryId=74437&parent_category_rn=74433&productId=389838&langId=-1 albo w bardziej szkolnym stylu: http://www.topshop.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=19551&storeId=12556&categoryId=75401&parent_category_rn=74921&productId=372557&langId=-1 przy wysokiej, szczuplej sylwtece swietnie wygladaja tzw. tulipnaki, ktore chyba do Polski dopiero teraz beda wchodzic: http://www.topshop.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=19551&storeId=12556&categoryId=74430&parent_category_rn=42347&productId=323041&langId=-1 w przypadku marynarek czy calych kompletow powinnas zwracac uwage na to, aby mialy one wyrazne zarysowane wciecie na wysokosci talii - przy takim kroku dobrze wygladaja duze guziki i spory kolnierz, nawet pasek w talii. mam nadzieje, ze cos pomoglam:)

Gość angielka2
dzieki:) pomoglas, pomoglas. szkoda, ze z kolorami jest trudniej:( bo z checia bym sie zapytala

ciesze sie:) wiesz,po tym jak opisalas swoja urode wnioskuje, ze pasuje do Ciebie takze niebieski, szczegolnie ciemny. a dobor reszty barw jest jak zabawa na plastyce w podstawowce - czerwony, ktory Ci sluzy i niebieski daja razem fiolet, w ktorym, moge sie zalozyc tez bedzie Ci ladnie. wyczytalam kiedys o tej zasadzie dobierania barw w zgodzie z tym jak sie je miesza i w moim przypadku sie sprawdza. sprobuj:) oczywiscie fiolet nie oznacza kazdy fiolet, trzeba poprzymierzac.ale jestem pewna, ze klasyczna para czarnych spodni, czarne klasyczne marynarka i spodnica to stanard, z ktorym mozna kompletowac praktycznie wszysko...

Gość angielka2
:) niebieski nie lezy mi "psychicznie" tzn. jakos sie w nim dziwnie czuje. Ale rada cenna. Przemysle to!.:)

Gość angielka2
myslalam ostatnio nad zmiana wlosow. Jak przegladalam polecona mi w tym topiku strone natrafilam na boski kolor wlosow modelki: http://url.bee.pl/tutaj mam podobna cere (nieco bledsza). Jak myslisz, w jakich kolorach bedzie mi dobrze jesli zdecyduje sie zmienic kolor wlosow?

jesli nie czujesz sie to nie ma sensu:) ale moze sprobuj np.zolty - bez widoku Twojej karnacji ciezko mi powiedziec czy bedzie posowal, jesli tak to jaki odcien, ale jesli jakis znajdziesz, sprobuj z pomaranczem - w koncu czerwien+zolty+pomarancz:D jakbys miala jeszcze jakies pytania,smialo:)

Gość angielka2
zauwazylam, ze lepiej wygladam w chlodnych barwach, wiec raczej zolcie odpadaja, pomarancze niestety tez:( wygladam w nich tak jakos.... hm... nie wygladam w nich i tyle.

ladny kolorek na tym zdjeciu:) dla mnie to klasyczny popis dla fioletu, szarosci, kremowego (raczej nie czysta biel) i specyficznych odcieni zieleni. sprawdza sie tez czerwony. poza tym przy ciemnych wlosach fadnie wyglada krysztalowa bizuteria, szczegolnie w jasnych odcieniach, takie ktore odbijaja sie od wlosow. pisze z autopsji, mam ciut ciemniejszy kolor wlosow:) wiedz jednak, ze przede wszystkim Ty musisz sie tym dobrze czuc.zaplanuj sobie wolne populdnie, wybierz do kilku sklepow - nie z zamiarem zakupow, bo w Twojej glowie bedzie siedziec tylko mysl, ze musisz cos kupic,ktora wcale nie jest taka najlepsza... ale z zamiarem zabawy - przymierzaj ile wlezie, patrz obiektywnie... jesli zalozysz cos w danym kolorze przy czym zauwazysz, ze nie przytlacza to Twojej urody, zachowalas blysk w oku a Twoja cera wyglada w tym ladnie - kolor jest Twoj. powodzenia:)

Gość do brzydko sie ubieram
mam podobny wzrost . figure i wlosy , tylko biust wiekszy wiec temat opanowany Koniecznie [podkreslaj talie,nawet lekko podwyzszaj, wydluza sie nogi, wydasz sie wyzsza. Ta talia doda ci uroku, bedziesz taka filigranowa ładna laleczka i to raczej powinien byc twój styl , wiesz, co to kazdy chce nosic na rekach. Stroj bardzo kobiecy i sexy, nie na chłopczyce.Dopasowane kostiumy, spodnice im krotsze tym lepsze, unikaj dlugich, bo wygladaja tak, jakby zabraklo nóg.Spodnie dopasowane na górze , dalej raczej proste, ale to przecwicz, nie moga wygladac kwadratowo. Buty zawsze z wycieciem tzn bez poprzecznych paskow, nie zabudowane. Jeli plaskie to typu baleriny,czy japonki mniej sandały czy polbuty. Zadnych luznych,workowatych, chyba ze krótkie tuniki do spodni. Mala glowa, zeby byly dobre proporcje Nie za duze torby i dodatki A co do zestawien kolorystycznych, to tak jak juz radzono wyzej - przelec sie po eleganckich sklepach i próbuj skopiowac. Raczej niezbyt krzykliwe, zeby cie nie zjadly nie przytloczyly.

Gość angielka2
dziekuje Ci serdecznie, tak zrobie;) dobrej nocy wszystkim

Gość Ciii...
ja nie wiem z czym wy macie problem...na bazarku znajdziecie w większości tandetę w czystej postaci...ja ubieram się w ciuch budach i wszyscy mówią mi że świetnie się ubieram...wyczucia stylu może nikt wam nie wpoi ale poproście kogoś kto w waszym towarzystwie się dobrze ubiera o rady ...jakie fasony możecie nosić jakie kolory ubierać i jak ze sobą łączyć jakie materiały są najlepsze bo to też ważne. To wcale nie jest takie trudne.