Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZAŁAMANAAAAA83

Trądzik na ramionach i na linii szczęk- jak z tym walczyc?

Polecane posty

Gość ZAŁAMANAAAAA83

Hej kobietki, pół roku po odstawieniu pigułek antykoncepcyjnych pojawił mi się trądzik na ramionach i linii szczęk- jak pokonać to paskudztwo- walczę już od 5 miesięcy, ale nic nie działa- byłam na oczyszczaniu u kosmetyczki, stosuję lek Acnefan, ale niestety nic się nie poprawiło, co Wam pomogło, ratujcie!!!!!!!!!!

Gość KAROLKA11119
TEŻ MAM PROBLEM Z KROSTKAMI NA RAMIONACH I JUŻ STRACIŁAM NADZIEJĘ, ŻE SIĘ TEGO POZBĘDĘ

Dziewczyny wyprobujcie Spirytus lawendowy.Ja uzywam na dekolt i plecy i pomaga. Kurcze autorko straszysz mnie.....Ja tez biore tabletki anty....Ale wlasnie na tradzik...A Ty przed ich braniem mialas jakies klopoty z cera?

Acha...-i na pewno nie kosmetyczka.Ja bylam na 2 zabiegach-jak one to mowia\"oczyszczanie\".Cholera jasna z tym ich oczyszczaniem! Zwykle wyciskanie! I jaki jest efekt....ano taki,ze krost robi sie jeszcze wiecej poniewaz skora chce nadrobic \"zaleglosci\" i produkuje jeszcze wiecej loju.Moja p.dermatolog mi to powiedziala.I to swieta prawda.Wiem to z wlasnego doswiadczenia i z widoku kolegi ktory poszedl w moje slady i odwiedzil kosmetyczke

Gość ZAŁAMANAAAAA83
hej *o nie* przed stosowaniem pigułek nie miałam większych problemów z trądzikiem, parę grudek w strefie T i to wszystko, a teraz wysypało mi na ramionach i linii szczęk więc lepiej dobrze się zastanów zanim zaczniesz z hormonami bo po odstawiemniu może być gorzej

Gość TakaSobieFajna
podnoszę

Wiesz...jesli o Diane chodzi to mowi sie tak,ze im dluzej bierze sie to gowno tym gorzej jest po odstawieniu.Im krocej tym lepiej-wtedy jest mniejsze prawdopodobienstwo,ze tradzik wroci i ze jesli wroci to w nasilonej postaci. A druga sprawa to,ze tradzik pojawia sie nawet u osob ktore go predzej nie mialy,poniewaz mialy wszystko ok z hormonami i biorac te tabl \"rozrypały\" sobie gospodarke hormonalna.Po prostu hormony sie rozregulowaly,powariowaly.

Natomiast jesli o kosmetyczke chodzi to bron Boze nigdy wiecej tam nie idz.Ja bylam na dwoch \"oczyszczaniach\".To zwykle wyciskanie i tyle! A potem przez pol roku nie chcialam wychodzic z domu i mowie calkiem powaznie.Skora chce nadrobic zaleglosci i produkuje jeszcze wiecej łoju i efekt jest odwrotny do zamierzonego.Krost pojawia sie o wiele wiecej niz bylo...Uwierz mi ja wiem co mowie.Wiem to po sobie,sama tego doswiadczylam.I kolega ktory poszedl w moje slady,rowniez wygladal jak potwor

Gość ZAŁAMANAAAAA83
ja brałam logest, i nieźle mi hormony po nim powariowały jak go odstawiłam, więc nie polecam, w ogóle piguły anty- na trądzik to jakieś koszmarne nieporozumienie, ja je brałam w celu zabezpieczenia, gdybym wiedziała, że po odstawoieniu będzie taki wysyp paskudztw nigdy bym się na takie zabezpieczenie nie zdecydowała

Gość ZAŁAMANAAAAA83
a do kosmetyczki więcej na oczyszczanie nie pójde- koszmarny ból a efektów żadnych(co prawda nie pogorszyło mi się, ale też nie widzę żadnej poprawy, więc nie warto)

Nie chce Cie straszyc,ale u mnie tez poczatkowo nie bylo wielkiego pogorszenia.Dopiero pp miesiacu zaczal sie koszmar.Ale kazdy ma inna cere. Jesli chodzi o hormony to powiem Ci tak-jak ma sie tradzik(a ja mam go juz 6 lat),a wszystkie inne sposoby zawodza-masci,antybiotyki itp. itd. to czlowiek lapie sie wszystkiego.Ja w tym wypadku Diane 35.Mam nieregularne miesiaczki i pare innych problemow dlatego moj ginekolog postanowil mi przepisac te tabletki.Bardzo sie boje tego co bedzie po ich odstawieniu :( Ale od razu sobie postanowilam,ze biore 6 miesiecy i ani chwili dluzej.Potem sprobuje ewntualnie jeszcze raz jakiegos antybiotyku

Gość KobietkaJakWy
podnoszę

Gość moge powiedziec nawet
mialam dokladnie tak samo. pol roku po odstawieniu pigul wysypalo mnie. twarz, szczegolnie przylini rzuchwy, przy czole i plecy. masakra. juz myslalam,ze to jakis grzyb ale lekarz zrobil probki i stwierdzl wlasnie ze to tradzik pohormonalny. uzywalam Cordes Vas( z tretynoina) i jakas masc na recepte z erytromycyna. zajelo mi to ok 3 miesiace i teraz nie mam nic. sporadycznie cos wyskoczy ale uzywam regularnie effeklar K z LRP i jest ok.