Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pierwsza mama

chrzest mojego dziecka..

Polecane posty

Gość pierwsza mama

Hej moja corcia za 1, 5 tg ma chrzciny. Poki jeszcze nic nie jest gotowe, mamy tydzien na zakup ubranka, ubran dla nas i pozalatwianie wilelu innych rzeczy z chrztem zwiazanych Poki co szukam sukienusi. Nie mam pojecia czy szukac wsrod letnich czy juz tych z dlugim rekawkiem. Mieszkam w malym miescie wiec wybor nie za duzy. Chcialam kupic te sukienke ale ktos mi ja sprzatnal sprzed nosa... napiszcie prosze jak ubrane byly Wasze pociechy. Napiszcie prosze w co ubrani byliscie Wy. .. Czy mama musi byc ubrana w garsonke? Czy mozliwe sa jakies zywe kolory? np roz? http://allegro.pl/item225096131__richwood_babywear_68_74cm_cudo_.html

moj syn w przyszlym tygodniu ma chrzest i tez nie wiem w co sie ubrac :P natomiast on pojdzie w malym garniturku, tylko jak bedzie cieplo to nie bede mu zakladac marynarki a bedzie w samej koszuli ;) a ty mozesz kupic taka sukienke i do tego ewentualnie jakis sweterek ;) a moze Ike nam cos podpowie ;)

Gość pierwsza mama
no wlasnie pokurcz, nie wiem czy sukienka brazowa pasuje czy musi byc cos bardziej odwietnego... moja dzidzia ma 4 miesiace niecale

Gość hania_30
ja dopiero oczekuje na dziecko, ale wydaje mi sie,ze skoro ubieracie swoje malenstwa odswietnie, a panowie pewnie przyjda w garniturach, to mamie tez wypada byc ubrana odswietnie,aczkolwiek bez przesady, bo to nie wesele:). garsonka wydaje sie byc jak najbardziej na miejscu. ladna sukienka tez.aby nadas sukience bardziej odswietnego charakteru mozna narzucic na nia szal albo jakies bolerko albo marynarke-w zaleznosci od pogody.

Gość juz po chrzecie
sukieneczka dla dziecka moze byc z krotkim rekawkiem i na wierzch jakis sweterek w razie gdyby bylo zimno ja na chrzcie corki mialam na sobie kremowe rybaczki w kant i brazowa bluzeczke z tiulu natomiast maz zwyczajne spodnie materialowe i biala polowke bylo bardzo goraco wiec uznalizmy ze nie ma co pakowac sie w garnitury i garsonki - nasi goscie byli podobnego zdania

Gość hania_30
ubior to pewnie rzecz gustu. ale ja jakos nie wyobrazam sobie,nawet zakladajac ze jest okropny upal na zewnatrz, aby mezczyzni, szczegolnie ojciec dziecka i ojciec chrzestny, przyszli w polowkach i spodniach materialowych....tak chodzi sie na codzien. z wlasnych obserwacji chrztowu nas w kosciele i jeden chrzest w rodzinie w zeszlym roku, widze,ze mezczyzni raczej zakladaja garnitury(tzn ojciec i ojciec chrzestny), a u kobiet przewzaja garsonki i sukienki, lub bluzki ze spodnica. ludzie ubrani sa raczej klasycznie,skromnie ale elegancko, jesli wiecie o co mi chodzi.

Gość hania_30
sorki za literowki:)

Gość juz po chrzecie
tak i w taki upal przepieknie wygladaja tatusiowie ktorym pot wychodzi przez marynarke i robia sie na niej mokre plamy; ja tam nie sile sie na grzeczny wyglad bo tak nalezy - a ksiadz pod sutanna w gaciach chodzi hehe bez przesady :(

Gość bożenka1125
Polecam firmę Carpe diem z ubrankami na różne okazje mają na prawdę świetny wybór w sukienkach i garniturkach dla naszych maluchów !!!To ich strona http://www.ubrankaokazjonalne.com.pl/