Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość o czym z nim rozmawiać

O czym rozmawiać z psychologiem?

Polecane posty

Niby odpowiedź jest prosta, że "o wszystkim", ale nie w moim przypadku. Do psychologa chodzę jakieś 1,5 roku (co tydzień) i ostatnio powiedział mi on, że wizyty powinny zbliżać się już ku końcowi. Tylko że ja wcale nie uważam, żeby te wizyty mi coś pomogły. Powiedział, że jeśli nie chcę kończyć wizyt, to mam się zastanowić o czym chciałbym porozmawiać, ale ja nie wiem o czym. W ogóle moim zdaniem te rozmowy to wiele nie dają. Chodzi po prostu o to, że tak normalnie, to nie mam z kim porozmawiać, a dzięki temu, że chodzę do psychologa, to mogę przynajmniej z nim raz w tygodniu pogadać, ale przecież mu tego nie powiem. Co mam powiedzieć, żeby nie zakończył terapii?

Gość A ja to
poplułam cały ekran orzez Ciebie :D:D:D:D:D:D ps. Ja z Toba pogadam raz w tygodniu ( jak chcesz to częściej ):D kase możesz przesłać na konto ;) Pozdrawiam .

Pytanie tylko czy ja będę chciał z tobą rozmawiać? :-O

Gość inna całkiem inna ...
Owszem te rozmowy wydaje się, ze nic nie dają, ale robią swoje ... zapewniam ... :)

Próbowałem się zabić. Mimo upływu czasu w dalszym ciągu o tym myślę. Muszę mieć tylko pewność, że następnym razem na pewno się uda.

Gość kurczeeee
moze powiedz mu wlasnie o tym o czym uwazasz ze mu nie powinnas mowic, ja np widze problem w tym ze nie masz z kim gadac oprocz niego

Najwyraźniej tego nie chcesz zrobić ... jakbyś chciał, to nie dążył byś do tego, aby nie przerywał ... Ty po prostu boisz się, ze te myśli zaatakują ... Boisz się ...

Bezpośrednio mu o tym nie mówiłem, ale myślę, że on o tym wie. Bo przecież nie chodzę na imprezy, nie spotykam się z innymi ludźmi. Moje życie to praktycznie całodzienne siedzenie przy komputerze.

Może i tak. Chyba gdzieś głęboko w środku mam nadzieję, że coś się w końcu zmieni, ale z drugiej strony z każdym dniem uważam, że szanse na to są coraz mniejsze.

Gość manfredi
stracilas kase, tez tak mialem

Nie miałem żadnego celu. Poszedłem, żeby udawać przed rodziną, że chcę się leczyć.

Interesują mnie komputery. Do sportu nie mam zdolności.

Myślę, że on już nie jest niezbędny ... musisz zrobić krok sam .. Ot jest wiele możliwości .. jak ktoś sugeruje sport może? mozesz chodzić na spacery ... możesz wiele rzeczy .. mozesz zapisać się na kurs jakiś ... poznać dziewczynę, będzie dobrze ... zobaczysz .. :)

Po co mi dziewczyna. Żeby leciała na moją kasę??? Nie jestem głupi!

Gość cham-z-mazowsza
wynzaj mu grzechy

Gość kurczeeee
hmmm wiesz bez wspolpracy z twojej strony psycholog Ci nie pomoze, wiem z autopsji...slizgalam sie prawie rok na terapii i nic nie zmienilam w swoim zyciu, ale wreszcze ruszylam z miejsca i powiem Ci ze zaycie potrafi byc cholernie fajne i zaskakujace co do tematu rozmowy: to Ty decydujesz o czym mowisz, nie czekaj na inicjatywe psychologa, powiedz mu o czym Ci trudno mowic lub o tym ze oczekiwales ze on zacznie temat...naprawde z takich poczatkow wychodza niesamowite rozmowy inna sprawa ze dziwi mnie ze po poltora roku on nie skapowal ze udajesz, czy skapowal? nie pieszesz nic na ten temat

do autora - to mamy rozwiązanie :). NIGDY psychoterapia nie będzie miała żadnego sensu, jesli pacjent (lub jak wolisz, klient): 1. nie chce jej się poddać 2. nie ma okreslonego celu, ktory chce osiagnac po jej zakonczeniu

Gość jesli przez poltora roku
ten gosciu nie umial ci wyperswadować mysi samobojczych to znaczy ze jest do niczego :O

Nie chodzi o zdolności do sportu, to ma być coś, co lubisz i na co Cię stać. .. w takich przypoadkach jest trudniej, ale jak zrobisz pierwszy krok, to potem będzie lepiej ... poza tym świetne są też książki, tam wkraczasz w inny świat, a i inspiracje się znajdą ...

Psycholog pytał się mnie co jakiś czas czy nadal mam myśli samobójcze i zawsze odpowiadałem, że tak. Może on po prostu nie wierzy, że ja to zrobię, ale myślę że kiedyś będę musiał to zrobić. Po prostu muszę się do tego dobrze przygotować. Nie chcę wylądować znowu w szpitalu psychiatrycznym. Co jakiś czas przeszukuję internet pod kątem skutecznego sposobu na skończenie ze sobą.

Ludzie nie wiecie co mówicie ... Psycholog to nie cudotwórca, wchodzisz, a wychodzisz jako inny człowiek ... ale to nie znaczy, że nic nie zmienia ... zmiana odbywa się!

Pracuję tworząc strony WWW i pisząc programy.

Bo życie jest do d... Nie mam po co żyć.

Samobójca nie szuka tematów do rozmowy z psychologiem... Boisz się, że właśnie nie dasz sobie rady, ale w końcu trzeba puścić rękę i zrobić krok samemu ... i dasz radę - tylko musisz chcieć ...

Gość echhhhhh
takich mysli trudno sie pozbyc,dlatego mnie to nie wcale nie dziwi.ja bym na Twoim miejscu zmienila psychologa,takie zmiany moga wyjsc na dobre.

inna calkiem inna - a kto twierdzi, ze to cudotworca :D ? do autora - hm, czego oczekujesz? niekoniecznie od psychologa - po prostu, czego teraz najbardziej potrzebujesz, pragniesz?

Chciałbym po prostu, żebym nie musiał już kombinować jak się zabić. Stanie się to wtedy kiedy śmierć znajdzie mnie sama pierwsza. Nic więcej nie potrzebuję.