Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość o czym z nim rozmawiać

O czym rozmawiać z psychologiem?

Polecane posty

Pewnie, że są powody, ale nie będę tu się w nie zagłębiał.

do autora - wiesz co, to nie bedzie poprawne, ale powiem ci tyle: pieprzysz. a scislej - wolasz o pomoc, ale tak cicho, zeby cie nikt nie uslyszal. boisz sie odpowiedzialnosci. a nawiasem, jakbys chcial sie zabic, zrobilbys to daaawno temu. samobojstwo jest latwe. wiec nie pierdol, ze \"szukasz sposobu\", bo ty go nie chcesz. (prosze, mozecie mnie objechac)

Gość Margoloaaaaaaaaa
Jeśli nadal masz myśli samobójcze, proponuję zmienić psychologa, jeśli ten nic nie pomaga. To nie znaczy, ze jesteś beznadziejnym przypadkiem.Czasem psycholog poprostu nie ma podejścia do jakiejś sprawy, człowieka, trzeba szukać odpowiedniego do skutku i głowa do góry, zawsze warto żyć :) !

Ale po co żyć?

Chodzi po prostu o to, że tak normalnie, to nie mam z kim porozmawiać, a dzięki temu, że chodzę do psychologa, to mogę przynajmniej z nim raz w tygodniu pogadać, ale przecież mu tego nie powiem. Co mam powiedzieć, żeby nie zakończył terapii? x mam DOKŁADNIE tak samo, psycholog to tak pewny powiernik, że można się od niego uzależnić.

Gość gość
Podstawa to szczerość,a jak tego nie uznajesz to się nie dziw,że nie zyskujesz. Psycholog może wiedzieć wiele rzeczy , ale nie musi,choćby na to że wie, wiele poszlak wskazywało. Nie czytaj w myślach. I jak nie wiesz po co żyć to się spytaj. Psychologa!

Gość karolinar123456
Psycholog ma za zadanie pomóc nam uporać się z problemami, a więc chyba głownie nasze życie i problemy będą tematem rozmów. Tak przynajmniej ja mam, ze na wizytach rozmawiamy przeważnie o tym co mnie gnębi co jest dla mnie problemem. Może to tez zależy od psychologa, ja trafiłam na bardzo dobrego w klinice psychomedic.pl w warszawie, polecam