Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eliotika2141

kiedy sie zapisuje noworotka do przychodni

Polecane posty

Gość eliotika2141

czesc mam pytanie a nie mieszkam tam gdzie jestem zameldowana tylko w innym miescie wynajmuje mieszkanie i jestem w ciazy jak urodze jak mam zalatwic sprawe z lekarzem dla dziecka , bo nie bede dojezdzala specialnie tam gdzie jestem zameldowana , czy moge zameldowac dziecko tam gdzie wynajmuje mieszkanie ale nie jestem tam zameldowana prosze odpiscie

Gość a co to jest NOWOROTEK
??????:D:D:D:D:D:D:D:D

Gość eliotika2141
sory za bledy! dzidziusia

wogóle nie musisz meldować dziecka jeśli chcesz z nim chodzić do przychodni blisko miejsca gdzie wynajmujesz mieszkanie. ja jestem w takiej sytuacji. jestem zameldowana w innym mieście a w innym wynajmuję mieszkanie. sama przepisałam się do przychodni lekarskiej w dzielnicy gdzie wynajmuję mieszkanie - nie było problemów. jak się urodziła nasza córeczka, to zapisaliśmy ją do tej samej przychodni ( a zameldowana jest tam gdzie ja - czyli w innym mieście). powodzenia!

jak się mała urodziła i przyjechałyśmy do domku to mąż poszedł do przychodni i oznajmił że rodzina nam się powiększyła . z przychodni przyszła do nas położna na wizytę patronażową i przyniosła mnóstwo papierów do wypełnienia. resztę ona załatwiła w przychodni.

Gość eliotika2141
a to fajnie to znaczy ze najpierw ja musze sie zmeldowac w przychodni a jak sie urodzi dzidzia to isc ja tez zapisac ale to do pediatry

zameldować to chyba za dużo powiedziane. musisz się przepisać ( jeśli sama zchorujesz to nie będziesz musiała jechać do lekarza tam gdzie jesteś zameldowana ) z przychodni ( do której należałaś do tej pory) do przychodni gdzie będziesz miała blisko wynajmowanego mieszkania ( nie musisz zmieniać meldunku - można chodzić do lekarza gdziekolwiek , tylko trzeba się zapisać do przychodni w której ten lekarz przyjmuje). maleństwa też nie musisz meldować w wynajmowanym mieszkaniu.

Ze wszystkim do pediatry a pediatra może cie skierowac do jakiegoś specjalisty... A dziecko nie musi byc zapisane w tej przychodni co ty... Oraz nie zawsze tak jest ze położna zapisuje dziecko do przychodni, bo moja polozna byla z zupełnie innej przychodni niz ta, do której zapisałam córke.

Gość powtorze to samo
Twoje dziecko i Ty może być zarejestrowane do przychodni poza miejscem Twojego zameldowania :)

Gość balladynka32
ja mam identyczna sytuacje. urodzilam w szpitalu w innym miescie, szpital sam powiadomil przychodnie, ta wyslala do mnie pielegniarke patronazowa (nota bene od siedmiu bolesci), ta z kolei wyjela sterte papierow do podpisania, zapisala w ten sposob malego pod swoja opieke, ale nie przychodni. jak maly skonczyl 6 tyg poszlam na szczepienie, wtedy zapisalam go do lekarki i koniec ceregieli, ale jest jedno ale: chodzi o szczepienie - ja wzielam te panstwowe i sa one darmowe, jednak pielegniarka powiedziala, ze do szczepienia polio potrzebny bedzie meldunek malucha, poniewaz jest ono sponsorowane przez wojewode dla dzieci z danego miasta, wiec musze sie jednak postarac o tymczasowy meldunek. pozdrowionka

Gość gość
Mam podobne pytanie. Jestem zameldowana w innym mieście,a mieszkam w innym. Rozumiem,ze dziecko zamelduja pod tym adresem w którym jestem ja. Czy mogę zapisać dzieecko do przychodni w pobliżu mego miejsca zamieszkania (a nie zameldowania). To nie będzie problem??

Gość gość
Zapisujesz do tej przychodni, do której chcesz i nie ma znaczenia miejsce zameldowania.