Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sofijaaaaaaa

jestem zabezpieczona w 7-dniowej przerwie?

Polecane posty

Gość sofijaaaaaaa

Gość sofijaaaaaaa
biore regulon od 2 miesiecy i pierwsze 2 opakowania wzielam ez robienia przerwy czy teraz po skonczeniu tego drugiego opakowania w ciagu przerwy jestem zabezpieczona.czy moge wziac tabletke z kolejnego opakowania wczescniej niz po 7 dniach-np po 5?

Gość sofijaaaaaaa
niestety nie ma nic na ten temat w ulotce,wiec prosze o odpowiedz

Przerwę ,zawsze można skrócić, ale nigdy nie przedłużać. Jeżeli weźmiesz następne opakowanie to te 7 dni jestes zabezpieczona.

Gość ** ** ** ** ** ** ** ** **
a nie lepiej przyjmować według zasad i mieć cały czas 100% zabezpieczenie?? odpowiadam: zabezpieczenie działa gdy nie ma przerwy jest normalna lub krótsza, nie działa gdy przerwa jest dłuższa...ale macica w czasie przyjmowania tabletek tak samo obrasta nabłonkiem jak bez nich i tak samo ma potrzebę się oczyścić...jeśli nie ma przerwy nie ma krwawienia macica się nie oczyszcza co nie wychodzi jej na zdrowie, a kolejny okres przy takim ograniczeniu możliwości oczyszczenia macicy może być koszmarem...jeśli nie ma poważnych powodów do przesuwania okresu to rezygnować z przerwy nie warto

Gość sofijaaaaaaa
czyli np.moge wziac tabl.po 6 dniach przerwy i bedzie ok.moja macica juz sie oczyscila i widac bylo jej to potrzebne bo mialam plamienie pod koniec drugiego opakowania.

Gość sofijaaaaaaa
mozna nie robic przerwy miedzy opakowaniami ale nie nalerzy robic tego zbyt czesto

Gość ja pierdziele ile mozna
ile mozna odpowiadac na pytania pustych nastolatek??? Bierzecie pigulki to sie zapoznajcie ze wszystkim dotyczacym pigulek!!! Poza tym od czegos jest ginekolog, np. poza badaniem moze a wrecz powinien udzieloic wam info, jesli nie to mozna zapytac w aptece, ale zlitujcie sie w koncu i nie zadawajcie durnych pytan, bo ten temat walkowany jest srednio 15 razy na tydzien. DOSC!!!

Gość ** ** ** ** ** ** ** ** **
zależy jakie pigułki, najlepiej skonsultować z ginem. dziewczyny tak robią żeby kolejne krwawienie przesunąć o tydzień, bo np maja noc poślubną, albo krwawienie wypada w trakcie krótkiego urlopu...ale to jest raz na jakiś czas, a nie skracanie każdej kolejnej przerwy i to na początku brania gdy organizm nie jest jeszcze przyzwyczajony do tabletek

Gość sofijaaaaaaa
nie jestem nastolatka ale jednak wolalam sie upewnic chociaz duzo czytalam na temat antykoncepcji wciaz nekaja mnie rozne watpliwosci a jak nie podobaja ci sie takie pytania to po prostu na nie nie wchodz i nie czytaj -bedziesz spokojniejsza,dobrze ze sa jeszcze jakies zyczliwe osoby