Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nazwiskowa

Zmiana nazwiska

Polecane posty

Gość nazwiskowa

Rok temu wzięłam ślub cywilny. Przyjęłam wtedy nazwisko męża:Szpak. Do końca nie byłam pewna, czy nie lepiej wziąć dwuczłonowego, bo panieńskie miałam ladniejsze: Malińska. Teraz żałuję i zastanawiam się, czy niemo głabym sobie formalnie dopisać drugiego członu nazwiska i nazywać sie Szpak Malińska? Minął już rok...

Gość pluplu
lepiej zmień od razu na glupia pipa będzie lepiej tak jakby nazwisko w życiu było najwaznijesze nie wiem co chcesz osiągnąć dodając drugi człon no chyba że leczysz kompleksy tym

Gość nazwiskowa
a moze ktos poważny?

Gość nazwiskowa
? nikt nie wie?

Wiesz ja niedawno wyszłam za mąż i też zmieniłam nazwisko na męża, choc moje było o wiele ładniejsze. I nie mówię, że teraz noszę brzydkie nazwisko, ale po prostu dziwne i niespotykane. Na początku myślałam o pozostaniu przy swoim ale teraz nie ma to dla mnie znaczenia, jesteśmy przeciez małżeństwem - jednością. Nie ważne są nazwiska tylko ludzie, jeśli naprawdę sie kocha, to nazwisko chocby najbrzydsze w niczym nie może przeszkodzić. Ja bym radziła zostac przy tym co masz. Pomyśl o mężu! Nie będzie mu przykro, że po roku nagle zmienisz zdanie?? To tak jakbyś trochę się go wyparła. No może przesadziłam z tym porównaniem, ale coś w tym jest. Pozdrawiam :)

Ja wiem, ale ci nie powiem, bo nie widzę w tym najmniejszego sensu. I nienawidzę dwuczłonowych nazwisk, bo za dużo do zapamiętywania. Rozumię , jak ktoś np. zrobił karierę \"na panieńskim\" nazwisku to potem go używa, ale w twoim wypadku nie widzę sensu, zwłaszcza, że twoje dzieci będą miały nazwisko ojca. PS. Właśnie byłam na weselu i tam młody przyjął nazwisko żony.

Gość mmmmmmmmmmmmmm

Gość mała złośnicaaa
ale z was gąski :D:D najlepiej idź do USC w swoim miescie i zapytaj :) mysle ze jest taka możliwość Nie trzeba brac nazwiska męża i teraz nikt w tym nic złego nie widzi :O dieci moga mieć dowolne nazwisko, trzeba to zaznaczyc tylko w usc podc\zas spisywania aktu :P dziecko moze miec nawet nazwisko dwuczłonowe....

Gość mmmmmmmmmmmmmm

Gość jednoCZŁONKOWY
podwójne nazwisko? juz nie tatusiowa a jeszcze nie męzusiowa? oapmietaj sie

Gość skoro np dyplom itd
mam na panienskie to sobie wzielam dwuczlownowe.

Gość mmmmmmmjmnmmmmmmmmm

Gość upupupupupupupuupuppuupup

Gość jaastas
a ja zachowam TYLKO swoje i tez nie widzimy w tym problemu..