Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niulka86

Co sadzicie o naturalnych metodach wywołania porodu?

Polecane posty

Gość niulka86

Mamusie cio sadzicie o naturalnych metodach wywołania porodu? Jest to bezpieczne?Co najlepiej działa?Seksik?Malinki?A moze cos jeszcze innego?

Gość przeterminowana
witaj! jestem 10 dni po terminie i jak na razie zaden naturalny sposob mi nie pomogl ani sexik, ani winko,ani ciepla kapiel,ani dlugie spacery,ani chodzenie po schodach,ani mycie podlog-na kolanach i nawet olejek rycynowy nie zadzialal!!!!!!!!!!!!!!!!!! wiec ja niestety w zadne sposoby nie wierze :-(

Gość niulka86
A nic sie nie działo złego po tych metodach?Mam na mysli ojej rycynowy lub sexik,bo opinie sa różne...

Gość przeterminowana
no jak na razie nic, a wszystko byli za zgoda lekarza oczywiscie w umiarze.

Gość mika87
z tego co wiem to olej rycynowy dziala jezeli jest juz rozwarcie i skrocona szykka, jezeli od dolu nie ma zadnych oznak zblizajacego sie porodu to nic cie chyba wtedy nie ruszy, nawet ten olej, po ktorym zreszta slyszlalam same negatywne opinie... balabym sie takich rzeczy na wlasna reke probowac...

Gość Ratujcie
Malinki są na szybsze rozwarcie,ale należy je pić już kilka tyg przed porodem,olejek jak nie zadziała to jest możliwość wydalenia przez dziecko smółki co jest niebezpieczne,u mnie zadziałał sexik-ale jak widać nie na każdą to działa.