Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

minimonia

MAJ 2008 - kto już o tym wie?

Polecane posty

Ja dzis pochowałam babcie.Do tego w nocy bolał mnie kregosłup w czesci piersiowej ,prawdopodobnie po sprzataniu wczorajszym i jak chciałam sobie go sama nastawic to cos mi jeszcze bardziej przeskoczyło i teraz boli przy kazdym ruchu rak, ale mniej niz w nocy wiec mysle ze lada dzien mi przejdzie. Ja tez zastanawiam sie nad ruchami czasami cos zcuje a czasami zupełnie nic jakbym w ciazy nie była.Brzuch juz widac bo mnie dzis pani w miesnym poza kolejka opsłuzyłaale pewnie to kurtka spotegowała wielkosc brzucha. Nadal nie mam zachcianek oprocz jedengo musze codziennie pic mirinde.Ide odpoczac-i byle do jutra.

Ja tez pozdrawiam wsyzstkie nowe mamusie :-) Peletka, moje serdeczne kondolencje... A przy sprzataniu na drugi raz tak nie szalej. Kobiety w ciazy w ogole nie powinny podnosic za wysoko rak do gory. U mnie skonczylo sie naciagnieciem miesnia zebrowego 2 lata temu. Nie pisze, bo nic specjalnego sie nie dzieje, poza stresem Bozaonarodzeniowym. Maly przychorowal i musialam chuchac i dmuchac na niego zeby sie \"wydobrzal\" predko. U mnie USG za poltora tyg. nie moge sie doczekac :-) Monia79, imiona bardzo mi sie spodobaly, a co masz w rezerwie jakby jednak urodzilsie chlopczyk?

Paletka, przykro mi z powodu Twojej straty :((, trzymaj sie. Plusia, do ostatniej wizyty u gin myslelismy ze to chlopczyk, mam juz nawet ciuszki :) po moim bratanku, ktory jutro konczy 5 m c-y wiec jestem na biezaca :) Imie dla chlopca - Tytus (w rezerwie byl Igor lub Mikolaj) :)

Cześć dziewczyny, ostatnio coś mnie brało jakieś przeziębienie i nie wzięło :) ale dosłownie przespałam 2 dni. Mantodea, słoneczko5050, kamilya, witajcie na forum :). Monia79, bardzo podobają mi się imiona które wybrałaś. Ja spodziewam się Rufina Jacka, na Zoję (drugie imię nie ustalone, może Agata) przyjdzie mi trochę poczekać. Mi się podobają właściwie prawie wszystkie imiona, ale wybrałam \"oryginalne\" bo my mamy piękne imiona ale b. popularne. Ja na swoje imię na ulicy nie reaguję bo najprawdopodobniej chodzi o kogoś innego, Kuba ciągle słyszy kto miał zwierzaka o tym imieniu :). Minimoniu, ja znam takie fajne rodzeństwo Karol i Karolina :) u Ciebie proponuję Kamila i Kamilę :). Peletko, wyrazy współczucia z powodu babci i kręgosłupa razem. Mam nadzieję, że babcia się nacieszyła choć informacją o prawnuku. Moja babcia bardzo się cieszy, bo Rufin będzie jej pierwszym prawnukiem). Mickey, no to rodzimy pewnie w tym samym czasie naszych synków :). Ja zamawiam na 1maja, żeby mieć jeszcze 3 dni z całą rodziną w domu i bo bardzo fajna mam kuzynkę urodzoną właśnie 1 maja :). Soczek37, trzymaj się dzielnie. Mam nadzieję, że mdłości ci przejdą. Iskierko, myślałam też o robieniu sylwestra ale chyba nikt się do mnie nie wybierze :(. Czarna, ty albo malutka jesteś albo był z ciebie straszny szkieletor i po prostu musisz w ciąży ta niedowagę nadrobić :) Zrobiłam (już prawie) recyclingową choinkę z gałązek jałowca obciętych przez sąsiada. Muszę kochanego poprosić o wyciągnięcie jakiegoś łańcucha z szafy żeby ją związać bo się rozchyla na boki. Wsadził ozdoby choinkowe tak wysoko, że stojąc na stołku nie sięgnę. Recyclingowe choinki to u mnie już prawie tradycja (zeszłoroczna z drabiny i gałązek sosny, 2 lata temu z gałązek sosny i takiej dużej tekturowej rolce po jakimś papierze z zakładu poligrafii). Oprócz choinki to mam straszny bałagan, rzeczy z pawlacza leżą w dużym pokoju itp. Kochany wykuł w ścianach miejsca na przewody do nowego oświetlenia i wyciągu w łazience a w Leroy Merlin nie było odpowiedniego kabla i tak to rozkute czeka :)

Witam wszystkie majóweczki!!! U mnie nic ciekawego sie ostatnio nie dzieje, ruchy raz są raz nie ma, ale to tak podobno na początku jest że nie trzeba ich ciagle czuć. CC ja rzeczywiście mała 160 cm wzrostu ale i tak mimo to drobna byłam, także teraz dzieciatko mnie trochę \"podtuczy\". Teraz gotuję obiadek i tak tylko na moment zajrzałam co się dzieje. Uciekam i podrawiam was wszyskie.

dzieki Mickey..hehe..pewnie masz racje,roboty bedzie przy dwojce, w srode ide do gin,mam cicha nadzieje,ze moze wyjawi mi plec chociaz przy bliznietach to moze byc utudnione moje imona jak dotad to-Kamila i Denis,co myslicie? co prawda to moj maz wymyslil,a on nie jest polakiem,wiec ogolnie to nam trudno sie porozumiec w tej kwestii pozdrawim wszystkie majoweczki! dluga droda przed nami! a mi sie wydaje jakbym byla juz z rok w ciazy..hehe

kamilya, imiona dla dzieciaczka fajne. Uczyłam jednego Denisa, strasznie sympatyczny ale okropny urwis :). Kamila to jest super imię bo międzynarodowe :) Takim międzynarodowym imieniem jest też np. Daniel (czekam, na jednego co się ma mojej szwagierce niedługo urodzić). My patrzyliśmy, żeby w imieniu nie było typowo polskich znaków bo nie wiadomo czy się nie wyprowadzimy np. do Australii :).

Moja kumpela ma Denisa mieszka w szwajcari .Dziecko istny szatan nie sp,i nie je i nie usiedzi w jednym miejscu.Nie wiem czy to ma cos wspolnego z imieniem ale pewnie teraz to mi sie juz tak kojarzyc bedzie życze ci przeciewinestwa naszego Denniego. Moja soasiadka zna juz plec chociaz jest o miesiac nizej w ciazy.lekarz jej powiedział ze na 70% bedzie chlopiec.Glupia ta stawka procentowa ale tak jej podal.Ja jeszcze 2tygodnie i ma nadzieje ze tez bede wiedziała -nie moge sie doczekac.A co do ruchow to juz czuje i jestem pewna ze to nie jelita bo widac jak brzuch faluje.

CC jest cos w tym co piszesz,moi rodzice mieli wyjechac na stałe do niemiec i tez patrzyli pod tym kontem na wybor imion i tak ja mam Aleksandra a moj brat Adam.Sa miedzynarodowe i brzmia tak samo. Ja w sumie nie wiem chyba bede nad tym głebiej myslec jak bede znała plec. Oj i ciekawa jestem jak wygladaja te choinki eko -musza byc super

Wiolaj ja przytylam w pierwszej ciazy 27 kilo, ciekawe ile teraz ;) narazie mam 8 wiecej hihi peletka przykro mi... ;( zdrowiej szybko...:) to ja CC ja zamawiam malego na 05.05.08 o godz. 05.05 albo 05.55 ;) fajne by bylo (jak moja mala 26.12.200 o godz. 12.26:) ) Kamilya Kamile znam moja najlepsza kolezanka :) a Denis tez lade bo widzialam paru ifajnie wygladaj;) so do ruchöw to tez ostatnio nie mialam poszlam do dok bo mnie brzuch strasznie bolal, zaraz mi malego pokazal ten skakal jak niewiem i jest wsystko ok:) No nic ide spac mam duzo jutro do roboty jak zawsze... milego wieczoru

hej.Chyba wstalam dzis lewa noga.Drugi raz w tym tygodniu snily ni sie zeby z tego co wiem to nie jest dobry znak.Staram sie nie myslec o tym wmawiam sobie ze to zabobony a jednak niepokoj czuje:(ide zaraz do gina z wypisem ze szpitala moze zrobi mi usg zobacze mojego chlopczyka jak szaleje i troche sie uspokoje.

Cześć dziewczyny, witam w poniedziałkowy poranek:) Zabieram sie własnie do czytania żeby nadrobić co tam porabiałyscie w weekend. Pozdrawiam :)

Hey wam! Co za dzien dzis :( Cörke do auobusu zaprowadzilam poklucilysmy sie :( to juz nic z tego dnia nie bedzie:( Czemu ona taka zawsze! Zanim mamy wyjsc przypomina jej sie ze musi na wc isc i to 5 min zanim autobus przyjezdza, placze i jedno slowo daje drugie... Zal mi tego ze sie tak klucimy... Stresuje mie to jakos niemam sily dzis... Mysle ze sie wrzystko ulozy jak juz nie bede pracowac... Bo teraz to mi wrzystkiego zaduzo... Raz pracuje rano raz wieczorem, z dnia na dzien zmieniaja plan pracy strasznie! No ale nie bede sie wam zalic... Weekend byl fajny :) ale pogoda deszsz i wichura fajna zima co....

Gość Grzybiara
To moja druga ciążą i jestem w 19 tyg i nie czuje ruchów :( wczesniej tak mi sie wydawało :( Jak myslicie jeste jeszcze zawczesnie

Tez jestem w 19 tygodniu i malego doskonale czuje, sa dni gdzie byl spokojny i nic. Ale dok möwi ze przy drugiej ciazy powinno sie cos czuc ale normalnie dopiero tak od 22 tyg a jak sie ma szczescie to wczesniej :) Niemartw sie jak juz cos czulas to napewno tez pause przechodzisz jak ja to mialam :)

Gość Grzybiara
robiła USG jeszcze jakies 5 tyg temu i dziecko było bardzo ruchliwe :) Podnosiło łapki :) ale go nie czułam Byłam u mojego lekarza tydzien temu i mówiłam mu ze nie czuje ruchów jeszcze to mi powiedział ze tak moze byc to o niczym nie swiadczy .kazał mi zrobic USG przed kolejną wizyta czy za jakies 4 tyg tj około 07 stycznia to bedzie jakiś 23 tydz.Ja pierwszą miałam cesarke może dlatego nie czuje jeszcze ?????? Tak samo jest z brzuchem.Jestem przy kości i brzuch powiekszył sie nieznacznie :(

Gość Grzybiara
A mam jeszcze takie pytanie.Czy w 23 tyg jak zrobie USG 3D bedzie widac juz płeć dziecka bo na normalnym wiedziałam dopiero w 7 mies

Grzybiara O to ci zazdroszcze bo ja juz 8kg przytylam :( ale sie niemartw napewno w ostatnich miesiacach dostaniesz brzusia :) Jak mialas w pierwszej ciazy? Mi juz powiedzial ze to chlopak bedzie, ale bardzo truno bylo to zobaczyc dok musial go dosc dlugo denerwowac zeby sie obrucil :) Ja mam 20.12 termin na 3D möj dok pwiedzial ze tam napewno juz doskonale bedzie widac co to bedzie... No wiesz zawsze sie mozna pomylic... A tak wogule to dok mi möwil ze od 20 tyg. sie widzi jak dobze lezy...

Gość Grzybiara
Ja jest gruba od tamtej ciązy i mimo odchudzania powróciłam da złej wagi.Od poczatku przytyłam 4 kg. W poprzedniej ciazy przytyłam 12 przez 9 mies.A dzidzia wazyła 3600 :) No i ja tak raczej juz mam ze najpiewr siedzi w biodrach :) a pptem wywała i brzuch w 7 mies bardzo szybki do przodu.Ale przez to mam brzuch fioletowy od rozstępów :(.Lepiej jak osoba jest szczupła i ten brzuszek stopniowo idzie do przodu niz tak jak mam ja :( . Tak na dobra sprawę to po mnie prawie wcale nie widac ze jestem w ciąży.Nawet rodzinka jeszcze nie wie :P oprócz mężą oczywiscie i moich rodziców ;)

Gość weronikax
Witam was na wstępie Grzybiara nie martw sie ze nie czujesz ruchów byłam u mojego gin w czwartek i powiedziałam ze czuje chyba ruchy bo mam takie dziwne motylki w brzuszku, a on stwierdził ze to teoretycznie jest niemozliwe, a jestem w 18 tygodniu ciazy. Co do brzuszka to tez za bardzo nie widać bo jestem troszke przy kości, i nie przytyłam od poczatku ciązy ani gram, śmiałam sie u lekarza ze jego waga nie ma wiekszej skali hehe:-)Dziewczyny kupujecie już jakieś ciuszki , mi po córce nic nie zostało bo wszystko rozdałam no ale to juz 13 lat temu rodziłam wiec i tak musze wszystko kupować, Wczoraj na alegro udało mi sie kupić 99 sztuk ciuszków za 100 zł jestem w szoku, ze tak mi sie fuksło. Zycze miłego dnia wszystkim mamusiom.

Gość Grzybiara
Ja mam mnóstwo ciuszków z przed 7 lat :).Napewno spiochów bede musiała dokupic :) Ale jeszcze nie kupuje nic bo nie wiem co bedzie :)Ja bym wolała druga córkę :) ale zobaczymy

Ja przd tamta ciaza 50kg mialam a 9 miesiacu 27 kg przytylam... Nigdyjuz do 50 nie powrucilam, ale cale szczescie ze przed ta ciaza 55 mialam (duzo trenowalam bo tak tez 62kg wazylam, bo na urlop lecielismy ;) :) ) Ciekawe jak teraz bedzie....

Pomerdałam nik ale juz dobrze:-) Ja tez mam córke która ma 13 lat, i tez chcemy drugą córcie, ale zobaczymy co będzie:-)

Gość Grzybiara
To bardzo duzo przytyłaś :) Az takie duże było dziecko ??????? Ja zmiesciłam sie w normie i mma nadzieje ze teraz tez tak bedzie :) no jak narazie to 4 kg juz mam ale nie czuje tego Jestem lekka jak motylek ;) Moja mama sie smieje ze przy tamtej była ociężała a przy tej tryskam energią.I sledzie bym jadła i wogóle ryby :) no i kapusta- kapusniak,bigos itp ;)

Gość Grzybiara
weronikx - ile masz lat ? Ja mam 34 :)

Ach gdzie mala miala 50cm i 3460 wazyla... To byly moje zachcianki ;) A tak wogule bylam mloda i myslalam ze zaraz urodze i schudne haha 2 lata potrzebowalam... Moja mama teraz tylgo chodzi i nie jedz tyle bo bedziesz jak beczka wygladac itd. Zobaczymy... Jak tak pomysle to juz nam niedlugo do porodu pozostalo, 5 miesiecy to zleci jak niewiem.... ;)

Witajcie dziewczyny, W zeszłym tygodniu byłam u gina i też go pytałam, czy w 18 tyg można już poczuć ruchy dziecka (tak mi się wydaje - że je czuję), on odpowiedział, iż przy pierwszej ciąży w 18 tyg to bardzo rzadko się zdarza. Dopiero - jak stwierdził - można je poczuć ok 22 tygodnia. Nie martwcie się - jeżeli dzidzi bije serduszko i na usg jest ok, to nie ma co się przecież stresować. Zmykam do pracy, pa