Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tez chce miec kolezanki

jak zalozyc popularny topik i nawiazac znajomosci?

Polecane posty

hej! :) odkopalam nasz topik :) ciezko sie bylo dokopac, ale dalam rade, wyciagnelam go spod sterty innych ;) mam nadzieje, ze sie cieszycie? :)

Hehe, ja go dodalam do zakładek / ulubionych - i dzieki temu nie musze kopać ;) Ale cos tu pusto ostatnio, co sie z wami dzieje dziewczyny??

Cześć! ja też mam go w zakładkach:) Ja niedawno wróciłam ze spacerku z Jacusiem i maleństwo właśnie śpi na macie edukacyjnej;)

tez go dalam do ulubionych. dopiero teraz odkrylam ta opcje, zbyt czesto na forum nie przesiadywalam do niedawna... mialam fajny weekend, wiec czasu na kafe zbraklo ;) teraz odwiedzila mnie kolezanka, jeszcze z \"dawnych\" lat, ona bezdzietna, niezamezna, i szczerze powiem jakos dziwnie nam sie gadalo :( a dawnbiej tyle wspolnych tematow bylo... narazie uciekamy do parku z moja mala :)

Gość
🖐️ o jak tu malo sie dzialo przez weekend :) my jak zwykle weekend w rozjazdach, wiec nie zagladalam :) dzis poszlam do urzedu zaniesc dokumenty do becikowego, bo jakos do tej pory zwlekalismy z tym :) Gabi urzadzila im tam niezly koncert- no coz, niecierpliwila sie, bo za dlugo szukali mojego wniosku, ktory zlozylam juz tydzien temu- musialam tylko doniesc oryginal dowodu meza, bo wczesniej ze soba nie mialam :o no i pan dluuuzsza chwile nie mogl znalezc naszego wniosku w tym ich balaganie- to Gaba wlaczyla opcje \'placz\' ;) wiecie co, jak jestesmy np u tesciow czy moich dziadkow, ktorzy mieszkaja w domach i maja ogrody, to Gabi zupelnie inaczej tam sie zachowuje- duzo spi na powietrzu a jak jestesmy u nas w mieszkaniu to ona w ogole mi nie chce spac (spi tylko jak jestesmy na spacerze), robi sie wtedy ze zmeczenia marudna i placzliwa, ale uspic jej nie moge :( no chyba, ze przy cycu- urzadza sobie przy nim wtedy drzemki :o macie jakis sposob na to? wlasnie santia- Ty po mnie masz chyba najmlodszego szkraba- czy Jacus ma juz w miare usystematyzowany rozklad dnia? tzn np ma drzemki o stalych porach? spi Ci w ogole w dzien? milego popoludnia dziewczyny!

Cześć avida! Jak się udało świętowanie rocznicy?:) Jacuś obecnie bardzo mało śpi w dzień, tzn budzi się ok 7-7.30, potem śpi ok 11 a później do wieczora to dłużej już tylko na spacerze, ewentualnie krótkie drzemki w domu. Ma to zasadniczą zaletę bo odkąd mniej śpi w dzień to wcześniej chodzi spać (i jak uśnie to śpi 7-8 godzin , potem jedzonko i dalej spać:)). Ja nie mam problemu z usypianiem małego bo codziennie sobie ćwiczymy (na asymetryczne układanie główki) a że Jacusiowi bardzo się te ćwiczenia podobają to kończymy dopiero jak się zmęczy a pierwsza tura ćwiczeń przypada właśnie przed 11. Przez to trochę ustabilizował nam się rozkład dnia. Po południu jak zaczyna marudzić i ssać rączki to wiem, że jest śpiący i wtedy kładę go do wózeczka ze smoczkiem i zaraz śpi. Oczywiście zdarzają się wyjątki od tych reguł (np dzisiaj obudziły go samochody na ulicy i potem usnął jak się zmęczył na macie i tak spał) ale mniej więcej stały rozkład dnia mamy dopiero od jakiś 3 dni a Jacuś ma już prawie 3,5 miesiąca, więc wszystko przed tobą:) Na razie, znikam korzystać, że Jacuś już śpi:)

czesc dziewczyny widze ze jednak topik nam umiera :( avida jak tam rocznica? co wymyslilas? wiesz, to nie regula oczywiscie, ale dzieciaczki lepiej spia na powietrzu. tym bardziej takie male. moja gabryska tez cale spacery mi przesypiala, dopiero odkad zaczela siedziec, zaczyna sie interesowac co sie dzieje naokolo. no i fakt, ze mniej juz sypia w ciagu dnia. pozdrawiam :) dziewczyny, jestescie jeszcze?

Spokojnie:) Jacuś niedawno usnął. Nie wyspał się w dzień i był trochę marudny. Małżonek pojechał do swojej mamusi, żeby pogadać co u mojej szwagierki, która wczoraj miała cesarkę i ma dziewczynkę - 4900g i 60cm;)

Wiktoria-bo tak ma imię, ma już starszego brata, który ma 1 rok i 8 miesięcy. Bartoszek miał 4300g i 61cm, ale podobno każde kolejne dziecko jest większe;) Troszeczkę więcej niż Wiktoria przy urodzeniu Jacuś ważył jak miał 4 tygodnie.;)

moja mala w wieku 6 tygodni miala dopiero 4,7 :(drobinka. za to teraz nadrabia, pulpecik maly ;)

cześć dziewczynki, liczyłam na czytanie i czytanie a tutaj króciutko, ja sama nic nie piszę bo normalnie padam na twarz, wróciłam od września do pracy i teraz próbuję poukładać życie, pozdrawiam Was w każdym razie i mam nadzieję, że topik nie padnie

czesc kasia :) jak widac pusto sie tu zrobilo. ja sama zreszta mam niewiele czasu na kafe. co u ciebie. gdzie pracujesz? pozdrawiam :)

Czesc dziewczyny, ogladala ktoras z was \"Rozmowy w toku\" dzisiaj? O Boze, ale sie splakalam... :( Powiem wam tyle - macie wieeelkie szczescie ze macie zdrowe sliczne dzieci, ba! że w oóle je macie...

O poronieniach, ale straszne historie, nie wiem jak mozna przetrwac cos takiego... Np. jedna kobietka byla w ciazy z blizniakami, i w 5 miesiacu okazalo sie ze dzieci sa martwe... Jedno z nich niezyło od 2 tygodni!! Trzeba było oczywiscie \"urodzic\" te martwe dzieci :( Po jakims czasie znow zaszla w ciaze... i znów bliźniaczą. W trzecim miesiacu okazalo sie ze jedno z dzieci juz jest martwe... Drugie na szczescie udało jej sie donosic ale Boze, wyobraźcie sobie sobie co ona przezyla! Ryczalam jak bóbr :(((

Cześć dziewczyny:) Clarissa - zapewniam cię, że można coś takiego przeżyć...Możesz mi wierzyć...

...Chociaż po dwóch takich przypadkach pod rząd to było by ciężko...A ze zdrowych i ślicznych dzieci oczywiście się cieszymy:)

czesc dziewczynki mam nadzieje ze jestescie ja przez week nie mialam czasu na nic a i teraz troszke szwankuje mi internet ale mam nadzieje ze nie upadnie nam ten topik Co tam u was slychac nowego jak humorki i jak wam sie podoba ta piekna zima tegorocznego lata :)

Ja jestem:) Niektórzy załapią się na \"ferie\" zimowo-letnie;)

ja jak uslyszalam o tym sniegu to sie zastanawialam czy tym w tv sie cos nie pomylilo i nie puscili jakiegos kawalu z prima aprilis :) ale u nas sie zrobilo bardzo zimno do tego stopnia ze mnie sie nie chce nic innego jak tylko lezec pod ciepla kolderka a tu w sobote ide na wesele i kompletnie nie wiem co na siebie zalozyc bo przeciez we wszystkich moich kieckach przemarzne na kosc oby sie ocieplilo ;)

W sobotę ma podobno być parę stopni więcej...;) Ale faktycznie z typowymi kreacjami może być problem...Chociaż ja brałam ślub cywilny w grudniu jak było koło 10 stopni i nie było tak źle...;)

ja juz sobie kreacje naszykowalam no ale jak tak bedzie jak dzisiaj to na 100% zmarzne no ale licze na te pare stopni wiecej podobno od polowy wrzsnia maja byc znowu upaly nawet wieksze niz w lecie tak mowi moj mezulek ale nie wiem gdzie on to uslyszal ale to nie wazne oby sie sprawdzilo

🖐️ czesc santia- ja zagladam na chwilke, bo moja Mala jakims cudem wlanie spi :D pewnie z 10 min pospi- ale coz, zawsze to jakis postep ;) Poruszalyscie wczesniej temat palenia- ja palilam przed ciaza- teraz nie pale i rzecz jasna w ciazy tez nie palilam. Na pewno nie zapale dopoki bede karmic piersia, a mam nadzieje, ze juz w ogole. Jakos smierdzenie fajkami wydaje mi sie teraz takie oblesne i niekobiece :P Sorki palaczki ;) Clarissa- przygotowania do slubu moga byc super, o ile lubi sie cos organizowac i planowac- ja lubie :) A i robilam to na luzie, nie stresowalam sie zanadto- co ma byc to i tak bedzie :) A wyszlo, coz- pieknie :) Az sie dziwilam, ze wszytsko sie udalo :) Lacznie z pogoda- bylo 28st i piekne slonce, mimo, ze w srode przed slubem lal deszcz i bylo 15st :) To sie juz nazywa szczescie ;) A najbardziej bylam zadowolona ze zdjec- szok! jak siebie nie znosze na zdjeciach, to te mi sie podobaly :) Santia- no mam nadzieje, ze i Gabi jakos sie ten dzien ureguluje :) Co do rocznicy- to spedzilismy ja milo, w domku :) Dzis przyjezdza do mnie bliska kolezanka z chlopakiem- prawie rok temu wyjechali do Irlandii, terazsa w Polsce w odwiedzinach. Dawno sie nie widzielismy, bedzie o czym gadac :)