Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beznadziejna cera

Jak się malować? Proszę o rady..

Polecane posty

Gość beznadziejna cera

Witajcie. Mam 23 lata i wstyd się przyznać - nie umiem się malować :(. Mam cerę problemową, z przebarwieniami i bliznami potrądzikowymi, na której od czasu do czasu wyskakuje jeszcze jakaś krostka, bardzo BLADĄ i BŁYSZCZĄCĄ się. Do tej pory nakładam krem matujący, na to podkład w płynie matujący i matujący puder w płynie, ale wiem, że nie wygląda to za fajnie. Używam najjaśniejszych odcieni a mimo to, moja szyja w porównaniu do wyfluifowanej twarzy jest biała i strasznie się odcina, dlatego i na nią muszę nałożyć warstwę podkładu. Proszę, nie wyśmiewajcie mnie, nie nazywajcie tapeciarą, ja poprostu staram się zatuszować niedoskonałości mojej cery i stąd tyle tego wszystkiego:(. Bardzo proszę Was o pomoc, o rady, jak się pomalować, by było z jednej strony naturalnie, ale też by chociaż trochę można było zatuszować te blizny i zmatowić cerę. Z góry dziękuję za pomoc.

Gość nie ma żadnego wstydu
ja tez mam cere z problemami, glownie wlasnieprzebarwienia i raz po raz jakis pryszczyk, i dla mnie podlad to jak swietosc, bez niego ani rusz Mam 21 lat, uzywam podkladu Revlon Colorstay (odcien 04- Sand Beige), jesli trzeba to jakis korektor i na to puder w kuleczkach Oriflame, ale nieduzo :) Kiedys to potrzebowalam wiecej makijazu, zeby zatuszowac niedoskonalosci, z biegiem czasu mniej Pozdrawiam i zycze powodzenia ;)

podkład ten jest bardzo dobrze kryjacy, wiec nie trzeba duzo nakladac, nie daje efektu maski i buzia ladnie wyglada :) polecam

Gość beznadziejna cera
Dzięki za miłą odpowiedź, mi i tak jednak wstyd, bo swoje latka już się ma. A proszę Cię napisz jeszcze co z szyją?

Gość cerisier
wg mnie nic nie zrobisz bo szyja to chyba zawsze sie bedzie odcinac. Takze musisz ja malowac i juz. Przeciez to chyba nie jest jakis wielki problem? :p

Ten odcien jest jasniutki, taki ciepły (jak nazwa wskazuje 'piaskowy' - i nie zalatuje różem ,bo takich nienawidze). Dla mnie jest wrecz idealny, poniewaz bardzo zblizony do koloru mojej skóry. Wiec praktycznie nie ma roznicy pomiedzy szyja a twarzą. Na szyje go nie nakladam, po prostu do "końcowego końca" twarzy :)

Gość cerisier
widocznie masz idealnie dobrany :p ale jak autorka taka blada jest to bedzie miec probelem. no chyba ze :p ja tam nie wiem ;)

Gość cerisier
heh..fajnie Ty piszesz ze jest wrecz idealny a ja ze masz widocznie idealnie dobrany...fajna jestem :p heh

:) heh

Gość aniuszka.....
ja mialam podobna cere ale po tabsach anty mi sie poprawila, stosowalam wtedy jak i teraz podklad w musie maybeline i bylam i jestem zadowolona, nie widac tak bardzo roznicy miedzy buzia a szyja dobrze kryje itd.

Gość beznadziejna cera
Ja myślę, że z każdym będę miała problem, bo naprawdę jestem blada jak ściana, ale to nie istotne, jak buźka będzie wyglądała ładnie, to będe szczęśliwa i nałożenie pudru na szyję nie będzie problemem. A kupię ten podkład w Rossmanie? Jeśli chodzi o puder, to może polecicie mi jakiś inny, bo niestety jakoś nie mam przekonania to tych zamawianych.

Gość beznadziejna cera
Ja od 3 lat leczę się u dermatologa - z różnym skutkiem, raz lepiej, raz gorzej, przed okresem tragicznie, ale wierzę, że w końcu będzie lepiej.

Ja zaczelam sie leczyc u dermatologa majac 17 lat, no to juz bedzie ponad 4 lata. Teraz lecze glownie przebarwienia, mam kremy na blizny, bylam juz po zabiegu kwasem TCA, jeseinia czeka mnie kolejny, ale i tak jeszcze podklad musi byc, ale takze wierze, ze w koncu bede meic ladna, zdrowa buzke, bo caly koszmar zwany tradzikiem mam juz za soba, teraz lecze pozostalosci, po moim 'ukochanym' przyjacielu :p

Gość aniuszka.....
dobrze by bylo gdybys na podklad-nie polecam tych w plynie bo one nie wygladaja naturalnie na buzi ten w musie jest bardzo dobry, ja mam bardzo jasna cere i stosuje odcien cameo-sprawdza sie w 100% matuje i wygladza nierownosci, przebarwien tez nie widac. Puder zakup sobie jakis sypki-wydajniejszy i nie wyglada na buzi jak maska, ja mam bardzo jasny i wydajny z inglota, zeby dobrze zmatowac twarz rob sobie co wieczor maseczke z platkwo owsianych, dobrze dziala na swiecenie.

Gość beznadziejna cera
To witaj w klubie, to wszystko co piszesz dopiero przede mną. Ja zaczęłam dopiero w wieku 20 lat, bo wcześniej trądzik był dla mnie obcym tematem, ale przynam że mam już dość. Teraz lekarka przepisała mi Duac, niby miał byc rewelacją, ale ja niestety tego o nim powiedzieć nie mogę. Już myślałam o tym silnym leku, na literkę "r", roa.. nie pamiętam nazwy, ale czy się zdecyduję to zobaczymy.

Gość cerisier
a ja polecam l'oreal infaiblle (czy jak sie to pisze :P ). przetestowałam naprawde wielee w roznych cenach (chociaz revonu nie mialam), i uwazam ze ten jest najlepszy. a tez mam cere wymagajaca :p

Gość aniuszka.....
a nie myslalas moze o tabletkach antykoncepcyjnych? one bardzo poprawiaja stan cery.....

Gość cerisier
a ja polecam l'oreal infaiblle (czy jak sie to pisze :P ). przetestowałam naprawde wielee w roznych cenach (chociaz revonu nie mialam), i uwazam ze ten jest najlepszy. a tez mam cere wymagajaca :p

Gość beznadziejna cera
aniuszka, a ten podkład w musie to rozprowadzasz normalnie palcami czy może jakąś gąbeczką? A ta maseczka, to płatki owsiane+woda czy coś jeszcze?

Gość beznadziejna cera
Aktualnie jestem samotna, więc tabletki odpadają.

z tabletkami jest roznie, nie na kazda dziewczyne dzialaja, ja bralam przez 1.5 roku Diane 35 i nie widzialam u siebie spektakularnych efektów. Mala poprawa moze byla. Teraz biore Novynette, ale to tylko jako srodek antykoncepcyjny. Ja jako młoda dziewczyna mialam idealna, porcelanowa cere, nigdy nic nie wylazilo, a tu jakos w drugiej liceum cos sie stalo i poszlo jak lawina, coraz gorzej, ale wiem, ze to jest do wyleczenia, trzeba sie tylko uzbroic w cierpliwosc.

Gość aniuszka.....
ten podklad mzoesz rozprowadzic taka gabeczka ale i palcami jak Ci wygodnie mi np lepiej palcami, mam na buzi kilka takcih wkleslych blizn i one sa po tym mniej widoczne, a kolor naprawde jasny ten cameo, zreszta zawszemozesz uzyc jasniejszego pudru-ja jak juz pisalam w kamieniu odradzam te sypkie sa lepsze, lepiej buzia wyglada nie ma efektu maski. ta maseczke robie tez czesto bo ona rozswietla twarz-tzn te czerwonawe blizny robia sie jasniejsze i buzia sie nie swieci-mieszma 3 czubate lyzki platkwo z woda mineralna letnia najlepiej i nakladam trzymam pol godzinyi efekty sa naprawde zadziwiajace: nie swieci a i przebarwienia maja jasniejszy kolor

nie wiem czy zechcesz wypróbować mój sposób, ale wielu próbach, szukaniach, ten zestaw jest dla mnie, moim zdaniem, wręcz idealny. podobnie jak Ty, mam bardzo jasną cerę, trądziku nie mam, ale porozszerzane pory, mieszaną cerę i inne takie. jeśli sama masz mieszaną tudzież tłustą cerę, możesz śmiało odstawiać krem rano, a zamiast niego używać bazy pod makijaż Dax http://torebka.kafeteria.pl/katalog.php?mode=view&id=5057; nawilża, wygładza buzię bardzo, matuje (na początku troszkę mi się rolowa, więc dawałam jej dłużej się wchłonąć i jest ok). na nią nakładam podkład True match http://torebka.kafeteria.pl/katalog.php?mode=view&id=2766 (w palecie barw mają taki wybór, że chyba niemożliwe, byś niedobrała koloru:) )/c1, k1 to najjaśniejsze - to chyba najlepszy podkład jaki miała, a przerabiałam La roche, Avene, wszelakie drogeryjne, Revlon także. jako wykończenie puder sypki z manhattanu http://torebka.kafeteria.pl/katalog.php?mode=view&id=2808 (nie ma efektu maski nic a nic, są chyba 3 odcienie, ja przy swojej jasnej wzięłam 2., i mógłby być nawet ciemniejszy!). powodzenia.

Gość aniuszka.....
co do tych tabletek anty: ginekolodzy i dermatolodzy bardzo czesto je przepisuja wlasnie na poprawe cery a nie jako bezposrednio srodek antykoncepcyjny, znam sporo dziewczyn ktore biora je na cere i na nie to dziala, ale nie kazdego maja takie zbawienne dzialanie, ale mozna zawsze sprobowac jak po 3,4 opakowaniach nie bedzie widac efektow to faktycznei to sie mija z celem....

Gość beznadziejna cera
U mnie tak samo, cera super, a potem jak lawina, jeden za drugim i to coraz gorsze, potem najróżniejsze leki, antybiotyki i tak jest do dzisiaj. Moje marzenie to wyjść z domu bez podkładu, nie umalowana.. Z Waszych rad na pewno skorzystam, milutko że odpisałyście i chcecie pomóc 🌻, poczytam jeszcze w necie o tych kosmetykach, dokonam wyboru i jutro wyruszę na zakupy :). A maseczkę zrobię sobie jeszcze dziś, dałaś mi nadzieję jeśli chodzi o te przebarwienia, bo moje szczególnie na jednym policzku są mega czerwone, wyglądają jak wstrętne pryszcze a skóra w tym miejscu jest gładka.

Gość beznadziejna cera
Zgadza się, też słyszałam, że przepisują je właśnie na poprawę cery, ale moja lekarka jest temu przeciwna, bo to nie jest obojętne dla organizmu itp., zresztą ja sama jak tak sobie myślę, to chyba bym nie chciała ich łykać..

Gość beznadziejna cera
Jednak maseczka musi poczekać do jutra, bo nie mam płatków w domu :(.

Gość beznadziejna cera
A co byście powiedziały jakby na ten podkład w musie nałożyć tylko puder sypki np. Inglota ale transparentny - już bez kolorku, czy lepiej z kolorkiem?

Gość aniuszka.....
ja mam taki z inglota-bardzo jasniutki, dzieki temu wygladam naturalnie bo sie kolor podkladu z kolorem pudru dobrze uzupelniaja, nawet jak ciut za ciemny jest podklad, to ten puder dobrze to koryguje. Kilka lat temu sieprzerzucilam na sypkie i dla mnie rewelacja-nie ma efektu tapety na twarzy, duzo lepiej siesprawdza niz te kulkowe czy w kamieniu.....

Gość beznadziejna cera
Dokonałam wyboru, jutro zaopatrzę się w ten podkład w musie Maybeline (odcień cameo), puder sypki Inglota (najjaśniejszy), no i w płatki owsiane :). A proszę napisz jeszcze, te płatki spłukuję samą wodą - jak tak to ciepłą czy może zimną? Za 2 dni napiszę jakie wrażenia :).