Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Robert I

Nie ma nic gorszego niz niepracujaca mezatka

Polecane posty

Gość Robert I

To sie nazywa smierc za zycia

Gość hooj z polityką
dlaczego? mąż w pracy a ona u kochanka :) , albo na zakupach - wydaje na przyjemnosci to co mąż zarobi , albo plotkuje z koleżankami popijając kawe a frajer tyra :)

Gość jest coś gorszego
niepracujący mąż :)

Gość nananananana
jak ma jelenia -sponsora w domu to ma super,facet zrobi codzienna orke a ona na ploteczkach;)

Gość cogito
ja jestem niepracującą mężatką i żyję!!!!

Gość cogito
a praca w domu to też orka, zwłaszcza jak są dzieci!

Gość i tak i nie
ja też nie pracuję i ani mi ani mojemu mężowi to nie przeszkadza...

Gość jest od choja takich bab
niektóre nawet nie ukrywają że chcą załozyć rodzine juz w wielu18lat tzn znaleźć frajera który bedzie na nie robił

Gość krotera
zgadzam się!

Gość i tak i nie
ja też nie pracuję i ani mi ani mojemu mężowi to nie przeszkadza...

Gość cogito
pokażcie mi faceta, który z własnej woli zostanie w domu z dzieckiem,zamiast normalnie pracować. Żaden... Bo na to potrzeba dużo siły, cierpliwości i siły ducha, żeby nie zwariować (pranie, gotowanie, sprzątanie, przewijanie itp. itd)

Gość irminadfhsss
najlepiej naprodukowac dzieci i nic nie robic:O

Gość i tak i nie
my nie mamy dziecka :)

Gość krotera
wyjasniam.. to jest smierć za życia właśnie dla tej mężatki niepracującej. Na łasce pana i władcy, wszystko musi być zrobione, nie ma prawa źle się czuć, coś zaniedbać, nie może być zmęczona, nie może być w złym nastroju, bo...ma [przecież cały dzień na lenistwo i obijabnie się. Nic gorszego niż niepracująca kobieta. Nie zawsze taka sytuacja jest z wyboro, nieraz to przykra konieczność.

Gość i tak i nie
krotera---i tu się mylisz...ja nie pracuję i wcale nie jestem niewolnicą mojego męża...to on sprząta,gotuje..nawet pierze mi w rękach staniki...

Gość krotera
praca w domu, to jedna z najbardziej cięzkich prac, bo robisz aż ręce się wydłużają i niewiele widać. Ugotujesz - zjedzą i dalej, upierzesz - ubbrudzą i dalej, sprzątasz- zrobią bałaga i dalej... i tak wokół.

Gość cogito
co Wy macie za doświadczenia z kobietami??? W wieku 18-tu lat to jeszcze się uczy , nie tak? Irytuję się, jak ktoś mówi (pisze), że facet to się narobi, a kobieta jak w domu siedzi to puszcza bąki i pije kawkę... Spadam, bo szkoda czasu na czcze gadanie, lecę do garów! BO dziecko obudzi się głodne i mąż jak wróci z pracy to też będzie chciał jeść, a samo się nie ugotuje

Gość krotera
i tak i nie, w takim razie doceń swego partnera, trafił Ci się ewenement:D

Gość i tak i nie
krotera---to widocznie ty masz takiego męża wrednego i myślisz że wszyscy tacy są...oj nawet nie wiesz jak bardzo się mylisz

Gość i tak i nie
krotera---masz rację...on jest ewenementem...jest zupoełnie inny niż większość facetów :)

Gość BOBUMIŁA
Dla mnie człowiek który nie potrafi sam siebie utrzymać,jest zwyklym darmozjadem i pasożytem.

Gość krotera
jeszcze do tak i nie, zobacz co pisze wyżej cogito. Treść jej wypowiedzi wskazuje raczej na taki obraz kobiety, jaką ja opisałam .

Gość i tak i nie
krotera---no właśnie widzę teraz co jest napisane wyżej....bo przeważnie tak jest że jak mężczyzna pracuje to kobieta robi wszystko inne....no ale u nas jest inaczej...na całe szczęście :)

Gość krotera
BOGUMIŁA, nie znasz wielu sytuacji, więc nie oceniaj. Mam około 20 lat stażu pracy, mieszkam na terenie, gdzie jest około 40% bezrobocie, wiek już sredni (według pracodawców starczy) i uważasz, że taka sytuacja mi odpowiada? NIE! ta sytuacja nie jest z wyboru lecz z konieczności. Nie jestem darmozjadem.

Gość A jaaa
jestem mężatką od roku, na razie nie pracuję bo studiuję. Mojemu mężowi to nie przeszkadza, ale ja osobiście nie wyobrażam sobie, że po studiach miałabym siedzieć cały czas w domu. Nie pracuje dlatego bo są to studia dzienne, a i dojazd zajmuje mi sporo czasu. Jakiś czas temu prowadzono badania nad efektywnością pracy w domu kobiet aktywnych zawodowo i niepracujących. Wniosek--- Kobiety pracujące, lepiej organizują swój czas i potrafią doskonale zadbać o swój dom. Hmmm oczywiście różne opinie, no bo skoro pracują poza domem, to gdy wrócą są zmęczone itp :-) Pozdrawiam mężatki pracujące i dbające tylko o domek 🌼

Gość krotera
i tak i nie i tak trzymaj:) albo Twój facet ma tak cudowny charakter, albo dobre wychowanie otrzymał, albo...tak Ciebie szanuje i kocha, że nie traktuje Ciebie jak sprzątaczki, praczki itp. Nigdy tego nie zmieniaj, będziesz miała wygodne życie, jako że kobiety szybciej się starzeją, są bardziej zmęczone i przez to niejednokrotnie zostają zdradzane.

Nie wyobrażam sobie nie pracować. Nie tylko ze względów finansowych ale również dla zdrowia psychicznego. Mam równiez poczucie niezależności i świadomość, że w razie czego nie zostałabym na lodzie. Rok siedziałam w domu( urodziłam dziecko) i mimo ogromu zajęc związanych z opieka nad mała, b. tęskniłąm do pracy. Zgadzam się, że w domu to tez praca. Ale przeciez kobiety pracujące zawodowo, tez musza wykonywac takie rzeczy jak pranie, sprzątanie, gotowanie.Więc proszę nie porównywac ilości obowiązków. I teraz coś, co zbuwlwersuje pewnie wiele osób- fakt, że pracuję a nie siedzę w domu na łasce( to niestety gorzka prawda) męża sprawia, że czuję sie osoba bardziej wartościową i pewną siebie. Ale kazdy wybiera , co mu pasuje. Niekiedy okoliczności sprawiają, ze nie można pracować( chore dziecko, brak możliwości zatrudnienia), takich osób nie krytykuję.

Gość krotera
kaprysna "I teraz coś, co zbuwlwersuje pewnie wiele osób- fakt, że pracuję a nie siedzę w domu na łasce( to niestety gorzka prawda) męża sprawia, że czuję sie osoba bardziej wartościową i pewną siebie" Święte słowa. Kiedy pracowałam, czułam się niezależną i bardziej wartościową kobietą. Obecnie nie mam pracy z powodów wyżej opisanych i okropnie mnie to męczy. Mam skalę porównawczą co do wykonywania obowiązkow domowych przez kobietę pracującą i przez niepracującą, znam stan ducha kiedy pracowałam, a kiedy nie pracuję. Wybieram pracę zawodową połączoną z obowiązkami domowymi. W domu duszę się.

pozdrawiam wszystkie babki które lubią brac sprawy w swoje ręce i nie lubią być zdane na męską łaskę a jednocześnie umieją zmienić pieluchę :) 🖐️

krotera Może się jeszcze wszystko ułozy i znajdziesz pracę. Zyczę Ci tego naprawdę szczerze. Pozdrawiam.