Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przerażona24

CZY STAN ZAPALNY - ROPA W PALCU - MOŻE BYĆ GROŹNE W CIAŻY??BŁAGAM NIECH KTOŚ ODP

Polecane posty

Gość przerażona24

Dziaubałam skórki w dużym palcu u nogi no i nieźle sobie dźgnęłam jakoś :( w nocy obudził mnie ból - paluch gigant bordowy, ropy nie da sie wycisnąć, sączy się po kropelce na dzień :( cała stopa jest lekko gorąca, smaruje maścią na zakażenia i stany zapalne, ropę - ichtiolowa - ale chyba nie pomaga. Niby mniej boli ale zastanawiam się czy przebolec aż samo zejdzie czy też może to być poważne w ciaży i powinnam iść z tym do lekarza. Jestem w 5 miesiacu ciaży.

Gość na mój gust
to powinnaś z tym szybko iść do chirurga, pewnie coś z tym zrobi i da bezpieczny antybiotyk, dzięki któremu infekcja nie będzie się rozprzestrzeniać po krwioobiegu. powodzenia!

natychmiast trzeba isc z tym do lekarza, takie zakazenie moze byc w ciazy bardzo niebezpieczne! nie zwlekaj!

Witam nie denerwuj sie moim zdaniem powinnas isc z tym do lekarza a sama juz nic tam nie grzeb lekarz wyczysci Ci tam wszystko i uzyje lekarstw ktore mozna uzywac w ciazy ja jakies 3 tygodnie temy mialam zapalenie dziasla ropa tak samo balam sie jak cholera i strasznie mnie bolalo ale lekarz wyczyscil posmarowal mascia i juz dobrze pozdrawiam

Gość przerażona24
Mam iść do zwykłego lekarza rodzinnego? Ja ledwo sama dotykam palca a co dopiero czyszczenie Aaaaaaaaaa!!!

Chyba chirurg byłby lepszy. Ale choćby do rodzinnego, to dostaniesz skierowanie.

Gość przerażona24
Dziewczyny przeraziłyście mnie - ale pójde, mam nadzieję, że nic złego z maluszkiem nie będzie przez to. Już nigdy nie będę dziubała!

mysle ze mozesz normalnie isc na pogotowie nie powinno byc problemow z przyjeciem a o czyszczenie sie nie boj ja mialam zapalenie dziasla a wiesz jak od idzie bolala mnie cala szczeka i u cho wiec bol czyszczenia w porownaniu z tym bolem z ktorym chodzilam 2 dni to byla czysta przyjemnosc nic sie nie boj tylko sie szykuj i idz najlepiej niech Cie ktos zawiezie tylko sie nie denerwuj bedzie dobrze🌼

Gość WRZĄCA WODA WYSTARCZY
MACZAĆ PALEC W NIEJ

Gość WRZĄCA WODA WYSTARCZY
MACZAĆ PALEC W NIEJ

Też tak miałam w ciaży:) Poleciałam na ostry dyżur do szpitala, wyczyścili mi załozyli opatrunek i dali antybiotyk taki który mogą brać ciężarne:) Nie stresuj się bo to też dzidzi szkodzi:) A czyszczenie prawie nie boli:)

Dobrze że to II trymestr, bezpieczniej dla dziecka:) Ja niestety tak się załatwiłam na początku ciąży i to w palcu u ręki! No i mi niestety częściowo zszedł ten paznokieć:((

Gość przerażona24
NIE PRZYJELI MNIE! Powiedziała, że ma już dziś za dużo osób i z tym mam przyjść do chirurga ktory będzie w środę :( na razie jakąś maść detromecynową kazała stosować :( Do szpitala mam daleko - 20km pewnie mnie wyśmieją że z takią pierdółką bym przyjechała.

Gość jedz do szpitala
w ciazy nic nie jest pierdolka, mnie wzielo pogotowie jak mialam zapalenie krtani - bo wygladolo jak cos grozniejszego - i nikt slowem potem nie powiedzial, ze pierdolka - wiedomo, ze w ciazy bardziej trzeba dbac o takie rzeczy.

Gość przerażona24
Byłam z tym palcem - dostałam rywanol do przemywania i jak sie coś będzie działo mam przyjść, jednak jest lepiej prawie zeszło, tylko te mięsko które wyszło z boku sie pomału chowie :( brrr

Gość chopin1
ja mam to samo, byłam dzis u lekaza i dostałam antybiotyk iinne ale zaczoł mi palec drentwieje i niewiem co robic, podobno to normalne przy zapaleniu ale i tak sie boje