Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość upc

ile płacicie za fotografa i video na slubie i weselu

Polecane posty

Gość upc

ile zdjec jaki format jak długie nagranie video

Gość a u mnie było tak
fotograf 1400 kamerzysta nie wiem bo nie chcialam, ale tesciu zalatwil :) chyba z 700 zl

Gość a u mnie było tak
a zdjec 60, ale przepieknych, artystycznych, a nie wsiowych.

kamera 1000 foto - 700 (po znajomosci) zdjecia na slubie i weselu + plener drugi fotograf na slubie i plenerze - jako prezent slubny

Gość Do a u mnie było tak
Wsiowych? A co to znaczy? Sądząc ze sposobu twojego wyrażania się, twój gust jest jak najbardziej wsiowy a twoje zdjęcia nie mają nic wspólnego z artyzmem.

Gość a u mnie tak
mam gdzieś co o mnie myślą ludzie, którzy wyciągają wnioski po przeczytaniu jednego zdania :) Chciałam zdjęcia w duchu murray photography i takie mam :) Drogo jak na moje okolicie, bo ogłaszający się fotografowie biorą po 500-700, ale ich zdjęcia nie różnią się niczym od codziennych zdjęć, które robi mój mąż.

Kamera: 1200, ale kilka dodatków i \"bajerów\" więc 1400. Fotograf: ślub, wesele, plener 1200. Tanio nie jest, ale na czym jak na czym, ale na zdjeciach i filmie postanowiliśmy nie oszczędzać.

Gość Z największej wsi...
Wsiowych- tzw chyba takich gdzie fotograf pokazuje młodą parę od tyłu z boku gdzie tylko młoda para wie, kto jest na tych zdjęciach. Wsiowych-gdzie fotograf zajmuje się fotografowaniem w kościele kielichów i wystroju kościoła a nie młodej pary. Wsiowych-gdzie zdjęcia są ,,uszlachetniane” obróbką cyfrową z dodawaniem jakiś udziwnień oderwanych od rzeczywistości. Wsiowych-bo fotograf i młoda para liczy poprzez udziwnienia w zdjęciach ze kogoś tym zaskoczy. Wsiowych-gdy fotograf nie jest fotografikiem artystą a koniecznie chce wszystkim udowodnić, że właśnie nim jest. Wsiowych-gdy budynki, kwiatki, widoczki itp. Są w zdjęciach ważniejsze od młodej pary, rodziców i rodzeństwa. GŁÓPICH -jeśli fotograf na siłę wszystkim usilnie wmawia że zdjęcia z aparatów cyfrowych są o wiele ładniejszych od ,,tradycyjnych” zdjęć zamiast powiedzieć że chodzi tu o ekonomię, łatwość wykonania i wybierania zdjęć z tej całej masy cyfrowej pstrykaniny. MĄDRYCH- jeśli fotograf uczciwie powie na co go stać. Jeśli pokaże przykładowe zdjęcia składające się ze zdjęć niepodstawionych osób. Jeśli wysłucha oczekiwań młodej pary i na tej podstawie podejmie się lub nie podejmie się przyjęcia zlecenia. Jeśli wykonane zdjęcia będą bez udziwnień dokumentując dzień ślubu i zabawę w zdjęcia plenerowe. Jeśli te zdjęcia będą się podobały zaraz po ich kupieniu i na diamentowe gody. Takich fotografów spełniających te kryteria jest naprawdę kilkunastu w naszym kraju.

Gość superaśno
z największej wsi Super to napisałaś. Dodaj ze zdjęć powinno byc bez liku i wszystkie piekne a całość prawie za darmo Buziaczki..

Gość pozzziomka
nie, no, GŁÓPICH mnie kompletnie rozwaliło... :D Dobrze, że można dociec, jaki jest poziom osoby piszącej... samo się nasunie.. ;)

Gość nie no pozzziomka
ty pokazałaś swój poziom, skoro rzeczowy dowód deprecjonujesz (trudne słowo, co?:P) z powodu jednego błędu :O

Gość pozzziomka
Wiesz - li, co to jest rzeczowy dowód ;) ? Słodkie jesteście! :D Nie wkurzaj się, tylko na następny raz, jak chcesz komuś pocisnąć, jaka z ciebie mądrala, to zajrzyj do słownika ;)

Gość linda piaty ewangelista
My płaciliśmy 2tyś foto i 1,2 tyś kam. Foto - 8 godzin pracy, zdjęć 150, album 15x21 sztuk 60. Kam - 2 h film. Ja cię, ale pitolenie (patrząc na wypociny najdłuższe na stronie). Dobry foto to taki, co nie mamle ozorem na forach, nie sili się na żałosne wywody nad wyższością cyf/trady (zależy, na co go akurat stać), tylko kiedy pokaże Ci zdjęcia, to wiesz, że to ten;) Obejrzyj zdjęcia, najlepiej dużo, świetnie, jeżeli jest to ktoś polecany przez znajomych - możesz z pierwszej ręki dowiedzieć się, jak wrażenia;) Upewnij się, że zdjęcia będzie robił on i tylko on, a nie podesłane zastępstwo, i nic więcej nie musi Cię obchodzić:) No i lepiej nie zamawiaj nikogo.. głópiego ;) Patrz też na poziom i kulturę, żeby później po weselu nie latał Ci jakiś lump w za luźnych jeansach i wymiętym T-shircie;)

Gość asiunnnnka
my płaciliśmy tanio jak na te czasy. tak mysle. bo fotograf ( dom,slub+ wesele i poprawiny i plener), ubranie kościoła, kamera 2 dni, wynajęcie samochodu 2 dni z kierowcą- płaciliśmy coś 1700 zł za wszystko. to było w tamtym roku. stawka sie wiele nie zmieniła bo teraz w pazdzierniku kumpela bierze tą sama ekipe na ślub.wiewc mysle ze tanio nas wyszło w porównaniu do tego jakie tu kwoty piszecie...