Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niepewna19

moj tata ma kochanke nikt o tym nie wie

Polecane posty

Gość Niepewna19

Od 3 lat trzymam w sobie tajemnice ktora nie daje mi spokoju.moj tata ktorego nigdy bym nie podejrzewala ma kochanke.nikt o tym nie wie a ja nie wiem co robic bo chciala bym byc fair wobec mamy i taty.nie wiem czy powiedziec o tym mamie a z ojcem boje sie porozmawiac.a juz mam dosc patrzenia jak ojciec ja oszukje.przez to wszystko atmosfera w domu jest nieznosna a ja zmienilam stosunek do ojca i czesto sie z nim kloce i zawsze wtedy mam ochote mu to wygarnac.moze ktos powie co mam zrobic?

Gość smutnomii
mam to samo wiem, ze tata kogos ma a udaje, ze wsyztsko jest ok, z pozoru normalna rodzina tez mam19 lat odkryklam to ....5 lat temu :(

dziewczny, gadajcie z ojcami, zapytajcie kTO jest dla nich wazniejszy ...

powiedz mu że albo kochanka albo jego teraźniejsza rodzina i tyle.

Gość smutnomii
nie ma co gadac, zaprzecy, wyprze sie nie mam 'namacalnych' dowodow mialabym gdybym znala haslo i pin do 2 telefonu a jest tak bezczelny czasami, ze az przykro, potrafi czytac smsy prowadzac samochod (ja siedze z tylu) a on mysli, ze nic nie widze:o kiedys przeczytalam smsmy, widzialam liste na gadu, archiwum...co gorsze, sama sie kiedys podlaczylam do niego...chcial sie umowic po 5 minutach... ostatanio byla awantura, bo mama podejrzewala, ze ją zradza, ale on sie wyparl, zaprzeczal, mowil, ze z ta inna nic go nie laczy i ... mial racje :( akurta z ta nic nie laczylo, ale z inna, mam po prostu zle trafila, a on mial akurat w tym przypadku racje

ale podlec z twojego ojca, kurczę biedna jesteś i twojej mamie tylko współczuć, wiesz jeśli to tak długo trwa to to jest chyba coś poważnego i myślę, że twoja mama nie zasługuje na to, żeby ją oszukiwać i jeszcze może traktować jak kurę tylko do sprzątania powiedz ojcu, że wiesz i, żeby to przerwał albo porozmawiał z twoją mamą, bo jest jej to winien a ona jest dla ciebie więcej warta niż dobre samopoczucie kochanki i ojca

wygarnij mu to przy wspólnym obiedzie z jego rodzicami! tak mu nagadaj że mu się wstyd zrobi albo przestań z nim gadać i powiedz że masz go w dupie skoro on woli kochanki niż własną żonę. a skoro żonę zdradza to tak samo jakby zdradzał i ciebie (w sensie córka-ojciec nic o kazirodztwie) wkońcu jesteście rodziną, nie?

Gość smutnomii
tylko nie wiesz jak to ciezko zrobic, oni sa malzenswe od ponad 20 lat mama ma ciezko okres w pracy, teraz bedzie duzo wydatkow ( ide na studia) kilka lat temu skonczyli splacac ogromny kredyt, ktory wzieli by wybudowac dom-wspolne marzenie nie naleze do osob w goracej wodzie kapanych, przemyslalam, to i... nie mam odwagi :( nie znioslabym rozwodu, wyprowadzki z tego domu albo sprzedazy (tyle lat, cierpien, wysilkow i poswiecen by go sprzedac?) mama zarabia srednio, tata duzo i dzieku niemu stac nas ta co mamy... nie wiem jak poradzilibysy sobie finansowo (rozwdow bylby z winy taty?) ja mam 19 lat, brat 21, wiec mama nie dostalaby alimentow na nas..nie wiem komu przyslugiwalaby opieka nad nami (jesli by przeslugiwalal) moja mam jest dla niego jak sluzaca, a ja nie mam odwagi by to zmienic, bo nie wiem czy ta zmiana by komus pomogla chyba lepiej zyc w zludzeniach niz poznac okrutna prawde przed ktora mame chronie :( i z tamta nie ejst zadne uczucie, jestem pewna, ze tylko seks ( ciekawa jestem ile mial...skoro umawia sie z kazda) a tak w normalnym zyciu? gdyby nie to, ze ma kogos bylby najwaspanialszym ojcem na swiecie :( zawsze moge liczyc na jego pomoc, zawsze stanie po mojej stronie i mnie obroni.. az sie rozplakalam ;(

och nie płacz! skoro cię to aż tak martwi powiedz mu o swych obawach. powinien zrozumieć skoro piszesz że jest dobrym ojcem. tylko nie wyskakuj z tekstem \"zdradzasz mamę!\" tylko może \"tato ostatnio mam dziwne uczucie że między tobą a mamą jest jakby zimniej i że masz kogoś na boku. czy to prawda?\". pamiętaj najważniejsza jest rozmowa!

Gość alimenty
masz do 24 roku i skonczenia studiow ...

Gość Niepewna19
nie moge porozmawiac z ojcem na ten temat a jak mu powiem to i tak sie wyprze.a nie chce tez sie mieszac w sprawy moich rodzicow.moj ojciec ma czelnosc pokazywac sie z nia w moim towarzystwie i nawet nie podejrzewajac ze ja wiem ze to ona a wiem bo sprawdzlam w tel i kiedys ich nakrylam.ale oni o tym nie wiedza.jak ja widze to mam ochote jej zrobic krzywde .nierozumiem tylko jednego skoro wybral ja to niech odejdzie od mojej mamy skoro z tamta mu lepiej

Gość smutnomii
"tato ostatnio mam dziwne uczucie że między tobą a mamą jest jakby zimniej i że masz kogoś na boku. czy to prawda?" on mnie wysmieje, bo 1. u nich zawsze bylo chlodno...tzn. nigdy nie okazywali sobie przy mnie milosci...zadnych przytulen, trzymania za reke, buziakow...nic... 2. zaprzeczy, ostatanio moja mama zrobila o to awanture, ale on sie wyparl i teraz stwierdzi, ze jestes 'taka jak matka' czyli chora :o musze miec dowody...musze go czyms wystraszyc, tylko nie mam dostepu do telefonu i komputera =/

Gość smutnomii
niepewna 19 wolalabym byc w Twoim towarzystwie, bo ją znasz i latwiej by Ci bylo pogadac z nia, a nie ojcem zrob jej kiedys jakis numer, zadzwon jako 'anonim' i powiedz,ze wiesz o romansie, wyslij jakis list, wystarsz ją porządnie albo obraz ja bym suce oczy wydrapała :o

Gość smutnomii
boze, co ja pisze ;/ nie 'wolalabym byc w twoim towarzystwie' tylko 'wolalabym byc na Twoim mijscu' cos mi sie porąbało :o

ech no to nie wiem co ci poradzić :/ pamiętaj tylko że najważniejsza jest szczera rozmowa!

Gość smutnomii
tylko ile wynosilyby te alimenty? 200-300 zł? studia mojego brata kosztuja prawie 2000 zł za semester, 300 zł mieszkanie i 300-400 na zycie u mnie bedzie lacznie 800 zł, bo bede studiowac dziennie a mama zarabia troche ponad 2000 zł :(

wiesz, coś mi się wydaje, że dużo myślisz o sobie a mało o mamie. Jeśli ojciec do tego, że zdradza śmie mamę traktować jak służącą, to chyba powód do pogadania. A jeśli później, po iluś tam latach małżeństwa zostawi ją i odejdzie ? Jakie szanse na ułożenie sobie życia na nowo będzie miała twoja mama a jakie on ? To podłe moim zdaniem

Gość Niepewna19
aniołek80 zjednej strony zgadzam sie z Toba lecz z drugiej jestem ciekawa co Ty byś zrobiła na naszym miejscu?? To dla nas jest bardzo trudne mamy dopiero 19 lat moja sytuacja jest inna bo tylko ja o tym wiem., to bardzo boli że Ojciec mój ma kochanke, nie potrafie z nim pogadac o tym a bardzo bym chciała.

Gość Niepewna19
aniołek80 zjednej strony zgadzam sie z Toba lecz z drugiej jestem ciekawa co Ty byś zrobiła na naszym miejscu?? To dla nas jest bardzo trudne mamy dopiero 19 lat moja sytuacja jest inna bo tylko ja o tym wiem., to bardzo boli że Ojciec mój ma kochanke, nie potrafie z nim pogadac o tym a bardzo bym chciała.

Gość bezlitosna
napewno nie jest ci latwo to wiem.ale napewno sa ludzie ktorzy ci pomoga.pamietaj ze pozniej mozesz zalowac ze ukrywalas ta sprawe.mysle ze powinnas wyczuc moment i kiedy bedziesz sama z ojcem i powiedziec mu o tym ze wiesz i zeby sie nie wypieral bo widzialas na wlasne oczy i ze nie masz 5 lat.i ze ma zalatwic ta sprawe bo dluzej nie bedziesz tego ukrywala.mozesz takze powiedziec ze masz dowod ale nie mow jaki niech bedzie w niepewnosci.pamietaj ze zawsze napewno bedziesz miala poparcie u innych jesli cos twoj tato zacznie ci gadac czy jesli bedzie nie przyjemny.a zaprzeczenie w tej sytuacji jest normalne bo chce to ukryc.a jesli mimo wszystko nie porozmawiasz z ojcem opowiedz bratu badz siostrze o tej calej sytuacji i to oni sie zajma wszystkim.zycze powodzenia i robz tym cos zanim nie jest za pozno.pozdrawiam

Gość bezlitosna
wiem ze jest ci trudno.ale musisz cos z tym zrobic.przede wszystkim musisz wyczuc dobry moment i kiedy bedziesz zojcem sama to powiedz mu ze wiesz ze ma kogos i nie masz 5 lati widzisz co sie dzieje i ze ma cos z tym zrobic bo dluzej nie bedziesz tego ukrywala i ze masz dosyc tego wszystkiego.wiadomo ze ojciec sie wyprze bo to normalna reakcja.ale powiedz ze masz dowody o ktorych nie musisz mu mowic.ale powiedz tez ze widzialas na wlasne oczy.jesli zas naprawde nie potrafisz porozmawiac z ojcem.opowiedz o calej sytuacji bratu badz siostrze.oni napewno beda wiedziale co z tym zrobic.moze faktycznie myslisz troche o sobie bo mowisz ze to ty sie boisz ze ty nie wiesz co robic ale pomysl o mamie....jak ona biedna sie czuje...??zycze powodzenia i pozdrawiam P.S jestes dorosla i napewno dasz rade

Gość Niepewna19
Bezlitosna wiem wiem, co mam robić tylko nie potrafie, ale wiem że mi pomagasz czasem wkoncu od tego ma sie przyjaciół:):)dzięx że jesteś

wszystkie podane tu informacje na temat alimentów są nieprawdziwe albowiem nie ma tu znaczenia ani wiek,ani to czy się ktoś uczy.Radzę zerknąć najpierw do odpowiednich przepisów zanim coś komuś podpowiecie,bo możecie narobić więcej szkody niż pożytku.

Gość bezlitosna
skad wiesz ze nie potrafisz skoro nie probowalas?uwierz ze czasem mamy wiecej sily niz nam sie wydaje. i jak zprobujesz raz to pozniej bedzie latwiej.a skoro wiesz co masz robic to w czym problem?my mozemy dac ci rady ale to ty misisz podjac decyzje i nikt za ciebie tego nie zrobi:(

Gość bezlitosna
skad wiesz ze nie potrafisz skoro nie probowalas?uwierz ze czasem mamy wiecej sily niz nam sie wydaje. i jak zprobujesz raz to pozniej bedzie latwiej.a skoro wiesz co masz robic to w czym problem?my mozemy dac ci rady ale to ty misisz podjac decyzje i nikt za ciebie tego nie zrobi:(

Trudno tak powiedzieć ojcu: wiem, że masz kochankę. Ale ja wysłałabym do ojca anonim. Napisałabym, ze wiem o kochance, że mam dowody i jak nie przestanie się spotykać to powiadomię jego żonę. Może się przestraszy i przestanie się z nią spotykać.

Gość Niepewna19
bezlitosna to nie jest problem że powiem, tylko boje sie że bedzie jeszcze gorzej i on sie wyprze i wtedy juz nie wytrzymam tu w tym domu z nim, i co pewnie później dojdzie do rozwodu a tego nie chce, czemu on oszukuje wszystkich?? chce z Nią być więc niech idzie do niej, jakoś dalibyśmy sobie rade sami, ale nie chce tego bo mimo to bardzo go kocham i cenie

Gość Niepewna19
Seksowna a jesli nawet to go do tego nie przekona?? Moje ciotki i koleżanki widziały już go z nią, mam już dosyc tego wysłuchiwania o tym ze gdzies ktos ich widział

Alimenty może nawet dostać twoja mama, jeśli po rozwodzie jej warunki finansowe bardzo się pogorszą, a rozwód będzie z winy męża.