Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jonia1109

TRĄDZIK, ZASKÓRNIKI WAS ATAKUJĄ?? CHĘTNIE POMOGĘ! JA SIĘ WYLECZYŁAM !!!!

Polecane posty

Chce kupic jakiś krem na dzień bo na noc i tak smaruje buzie Duacem ale nie mam pojęcia jaki ten krem, żeby nie wysuszał buzi tylko ją nawilżał.

lewoskrzydłowa------krem la roche...kosztuje w aptece 130zł, pytałam przedwczoraj :) co jeszcze chcecie wiedzieć? ja jestem już po 2 zabiegu i buźka jest super, wiem jednak że zrobie w kolejny piątek peeling chemiczny żeby kolor i te (pozostałe-nieliczne) brudy zeszły. do mycia polecam (na zmianę) stosowanie AAhelp do skóry suchej i atopowe i iwostin-oba to żele do mycia, AA jest lekko nawilżający a iwostin tuypowo na trądzik, iwostin do kupienia w aptece koszt 20zł, AA 15zł, do tego polecam przemywanie tonikiem AAhelp. Pamiętajcie ważne jest nawilżanie cery z trądzikiem, nie wolno jej wysuszac, jednakże iwostin leczy trądzik i jest polecany przez dermatologów. nie można używać żadnych podkładów itp, tak byłoby najlepiej, bo nic by nie zapychało cery-porów. co do stosowania kremu, to nie stosujmy kremu nawilżającego codziennie, chyba że po zabiegu wysuszającym u kosmetyczki, tylko co 2 dzień wieczorem ok 18-wtedy skóra pobiera najwięcej ze składu kremu :) stosujmy tylko kremy nawilżające lub regulujące!! a nie wysuszające np garnier itp. aaaa iwostin ten jest w takim opakowaniu z niebiesko-zielonymi paskami (jest kilka rodzai) czekam na kolejne pytania :)

Gość La Roche-Posay
A co powiecie o preparacie przeciwtrądzikowym La Roche-Posay?? Slyszalam, ze picie bratkow pomaga?

te preparaty kosztuja...oj duzo, sam krem 130zł w aptece, polecam picie herbaty z bratka min 1xdziennie, oczyszcza :)

Gość La Roche-Posay
Nie chodzi mi akutat o cene ale czy jest wart kupna:) Od dzis pije herbatkę z bratkow... A powiedz czy te zabiegi u kosmetyczki nie zniszcza skory, wiele slyszalam, ze nie powinno sie oczyszczac skory ze zmianami trądzikowymi u kosmetyczki...hmmm

mikrodermabrazja i ultradzwieki oczyszczaja i nie wysuszaja. lecz warto jest na chociaz 2 takie zabiegi oczyszczajace-jesli jest duzo tradziku czy zaskornikow. polecam tez peelingi chemiczne np migdalowe, maja w sobie antybiotyki ktore lecza tradzik-aby juz nie powrocil. wazne jest tez nie uzywanie podladow itp, nawilzanie -alemz glowa itp :) zycze powodzenia :) com do la roche-cena mnie odstraszyla wiec nie kupilam, wole isc na zabieg. krem nie kazdemu moze pomoc.

Gość Estrellaa
u mnie po kazdym wycisnietym pryszczu bardzo dlugo utrzymuja sie plamy na twaarzy,ja to wogole mam jakas plamiasta cere,dlaczego?czy mozecie mi cos poradzic? peeling pomaga ale tylko troche,plamki sa wtedy bardziej blade ale i tak sa

Gość Estrellaa
od wyrywania wloskow pod nosem tez robia mi sie jakies male pryszczyki mimo dezynfekcji i po nich tez pozostaja dlugo utrzymujace sie plamki ja nie rpzumiem co ja mam z tymi plamkami to nie sa zadne brazowe od watraby tylko zwykle blado czerwone po pryszczach,wyglada to okropnie!

Gość La Roche
DOMOWA MIKRODERMABRAZJA + PEELING CHEMICZNY z bielenda....ktoras używała??

Gość Estrellaa
dlaczego nikt mi nie odpowie ile mam jeszcze czekac tylek mnie juz boli od siedzenia

Gość La Roche
moze masz po prostu wrazliwa skore i dlatego masz krostki po depilacji wloskow a takze po wycisnieciu pryszcza...Pryszczy sie nie powinno wyciskac idz do dermatologa to moze cos Ci poradzi

Gość Estrellaa
no ale co z tymi plamkami,nie potrafie ich zlikwidowac,nie chce wygladac jak muchomor,a kazdy dermatolog przepisuje mi antybiotyk dlaczego? i tak ich nie biore,dosc sie ich w zyciu nazarlam

Gość La Roche
chcialabym Ci pomoc ale nie wiem...moze taki zabieg u kosmetyczki by Ci pomogl jak pisala wyzej kolezanka. Musisz popytac.

Gość Estrellaa
jonia 1109 chyba zrobila sobie urlop,najpierw chce pomoc a potem znika na calego,ale dziekuje,ze chociaz ty sie zainteresowalas

a probowalyscie nivea taki rozowy do cery suchej i wrazliwej ja go uzywam i po tym kremu nivea tez rozowy i moja skora jest miekka i nawilzona

Gość La Roche
nie stosowalam, ale zastanawialam sie nad nom...kurde nie wiem jaki mam stosowac zel i krem do codziennej pielegnacji czy te do tlustej i mieszanej (Garnier) czy do wrazliwej i suchej. Mam skore mieszana ale te Garnier mi wysuszja calkiem skore:(

Gość paula168
a mnie strasznie wysypało:( moja siorka używa podkład+puder codziennie i nie zmywa nawet na noc...i żadnego nawet najmniejszego pryszcza nie ma. a twarz zmywa tylko mleczkiem, nie używa żadnych peelingów, żelów, toników..a ja:( cała w krostach...stosuje puder, bo bez niego nie wyjde z domu, bo jak nie pryszcze to przebarwinia straszne, ale powiedzcie czemu mimo, że nie wyciskam to zostaje ślad:( jakie znacie kremy na przebarwinia? skąd te pryszcze oczyszczam twarz codziennie, żel, tonik, krem..od czasu do czasu peeling i maseczka. nie wycieram twarzy ręcznikiem, tylko takim ręcznikiem papierowym...help. i jak z tym bratkiem, są jakieś firmy tych herbat w aptece??

Gość jajajajajajaja....
Hej:) Może moja pomoc też sie Wam przyda:).Ja zawsze miałam piękną cerę...no ale nie mozna mieć wszystkiego:) i w wieku 28 lat..(a wiec jakieś pół roku temu)..zaczęły mi sie pojawiać na twarzy nie pryszcze tylko wprost jakieś mega pryszcze, burchle czy jak:).Poszłam do dermatologa, zaplaciłam za leki słono dość..bo ponad 100...i szczerze, to nic mi to nie pomogło.Moja twarz nie znosiła tym mazideł..nawet w najlepszym wydaniu..piekła nie milosiernie..jakby kto gorącym żelazkiem po niej jeździł. Pomyślałam wiec sobie, że nie mam już siły na walkę i odstawiłam wszystkie specyfiki. Co wieczó przemywałam twarz wodą mineralną, jadłam dużo moreli i orzechó laskowych....poza tym piłam dużo wody i nie jadłam czekolady:)I wiecie co..po mniej wiecej 2 tyg stal sie cud...te burchlaki zaczęły sie pomniejszać..aż w końcu znikać...a co mnie zaskoczyło bardzo..oczyściły sie też plecy:),które wczęsniej wygladały jakby wojnę przeszły:)Kupiłam też sobie krem pichtowy ...i co jakis czas smaruję nim twarz.Od tamtej pory problemy z cerą znikły..mimo iż pani dermatolog powiedziała, że leczenie będzie trwało nawet ponad rok..bo to jakaś okropna postać trądziku dorosłęgo:)Nie załamujcie się wiec..Naprawdę dajcie skórze odpocząc a ona w koncu wróci do równowagi.Pozdrawiam:)

Gość podobno można
czasem na problemy z cerą wystarczy odpowiednia dieta, zażywanie cynku, wit z grupy B, wit A+E, herbatka z bratka i cera sie polepsza

Estrellaa---- jestem już i chcę pomóc, ale na weekend mówiłam że mnie nie będzie i odezwę się w poniedziałek :) na przebarwienia polecam serię AAhelp do skóry suchej i atopowej, świetnie likwiduje wselkie zaczerwienienia i plamki :) co do mycia twarzy dla osób ze skłonnością do trądziku (skóra tłusta i mieszana): polecam serię iwostin-do kupienia tylko w aptece, jest kilka rodzai, opakowanie jest w takie zielono-niebieskie paski, do cery tłustej i ze skłonnością do trądziku. jest tam żel do mycia buzi który nie zawiera mydła i leczy tradzik, zamyka pory :) oba te środki przetestowałam na sobie, i wiem że pomagają. iwostin--kupcie sobie choćby ten żel, koszt 25zł jest też krem na noc który leczy zmiany trądzikowe, peeling, maseczka. ja używam jak narazie tylko żelu, i przemywam tonikiem z serii AAhelp i są rezultaty :) jednak pamiętajmy że w ciągu 1 dnia nie można oczekiwać cudów. co do pudru itp----dziewczyny nie używajcie tego, żadnych pudrów, korektorów itp, to zapycha tylko pory i dlatego nic nie bedzie pomagać. wiem że to jest bardzo trudne, sama zawsze używałam podkładu, pudru itp, i tylko cera mi się pogarszała. w trakcie mojego leczenie nic nie używałam, myłam tylko buzię :) i są tego efekty :) nie wyciskajcie też żanych pryszczy!! tylko roznosicie zarazki... jak macie jakieś pytania, chętnie idp :)

wiesz ja ówię tylko to co mi w aptece powiedzieli, a jak się spytałam to stwierdzili że 130zł, ale ja i tak polecam serie iwostin do takiego typu skóry jak mamy :) iwostin jest tylko w aptece i koszt ok 23zł, do cery tłustej i ze skłonnościami do tradziku - takie opakowanie w zielono-niebieskie paski. jest tam żel do mycia, kremy, maski, peelingi itp