Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jonia1109

TRĄDZIK, ZASKÓRNIKI WAS ATAKUJĄ?? CHĘTNIE POMOGĘ! JA SIĘ WYLECZYŁAM !!!!

Polecane posty

Gość *Jenny*
jonia------------------ mam 21 lat i z trądzikiem walczę już dobrych pare lat. Wysypuje mnie najbardziej przed miesiączką ale zanim to później się zagoi, juz zaraz znowu wysypuje i tak w kółko. Do mycia używam serii zamówionej przez neta Proactiv (żel do mycia, tonik, kremy) One zawierają spore ilości kwasu salicylowego. Trochę to pomaga, nie wysypało mnie tak bardzo teraz ale skóra jest lekko zaczerwieniona i sucha.

Gość wyleczona do konca
jesli wypryski wystepuja przed okresem to wiadomo ze masz problem z hormonami używanie kremow i srodkow nie zlikwiduje tradziku dziewczyny ocknijcie sie wystarczy wziasc to na logike trzeba zaczac sie leczyc od srodka niekoniecznie tabletkami ale np pic zielona lub czerwona herbate (działa jak detox) ocxzyszcza skóre a przede wszystkim organizm od wewnatrz picie duzo wody mineralnej zadnych slodyczy i ostrych przypraw i zsdnych kosmetyków po 10 zł czytajcie sklady kosmetyków - potem same sie zorientujecie co was podraznia pozdrawiam hej

Hej. Nie zauważyłam, że jest na kafe już taki temat i założyłam nowy. Wklejam tutaj swój problem. Chcę tylko zaznaczyć, że tabletki u mnie odpadają, i nie wierzę, że pomoże mi picie bratka i innych ziół, bo już to przechodziłam i nic nie dało. Hormony mam w normie. Cześć dziewczyny. mam pytanie: otóż mam cerę niestety z problemami. Mimo mojego wieku 28 twarz mam całą w grudkach, krostkach pod skórnych. Czasami wylezie jakiś pryszcz. Najwięcej tego jest na policzkach. Przetestowałam już chyba wszystkie możliwe maści i kremy.Miesiąc temu zafundowałam sobie yellow peel, i oprócz tego, że zeszło parę blizn to niestety ani jedna grudka nie zeszła. Macie może doświadczenie z takimi peelingami? Może jakiś inny jest lepszy na grudki i zaskórniki?

wyleczona do konca ----------- a Ty znowu swoje... :/ to co Twoim zdaniem nic nie używac co? nie kukam Ciebie sorki... picie herbat tez juz pisalam, napisz cos innego a nie krytykuj np mnie ok? :) *Jenny* -------------- po 1 musisz ta skore teraz bardzo nawilzyc, bo sucha skora tworzy swoista przeszkode w wychodzeniu ow na wierzch i sa one pod warstwa suchego naskorja i stad biora sie owe grudki :) polecam przez jakis czas mycie kremem zelem AA help do skory atopowej, wrazliwej i suchej, wystarczy na poczatek zel. uzywasz krem nawilzajacy? przez jakis czas - do momentu jak zauwazysz ze skora staje sie juz lekko tlusta, nie mozna przedobrzyc i zabardzo zatluscic cery, polecam np happyderm, bo niepowouje on powstawnia zaskornikow, i swietnie nawilza, a pozniej iwostin na noc, do kupienia w aptece, do cery ze sklonnoscia do tradziku, takie zielono-niebieskie paski na pudelku. jesli cgcesz uzywac tonik to na teraz polecam AA help, a jak juz nawilzysz cere to iwostin :) powodzenia Problemowa28 ----------- wiec, tabletek ci nie polecam bo niszcza zdrowie, watrobe w szczegolnosci, jesli hormony sa w normie hmm...a gdzie wystepuje najwiecej zaskornikw i problemow? aaa....na policzkach ale na gorze czy na dole? polecam serie peelingow chemicznych migdalowych combi koszt ok 200zł za zabieg, wykonywane tylko u josmetyczki, wykwalifikowanej. ja takowy mialam i bylam zadowolona, bylam na 1 jak narazie i widze poprawe, skora sie mocno luszczyla i zaskorniki sa mniej widoczne, ten specyfik ma w sobie antybiotyk, ktory wchodzi gleboko w skore wlasciwa i tam leczy problem od srodka. czym myjesz twarz? uzywasz pudrow, podkladow itp? jakich? ja bym poszla na twoim miejscu na mogdalowy, np ok 2-3 zabiegow, wykonuje je sie co 2 tyg. a ja mam 23 lata i tez to mialam i walcze z resztkami. :) powodzenia pozdrawiam serdecznie

Jonia Na całych policzkach. Najwięcej ich jest tak na \"pychach\"(określenie mało profesjonalne, ale nie umiem inaczej opisać). Na czole też są, ale nie w takim stopni jak na policzkach. Ja peeling będę robić u dermatologa. U niego robiłam yellow peel.No i właśnie nie wiem, czy robić yellow (bo nie pomógł)licząc, że za drugim razem podziała choć trochę na zaskórniki, czy zrobić inny.

problemowa------- a jakie sa ceny? bo u mojej kosmetyczki yellow kosztuje 500zł :( ja poszlabym na serie migdalowych na twoim miejscu bo yellow nie ma w sobie antybiotyku, z tego co wiem to bardziej tylko zluszcza powierzchniowo, a migdalowy combi leczy od srodka :) ale zrob jak uwazasz i napisz o efektach. migdalowy maxymalnie mozna zrobic 6 zabiegow co 2 tyg, ja ide na 2 zabieg 21.09 :)

Jonia ja za yeelow peel za 4 warstwy zapłaciłam 250 zł:) To pewnie zależy od tego w jakim mieście robisz:) U mnie w ogóle odpadają tabletki bo ja mogę być w ciąży:):)Więc nie chce żadnych preparatów doustnych.

jejciu to duzo mniej :) ja nie mieszkam w duzym miescie, we włocławku :) pozdr i polecam migdalowy combi

Gość brevoxylkaa
co za brednie polecam brevoxyl na te grudki

Gość dr pryszcz
Podstawową grupą leków stosowanych w trądziku są preparaty, które odblokowują ujścia mieszków włosowych ("porów"). Dzięki temu łój może wypływać na powierzchnię skóry i nie gromadzi się w mieszkach włosowych. Takie działanie nie tylko leczy istniejące zmiany, ale zapobiega również powstawaniu nowych. Dlatego preparaty te należy stosować na całej powierzchni twarzy, niezależnie od nasilenia trądziku. Preparaty te są zwane retinoidami. Działają one na przyczynę trądziku, a najnowsze z nich zmniejszają zapalenie (zaczerwienienie). Drugą grupą leków stosowanych w trądziku są antybiotyki i inne leki, które niszczą bakterie. Leki te pełnią rolę dodatkową, ponieważ zabicie bakterii nie wystarcza do wyleczenia trądziku. Dlatego aby zapobiegać powstawaniu nowych zmian powinny zawsze być łączone z retinoidami. W trądziku z dużą ilością zmian zapalnych ("pryszczy") lekarz może zadecydować o stosowaniu antybiotyków doustnych (do połknięcia w kapsułkach lub tabletkach), ponieważ nie tylko zabijają one bakteria, ale usuwają zapalenie (zaczerwienienie). Dzięki temu jest mniejsze ryzyko, że powstaną blizny. Retinoid (do smarowania na powierzchni skóry) leczy przyczyny trądziku: zmniejsza ilość istniejących zaskórników ("wągrów") nie dopuszcza do powstawania nowych zaskórników ("wągrów") zmniejsza zapalenie (zaczerwienienie) wokół zmian zapalnych ("pryszczy") Antybiotyk doustny (do połknięcia w kapsułkach lub tabletkach): niszczy bakterie zmniejsza zapalenie (zaczerwienienie) wokół zmian zapalnych ("pryszczy") - zapobiega powstawaniu blizn. Antybiotyki i inne leki przeciwbakteryjne (do smarowania na powierzchni skóry): niszczą bakterie Wszystkie te leki są przepisywane przez lekarza dermatologa na recepcie. Może on również zalecić preparaty do mycia i pielęgnacji skóry (do kupienia w aptece bez recepty).

Gość dr pryszcz
Opalanie Istotną sprawą jest kwestia opalania. Powszechna jest opinia, że opalanie wpływa korzystnie na zmiany trądzikowe, która nie do końca pokrywa się z prawdą. Korzyści z opalania wynikają z tego, że opalenizna maskuje zmiany skórne. Ponadto wysoka temperatura wysusza skórę co przynosi pewien korzystny efekt w przypadku zmian trądzikowych. Jednakże efekt ten jest krótkotrwały i nie przeważa nad długo trwającymi szkodliwymi skutkami opalania się. Wyciskanie Wyciskanie zmian trądzikowych pogarsza sytuację, ponieważ miażdżenie tkanek w czasie wyciskania przyczynia się do rozprzestrzeniania się zmian zapalnych. W rezultacie zmiany trądzikowe utrzymują się dłużej, a czasem powodują powstanie blizn. Dieta Prawidłowa przemiana materii przyspiesza oczyszczanie organizmu z toksyn, a przez to też wspomaga proces leczenia trądziku. Słodycze Wbrew obiegowym opiniom, nie jest udowodnione, że czekolada i słodycze są przyczyną powstawania pryszczy, choć mogą nasilać trądzik u osób, które go już mają

Gość brevoxylkaa
a próbowałaś duac?

Gość a moze spróbujecie lasera
Jak zaczęłam mieć w wieku 16 lat i dermatolog mi powiedział że wydam na to grube setki złotych, więc lepiej żebym od razu kupiła sobie......laser! Kupiłam sobie więc takie cudeńko za coś koło tysiaka. Naświetlam się tym zawsze gdy coś mi wyskoczy i zaraz tego nie ma. Zlikwidowało mi blizny po pryszczach i wyglądam teraz super. Oczywiście używam jakiś kremów etc. ale nie wydaje na to więcej niż 10-20zł w miesiącu. A tak to ciągle było bieganie kosmetyczka - drogeria - apteka. Taki laser nagrzewa zdaje się komórki i przez to raz-dwa się wszystko goi i poza tym w ogóle się prawie nic nie pojawia. No i co najważniejsze nie można sobie nim zrobić krzywdy. Po prostu bomba. Oczywiście trochę drogie, ale lepiej zapłacić niż potem płakać przed lustrem i przy kasie u kosmetyczki. Zaraz pójdę poszukać info gdzie to kupilam i ile dokładnie kosztowalo. A polecili mi w Medicover.

brevoxylkaa --------jesli to braednie to nie czytaj :) dr pryszcz ------------ co do opalania, wyciskania, diety masz racje, ale jesli chodzi o slodtcze, chipsy, pizze itp to wiem po sobie i innych osobach z mojego otoczenia że to niestety przyczynia sie do powstawania nowych wykwitów. przez slodkie, ostre i kwasne skora produkuje wiecej loju i dlatego mamy wiecej \"klopotow\" na twarzy, ale ogolnie to dzieki za wypowiedz... Problemowa28 --------- czesc :) i co jak twoja buzka?? :) mam nadzieje ze lepiej, kupilas to co polecalam?? buziak :)

jeszcze nim tu zajrzałam kupiłam ten zel do mycia twarzy iwostin... uzywam go juz od prawie miesiaca, on chyba nie jest dla mnie bo mam teraz czesciej i wiecej tych grudkowych pryszczy :( do joni - zauwazylas poprawe po nim od razu czy tez najpierw byl wysyp?

blanqua -------- w tym czasie bylam tez u kosmetyczki na ultradzwiekach, wiec mialam wysyp ale nie wiem czy od zabiegu czy od iwostinu :) ja jestem z niego w 100000% zadowolona, teraz zastanawiam sie nad zakupem kremu na noc z tej serii, masz go? ponoc swietny

nie, narazie uzywam Pharmaceris A Vita-Sensilium SPF15 krem głęboko nawilżający ale rozwazam jego kupno tak samo jak kupno nowego zelu do mycia twarzy, w ogole chcialabym sprobowac konkretnej serii i byc zadowolona, wlasciwie jestem tez przed okresem to moze dlatego te bomby :P co do zabiegow u kosmteyczki bylam na oczyszczaniu twarzy ale kosmetyczka nie zalecila mi innych dodatkowych zabiegow, generalnie nie jest ze mna tak zle, ale nie jestem zadowolona :(

Gość paula168
jonia 1109 napisałaś że zwlczyłaś w dwa tygodnie, jaki miałaś trądzik? gdzie?

mialam na policzkach glownie i na brodzie. teraz walcze jeszcze z resztkami, ale jest o niebo lepiej niz jak bylo wtedy :)

Gość sadfghjk
podnosze :)

Gość mmilutkaa
Witam! A mój sposób to: 1.DERMATOLOG :) i chyba najważniejszy :) bo gdyby nie on to było by źle, naprawdę źle :):) 2. Tabletki z bratka 3. herbata zielona 4. kosmetyki z serii AA tonik i krem odżywczo-łagodzący:) delikatne, naprawdę fajne :) 5 do mycia twarzy mydło "acne..." coś tam nie pamiętam :) 6. nie wyciskać!! no i nie dotykać twarzy jeśli nie trzeba :P 7. aaa I myje ręce mydłem antybakteryjnym :) 8. Raz w tygodniu pilling i maseczka nawilżająca i to by było na tyle:):):) pozdrawiam Pozdrawiam

Gość sdfvgbhnj
mmilutkaa ..........a chcialabys krem do mycia buzi AA help? ja go niestety nie uzywam, sprobowalam jedynie 2 razy i jest mozna powiedziec ze nowy :) mi niestey nie sluzy bo mam cere tlusta a on mi jeszcze ja nawilza. co do ceny to sie dogadamy :) co Ty na to? w gre wchodzi tez wymiana na iwostin purritin zel do mycia np lub krem na noc. czekam na odp pozdrawiam :)

witam wszystkie kobiety,mam pytanie czy uzywacie moze do myciea twarzy Garnier Czysta Skóra??warto?prosze o odpowiedź

Gość tratatatam
hej dziewczyny czy to prawda, ze w poczatkowej fazie używania herbatki z bratka wychodzi jeszcze wiecej wyprysków? tak mi powiedziała moja kosmetyczka, ze krew sie oczyszcza i wlasnie na pczatku to wszystko wychodzi przez skóre...powiedziała, ze ona tak wlasnie miala... jak to jest u was? pozdr.

Gość sdfghjk
ja tez tak mialam, i po serum bakteriobujczym tez mialam wysyp-ultradzwieki.. chce ktos aa help krem do mycia buzi?? oddam w dobre rece, nie sluzy mi, bo mam tlusta cere, wiec stoi caly z dluuuga data waznosci. wymienie tez chetnie na iwistin zel lub krem na noc :) jest ktos chetny? pytam bo nie lubie marnowac rzeczy :)

czy dobry do mycia twarzy jest Garnier Czysta skóra??

Gość możecie się śmiać
Ja myłam twarz różnego rodzaju żelami drogimi tanimi nawilżającymi i twarz zawsze podrażniona,więc zaczełam myć twarz w płynie do higieny intymnej nagietkowy i jest ok teraz mi to pasuje.Kremy jak uzywałam to też masakra:-(więc teraz tylko ten płyn krem pod oczy i buzia jest ok.