Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jonia1109

TRĄDZIK, ZASKÓRNIKI WAS ATAKUJĄ?? CHĘTNIE POMOGĘ! JA SIĘ WYLECZYŁAM !!!!

Polecane posty

rozniez mialam problem z tradzikeim byl okropny mialam go bardzo wczesnie i przez pare lat sie nie poglam go pozbyc..efektem jest straszna skora wysuszona , z bliznami etc. ale wreszcie metoda jaka zaczelam stosowac pomogla wlasciwie to nei wiem co bardziej mi pomoglo byc moze hormony ktora zaczelam brac ...to uslyszalam od lekarza ze wina mojego zlego stanu skory jest rozregulowana gospodarka hormonow. to po 1. po 2. zaczelam pic duzo wody niegazowanej( wyplukuje toksyny z organizmu ktore tez sa powodem powstawania tradziku) i lykalam skrzypo vite ..dobra nie tylko na cere ale na paznokcie i wlosy. ktos kiedys polecil mi afrodyte adonis. dobre ale tylko na delikatny tradzik i miejscowo. mi wysuszylo skore strasznie:(( niech mi ktos powie jak pozbyc sie przebarwien i blizn po tradziku. jak ta skore odmlodzic etc

\"wlasciwie to nei wiem co bardziej mi pomoglo byc moze hormony ktora zaczelam brac ...\" dokladnie...ja 3 lata bralam tabletki i wtedy nie mialam jednej krostki przestalam to wrocilo :/

pierw bralam novinette to tragedia jeszce sie pogorszylo a jak tylko zmenilam na jasmine to poprawa po paru dniach widoczna do tego woda litrami kazdego dnia i jest ich mniej . tylko teraz skore mam po tym wszsytkim jak trzydziestolatka;(

TakaSobieFajna -------- zdaję sobie sprawę że ta herbata jest niezbyt dobra w smaku, ale świetnie oczyszcza organizm z toksyn i przyczynia się do tego że zalegające \"brudy \" wychodzą na powierzchnie skory, i po jej oczyszczeniu przy pomocy kosmetyczki, napewno juz nie powroca. czym myjesz twarz? co do ramion, to szczerze mowiąc nie wiem, bo nie mialam takiego problemu, wiec wole nie wprowadzac Cię w błąd. micki20 ---------- \"niech mi ktos powie jak pozbyc sie przebarwien i blizn po tradziku. jak ta skore odmlodzic etc \" moim zdaniem żaden specyfik kosmetyczny nie jest w stanie uporac sie z tym problemem. przebarwienia i blizny potradzikowe swietnie leczy mikrodermabrazja, ale nie ta domowa :) idz do kosmetyczki ktora wykona profesjonalnie taki zabieg, gwarantuje efekty juz po 1 takim zabiegu !! :) nie wiem w jakim stanie jest Twoja skóra, ile masz przebarwien i blizn, wiec nie wiem czy wystarczy 1 zabieg, ale polecam jest swietny i nic nie boli:) ps. masz racje dobrze jest pic duzo wody, polecam tez tabletki hudro-control :)

dziewczyny, pamiętajcie że jesli macie zaskorniki to nalezy isc na oczyszczanie do kosmetyczki, NIE WYCISKAJCIE SAME !!! bo tylko sobie blizn narobicie. polecam ultradzwieki lub mikrodermabrazje, i uzywanie tych preparatow co pisalam wczesniej. :) a wszystko sie wygoi i bedzie cud , miod i orzeszki :) wazna dieta, to oczyszczenie u kosmetyczki i prawidlowe mycie buzi, i jej nawilzenie-w przyoadku skory mieszanej i lekko tlustej, osoby z bardzo tlusta skora - nie nawilzajcie jej codziennie bo przesadzicie. mycie buzi iwostinem do cery wrazliwej, tlustej i tradzikowej, przy uzyciu malej gabeczki np. przy okazji jest niewielki oeeling :) no i zero pudru itp. nie wystraszcie sie, na poczatku bedzie wychodzic to co zalega, ale to normalne :) po zlikwidowaniu, wysuszeniu, wycisnieciu u kosmetyczki-do wyboru sposob, taki problem nie powroci :) ale nadal bedzie trzeba myc twarz iwostinem i o nia dbac :) buziaki-----jestem do 12.30 jak cos to pytajcie Joanna..

Gość chuda grubaska...
bratek ma za zadanie oczyscic watrobę i skórę... więc to normalne ze na początku picia bratka stan ię pogarsza! wszelkie toksyny z wątroby i przewodu pokarmowego przez krew dochodzą do powierzchni skóry i przez pory muszą się wydostać! tak jak po głodówce leczniczej kobety na poczatku widzą gorszy stan skóry tak po kilku dniach cera się ZNACZNIE poprawia! to dotyczy tez herbatki z bratka czy pokrzywy! jesli ciagle bedziecie zaczynac kuracje i ją przerywać to kiedy chcecie się pozbyć pryszczy?

chuda grubaska... -------- co tak krzyczysz????????? i o co ci chodzi? ja radze jak pozbyc sie problemów skornych krok po kroku, to sposoby wyprobowane na mnie, chyba wiem co mi pomoglo co nie? :)

Gość sdfghjk
podnoszę

Gość dfghjk
ciekawy temat wiec podnosze :) a warto isc na peeling migdalowy?

jonia1109 myję twarz żelem under 20 a potem tonikiem iwostinu, nie używam żadnych kremów (nigdy nie używałam, bo nie lubię takich smarowideł) jeszcze oprócz tego miejscowo stosuję acnefan asa no i piję tę nieszczęsną herbatkę z bratka, na razie mnie wysypuje, ale liczę na poprawę, co powinnam wg Ciebie zmienić w codziennej pielęgnacji

Gość paula168
dawno tu nie zaglądałam,ale jestem zawalona szkołą...co do cery, jaka była taka jest;) jutro pójdę po ivostin, bo już mi się kończy ten nieszczęsny garnier...

TakaSobieFajna ----------- to że Cię wysypuje to dobrze, wychodzi wszystko to co zalega, ile czasu Cię wysypuje?? czy są cały czas nowe?? dobrze że używasz toniku iwostin, jak skończy Ci się żel under 20, to kup żel iwostinu. A jaki rodzaj iwostinu kupiłaś? jeśli chcesz używać jakiegoś podkładu to jest wyjście: excipian- to krem walczący z niedoskonałościami typu trądzik itp, i jednocześnie kryje tak jak podkład :) ja naprawdę polecam krem na noc iwostin- walczy on z bardzo mocną siłą z niedoskonałościami. koszt ok 23zł tylko kup idpowiedni typ :) poza tym robisz wszystko oki :) tylko cierpliwości :) i odp mi na pytania :) buziak i trzymam kciuki za Twoją buźkę :) paula168 -------- tak jak już sama wiesz produkty reklamowane w tv są ....hmmm...:) mało skuteczne, ale też przez to przechodziłam :) kup koniecznie iwostin ale odpowiedni typ :) jeśli używasz kremu to kup też krem iwostin na noc :) pijesz herbatę z bratka? przypomnij mi gdzie masz najwięcej wysypów :) buziak :)

Gość *** DO PROTOSSKA
powiedz cos o tym peelingu kwasami , czy jakos tak , bo pierwsze słysze

Gość ta co sie wyleczyła z tradziku
pierdolenie o szopenie tradziku nie zwalczysz zadnymi kremami, masciami, tonikami etc. to choroba skóry i trzeba zastosowac tu leczenie od wewnatrz po to sa dermatolodzy i leki antytradzikowe pijcie herabte zielona - oczyszcza organizm z toksyn pijcie duzo wody mineralnej zastosujcie tabletki np . detox i absolutnie przy takiej cerze nie mozna uzywac peeelingu co najwyzej peelizng enzymatyczny to i to żadko a stosowanie kremow powierzchownie moze złagodzic skutki A NIE PRZYCZYNY TRADZIKU, ZASKÓRNIAKÓW, WAGRÓW ITP pozdrawiam ta co sie wyleczyła

to ciekawe co piszesz,ale ja pisalam tez o np mikrodermabrazji, peelingu migdalowym 2-fazowym, ktory ma w sobie antybiotyk,a odpowiednie mycie cery problematycznej tez jest wazne :) poza tym jak sie wyleczylas to po co to czytasz?? :/ nie kumam... :) nie jestem za tym aby brac tabletki-znam jedne ponoc super dzialaja,-stosowala je moja kolezanka, ale strasznie niszcza watrobe !!!, nie watro niszczyc sobie zdrowia, jak sa inne sposoby!

Gość *Jenny*
mam do was pytanie. może ktoś mi na nie odpowie :-) Mój trądzik wystepuje głównie na nosie i czole. Ma on postać małych czerwonych krostek, wypełnionych płynem (nie są to ropne wypryski) dlatego bardziej on przypomina uczulenie. Poza tym mam w tych miejscach zaczerwienioną skórę. (podejrzewam,że mam bardzo płytko położone naczynka, a może i niektóre pęknięte) Czy może być to postac trądziku hormonalnego? Czy ktoś miał podobnie?

\"poza tym jak sie wyleczylas to po co to czytasz?? :/ nie kumam... \" a ty z tego co piszesz tez sie wyleczylas... a jednak czytasz i piszesz :) to czemu ktos inny ma nie czytac ? ja bardzo chetnie poznam opinie takze innych osob co sie wyleczyly ;)

Quleczka -------- bo ja akurat założyłam ten temat i odpowiadam na pytania innych :) *Jenny* -------- podejrzewam, ze to moze byc jakies uczulenie,jednak nie mam pewnosci, poniewaz nie wiem ile masz lat i jak to wyglada :) najlepiej idz do dobrej kosmetyczki lub dermatologa :) a czym myjesz buzke? moim zdaniem najlepszy bedzie AA help, bo to jest do skory z zaczerwieniami-ale alergikow :)

Ewelka69 -------- ok kwasy tez sa dobre-np migdalowy combi 2-fazowy. slyszalas o nim ?? pomogl ci?? chce porownac wyniki z kims innym :) prosze wiec o odp :)

\"bo ja akurat założyłam ten temat i odpowiadam na pytania innych \" Ale przeciez ktos inny tez moze chciec czytac i odpwiadac innym jak sam sie wylleczyl.Ja nie widze w tym nic dziwnego i z checia poczytam :)

nie robilam ale slyszalam ze migdalowy jest dobry. Kwasow uzywam w postaci kremow, na moja cere najlepsze - zwezaja pory, mniej sie przetluszcza - poprzez regularne zluszczanie naskorka usuwaja przebarwienia. Po czasie nawet zaskorniki i wagry. Tylko trzeba cierpliwosci i systematycznosci. Do tego delikatny zel/mleczko do mycia twarzy i nawilzajacy krem. Taka moja pielegnacja;)

hej jonia-- właśnie tak zamierzałam, jak mi się skończy żel z under 20 kupię ten z iwostinu, a toniku używam do cery trądzikowej taki z zielono niebieskimi paskami, co do bratka to jeszcze ciągle mnie wysypuje, ale mam nadzieję że już niedługo. Właśnie ile standardowo organizm oczyszcza się z toksyn, bo mnie już od 5 dni pojawiają się nowe wrzodki- takie wielkie bolące gulki i to z reguły na ramionach, bo na twarzy już widzę poprawę pozdrawiam i dziękuję za rady ps. jonia mamy to samo(najładniejsze na świecie) imię, ja też jestem Joanna;)

Gość paula168
taka sobie fajna ile Cię wysypywało po tym bratku...? Ja jeszcze nie kupiłam tego ivostinu ani herbaty-brak czasu, niestety...jak zauważyłam najbardziej mnie wysypuje przed okresem kilka dni...więc jak sobie z tym poradzić?? co jest tego przyczyną?

Quleczka --------- zgadzazm się że ktoś inny może też odp na pytania, nie widze w tym nic złego, ja wytłumaczyłam tylko co ja tu robie :) Ewelka69 ---------- a jakiego kremu z kwasami używasz?? podaj mi nazwę i koszt proszę. Słyszałaś może coś o excipian\'ie? proszę o opinię :) TakaSobieFajna ---------- to dobry rodzaj iwostinu używasz :) u kazdego inaczej trwa okres wysypu-to niestety indywidualna sprawa :) mnie akurat wysypywało równiutki tydzień czasu, a później elegancko wszystko się goiło :) mnie wysypywało tylko na twarzy hehe :) buziak Joasiu od Joasi :) paula168 ---------- mnie również zazwyczaj wysypuje też przed miesiączką, to już chyba my taki typ.... ten typ tak ma :) i trzeba się do tego przyzwyczaić :) cieszę się że ten topik komuś pomaga :) dziękuję za wszystkie wypowiedzi :) co do zabiegów u kosmetyczki to ja byłam na mikrodermabrazji, ultradzwiękach i na peelingu chemicznym-migdałowym wszystko po 1 razie, buzia jest ok, więc polecam, ja mam zmiany na podłożu hormonalnym, więc będę musiała te zabiegi powtarzać niestety, tabletek nie moge niestety żadnych przyjmować, bo mam kłopoty z wątrobą i nerkami, a takie tabletki bardzo zaburzają pracę wątroby i ją niszczą niestety :( każdy lekasz i kosmetyczka wam to powie :) a zreszta jestem przeciwniczka \"trucia się\" tabletkami, wolę mniej inwazyjne i zdrowsze sposoby, które nie niszcza zdrowia. dziewczyny damy radę i walczymy te paskuctwa :) POWODZENIA :)