Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

LusiaM

co oznacza ten wynik hcg

Polecane posty

NORMY beta HCG dla poszczególnych tygodni ciąży w licząc od terminu owulacji tydzień ciąży mlU/ml 3 – 4 tydzień od owulacji----- 9 - 130 4 – 5 tydzień od owulacji----- 75 – 2600 5 – 6 tydzień od owulacji----- 850 - 20,800 6 – 7 tydzień od owulacji---- 40,000 - 100,200 7 – 12 tydzień od owulacji---- 11,500 - 289,000 12 – 16 tydzień od owulacji--- 18,300 - 137,000 16 – 29 tydzień od owulacji---- 1,400 - 53,000 29 – 41 tydzień od owulacji--- 940 - 60,000 NORMY beta HCG dla poszczególnych tygodni ciąży w licząc od daty ostatniej miesiączki (LP-last period) 3 LP --- 5 - 50 mIU/ml 4 LP --- 5 - 426 mIU/ml 5 LP --- 18 - 7,340 mIU/ml 6 LP --- 1,080 - 56,500 mIU/ml 7 - 8 LP --- 7, 650 - 229,000 mIU/ml 9 - 12 LP --- 25,700 - 288,000 mIU/ml 13 - 16 LP --- 13,300 - 254,000 mIU/ml 17 - 24 LP --- 4,060 - 165,400 mIU/ml 25 - 40 LP --- 3,640 - 117,000 mIU/ml

Gość czyli
jest w ciazy czy nie? bo ja nie rozumiem tych tabel

Gość czyli
chyba nie jest ....??

Gość czyli
???????????

ja tez nie wiem, moze ktos mi pomoze odczytac ten moj wynik /? nie bylo na nim zadnej tabeli

A w którym momencie cyklu jesteś?? Przecież to proste -pierwszy spis to wartości hcg dla poszczególnych tygodni po zapłodnieniu a drugi to wartości dla ciazy licząc od dnia ostatniej miesiączki. Patrzysz ile minęło od ostaniego okresu i jakie są dla tego czasu przedziały wartości hcg -ten drugi spis. Według mnie ten wynik wskazuje że nie jesteś w ciaży.

a wiec wynik : hcg beta wolne < 0.10 ng/ml norma max 0.10 co oznacza?

LusiaM widzisz a tak sie wczoraj martwiłaś!! mowiłam, że będzie dobrze! ;-)

a może poprostu zadzwoń do labolatorium gdzie robiłaś badnie i zapytaj co oznacza taki wynik. :)

kobiety co wydawaly wynik byly tak opryskliwe ze jak poprosilam o interpretacje wyniku powiedzialy ze nie sa lekarzami i nie odpowiedzą mi. Stad te moje pytania i obawy. No no dziekuje za dobre slowa

pogrzebałam trochę w necie i okazało się że są dwa rodzaje badania HCG -zwykłe oznaczające wiek ciązy (do tego właśnie są te normy podane powyżej) oraz wolne Beta HCG pozwalające stwierdzić czy ciaża nie jest pozamaciczna. Co do wyników tej drugiej bety to jedyne co znalazłam to stwierdzenie że wartośc powyżej 1 ng/ml oznacza ciążę.

LusiaM niestey ja nie umiem Ci pomoc w sprawie rozszyfrowania tego wyniku! nigdy nie robiłam takiego testu więc sie na tym nie znam! głupie te baby, że Ci ni pomogły pewnie im sie nie chciało! to może idz do gina z tymi wynikami!

LusiaM ja niestety nie odpowiem Ci na to pytanie!przykro mi ! a bardzo bym chciała Ci pomoc! chyba najlepiej będzie jak pójdziesz do gina zapytać

Gość SanSan
ten wynik oznacza ze nie jestes w ciazy a normy sa rozne u mnie norma jest do 5 a ty masz 0,10 wiec w moim wojewodztwie nawet jakbys miala 4 to w ciazy nie bylabys

w sumie bez sensu najpierw zachecają zrob badanie beta hcg, a potem samemu -zanim pojdzie sie do lekarza trzeba interpretowac wyniki:-(

Gość zedzisia
ale roszczeniowa jestes nie przesadadzaj, poszukaj w necie

wiesz ale cóż możemy poradzić na to że zrobiłaś sobie tę drugą Betę którą się robi dużo rzadziej?? Co jeszcze więcej mamy ci napisac? Przecież podane masz jaki wynik oznacza ciażę w tym przypadku. Co jeszcze chcesz wiedzieć?

Poszukałam jeszcze trochę i znalazłam taki wpis: \"na badaniu zazanczone było, że kobiety nieciężarne mają 0-0,1 ng/ml\" Z tego wynika że na pewno nie jesteś w ciaży. :)

Gość czy to ciąża czy nie
czy wyni: HCG wolna podjednostka beta

Gość czy to ciąża czy nie

Gość ankaw83
dziewczyny pomóżcie bo oszaleje ostatni okres miałam 8.10.2010 zrobiłam test wyszła ciąża bardzo sie ucieszyłam pobiegłam do lekarza zrobił badaniel krwi hcg i wczoraj zadzwonił i powiedział ze wynik to 330 i ze jest to wynik nie dobry nie wiem co myslec odrazu kłębia sie mysli ze ciąża obumarła nie mam pojecia co dalej robic nastepne badanie mam w poniedziałek ale uwierzcie ze juz warjuje

Gość na kafeterii wszystko jest moż
kurcze skoro norma kobiety bez ciąży to 10 a ty masz mniej niż 10 to chyba każdy rozumie, że ciąży nie ma!!!! Nie wiesz co to znak mniejszości < ? Przecież tego w podstawówce uczą!!!