Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nawet nie wiem kim jestem

WCZEŚNIEJSZA EMERYTURA PILNE !!!!!

Polecane posty

Witam Mam takie pytanie.... w przyszłym roku w marcu koncze 55 lat i byc może bede mogła pójsc na wczesniejszą emerytue. Obecnie pracuje na 1/2 etetu na najniższą pensję. Czy jeśli przez te pół roku bede zatrudniona na pełny etet ( składki będą wieksze bo mam możliwośc zarobienia wiecej) to czy bedzie to miało wpływ na wysokość emerytury????

prosze o pomoc

mam zamiar sobie dorabiac;)

chyba nic nie powinno sie zmienić... przynajmniej mojemu tatowi nic sie nie zmieniło a szedł na emeryture w wieku 42 lat:P

ale chodzi mi o to czy jak przez te pół roku do emerytury bede o wiel ewiejec zarabiała czy moge miec choć troszke wyzszą emeryturę ??

Raczej nie, bo wysokość emerytury liczy się z 10 lub 20 lat, więc 1 rok prawie nic nie zmieni. No chyba, że będzie to parokrotność Twojej obecnej pensji. Wtedy trochę powdwyższy się wskaźnik.

Gość ateza
Pewnie, że będzie miało wpływ /może niewielki/- pełny etat nie ma znaczenia tylko sama wysokość podstawy ozusowania.

wiec teraz mogłabym dostac najniższą emeryturę ......ile musiałabym zarabiac przez te pół roku zeby moja emerytura wynosiła np 900 zł albo 1000 ?????