Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiemcozrobic

jak przekonać mame ?..

Polecane posty

Gość niewiemcozrobic

Witajcie, moze to zabrzmi dziecinnie.. ale, jak przekonac mame na zrobienie kolczyka w jezyku ? bardzo mi sie podoba kolczyk w tym miejscu..jakie argumenty dawac mamie ?:( juz nie wiem co robic, jesli chodzi o takie sprawy jest dosyc ... rygorystyczna ?!.. nie wiem juz sluchac sie jej czy nie ?. mam 16 lat teraz ide do 1 liceum. chcialabym kolczyk jakoś dopiero na swięta Bozego Narodzenia.. zeby bylo kilka dni wolnych, aby moglo sie to troche podgoić...jak ją namówić ? . moze powiem, ze jesli bede sie dobrze uczyla w LO ( ale niewiadomo czy tak bedzie;/ ) to mi pozwoli ? co do kasy na to, to sama uzbieram. tylko ta ZGODA. ehh : ( Pomóżcie..

nie rób tego... jesteś jeszcze młoda a wtedy czlowiekowi różne głupie rzeczy przychodza do głowy... przez taki kolczyć możesz niewyraźnie mówić , pozatym źle wykonany może uszkodzić nerwy...

Gość jeeeest
jest to głupie co chcesz zrobić i tyle.

Moja siostra ma kolczyk w języku i nic jej się nie stało. Sztuką jest trafić na dobrą kosmetyczkę, a potem to już pójdzie z płatka. Porozmawiaj z mamą, spróbuj ją przekonać. Jak się nie zgodzi, to jeszcze trochę poczekaj. Poza tym o ile mi wiadomo jej zgoda będzie Ci potrzebna. Mama będzie musiała coś podpisać. Nie chcę pisać, że kolczyk w języku obrzydliwie wygląda, bo to kwestia gustu.

Gość ia po co Ci to dziadostwo w
języku ? Dla szpanu ? Szkliwo zębów sobie tylko zniszczysz ...

Gość Plina
nie warto robic kolczyka. przebijasdz nerwy i nie odczuwasz juz tak smaku, poza tym nawet nie wiesz jak bardzo zniszczysz sobie zeby. a bol potworny

jesteś super, wrażliwą dziewczyną - nie znam zbyt wielu, w twoim wieku, które są tak grzeczne i zależy im tak bardzo na dobrych stosunkach z mama. Podziwiam :) zastanów się jeszcze raz, czy na pewno tego chcesz. teraz liczy się naturalność. :)

pilna----co ty za bzdury wygadujesz, dziewczyno opamietaj sie! :) ja mam kolczyk w jezyku od 2 lat i jakos mi sie zeby nie psuja, nie seplenie, nic z tych rzeczy!! takie bzdury pisza osoby ktore w zyciu nie mialy kolczyka w jezyku! ja w tym samym dniu co przebila jezyk, jadlam pizze. :) a doznania z facetem jakie fajne. ja polecam w 100000% przebicie jezyka :)

tez odradzam, z tego co slyszalam od znajomych jest to dosyc klopotliwe na poczatku, dlugo sie goi, boli, moze wdac sie zakazenie:O poza tym kolczyk w tym miejscu moze byc chyba tylko przez rok czasu, potem trzeba go wyjac... i jesli go wyciagniesz to po kilku godzinach dziurka moze zarosnac, to prawda? sama nie chcialabym miec kolczyka gdziekolwiek, po co? nie uszczesliwi mnie to, wiec po co sie okaleczac:O przemysl sobie to jeszcze raz:) moze mama ma racje?

darkWater----chyba żartujesz :) kolczyk w jezyku, owszem moze zarosnac nawet przez 5min po jego wyjciu0jezyk bardzo szybko sie goi :) ale z tym samookaleczeniem to pezgiecie! ja mam kolczyk w jezyku i w pepku i tatuaz malutki na kostce, nie jestem okaleczona. a zrobiłam to bo chcialam, to decyzja kazdego z osobna. byam dorosła jak to robilam. a co do autorki, masz zaledwie 16 lat i uwazam ze musisz to dobrze przemyslec, byc na 100% pewna zechcesz to miec. ale kolczyk w jezyku mozna zawsze wyjac i w tym samym jeszcze dniu nie miec zadnych sladow :) do co bolu to tez bzdura, nic nie boli i nie ma zadnego zakazenia :)

poza tym do jakiej szkoly sie wyierasz? uwzglednij to ze nie wszyscy nauczyciele, i nie wszystkie szkoly toleruja takie ozdoby... w mojej raczej by to nie przeszlo, mialam w klasie dziewczyne z kolczykiem, musiala go wyjac niestety:)

darkWater---wiem, ale mąż nie narzeka-jesli wiesz o czym mowie :) i jest mu duzo lepiej niz jak nie mialam kolczyka :)

jonia1109 w takim razie zwracam honor:) napisalam to co slyszalam od innych posiadaczy kolczykow tu i owdzie:) sama nie wiem, wiec wybacz mi niewiedze:)

bo ja wiem:) moze bylo widac jak mowila (dodam ze ma wade wymowy i to jak mowi rzuca sie w oczy wiec moze ktos sie przygladnal i sie tam kolczyka dopatrzyl:) )

mam 2 lata i serio nie seplenie itp, nawet nikt sie nie kapnal ze go mam, musialkam pokazac jeyczek bo nie wierzyli :)

to widac mit, ze po roku trzeba go wyciagnac:) prosze, prosze... zyjemy w swiecie mitow... (nie tylko na ten temat)

hehe a no :) dlatego watro pytac a nie wierzyc w bo ktos muwil, ale sam tego nie ma :) a tak wogole to zapraszam do swojego tematu :)

Gość Rudka15
Co to ludzie niewymyślą,kolczyk w języku,i co to takie piękne,szpanerskie,col.

a ja mam kolezankę, która ma kolczyk w języku... od kiedy go ma zaczeła strasznie niewyraźnie mówić i do tego pluć ludzi :P

Gość Plina
jonia1109---> ja nie powiedzialam ze sie sepleni, a co do zebow to idx do dentysty i sie zapytaj czy to nie niszczy szkliwa, a tym samym zebow. Kazdy dobry stomatolog odradzi noszenie kolczyka, gdyz napewno nie sprzyja to zebom