Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasienka1983

Czy zlapalyscie lekarza na klamstwie???

Polecane posty

Jestem w 22 tc, pare dni temu bylam na wizycie u swojego ginekologa. Przejrzal wyniki badan, zrobil mi usg 3d/4d i powiedzial, ze rosnie zdrowa córeczka:) Bardzo sie ucieszylam, ze jest zdrowa i ze to wlasnie córeczka, gdyz od poczatku podejrzewalam i intuicja mowila mi, ze bedzie to wlasnie płeć żeńska. Dodam, ze lekarz moj jest bardzo cenionym doktorem nauk medycznych i podobno najlepszym w okolicy ginekologiem. No wlasnie. Niby wszysto jest w porzadku, ale kilka dni po tym badaniu zaczynam miec watpliwosci czy oby nie zatail czegos przede mna. Jest to moja pierwsza dzidzia, jestem mlodziutka przyszla mama i miewam mnostwo watpliwosci, nie moge spac. Zastanawiam sie czemu tak dlugo ogladal glowke z kazdej strony, czemu dlugo milczal podczas badania, sprawial wrazenie zamyslonego, owszem tlumaczyl mi co w danej chwili bada, co mierzy, ale nie mam przekonania, ze wszystko jest w porzadku. Na koniec powiedzial mi, ze bede miala zdrowa, fotogeniczna córeczke, wiec zebym sie nie martwila. Czy spotkalyscie sie kiedys z takim przypadkiem by lekarz \"zatail\" prawde o stanie zdrowia czy rozwoju dziecka tylko po to by nie martwic przyszlej mamy i zminimalizowac jej stres???

tez miałam takie watpliwosci, ale wiem rowniez, ze wizyta w tym tyg ciazy co byłas jak rowniez ja ( tzw usg połowkowe) jest bardzo dokładne i lekarz bada wszytskie narzady komory serca itp, u mnie długo skupiał sie na sercu przepływie krwi i tez przez jakis okres czułam w tym kierunku podejrzenie.....oni sa odpowiedzialni za to co robia;)

pamiętam swoją pierwszą upragnioną ciążę prowadził ją najlepszy lekarz u nas w mieście było troszkę problemów bo ciąża była stymulowana. Na pierwszej wizycie nie chciał założyć mi karty ciąży mówił ,że pozniej dopiero na 2 wizycie zrobił też usg długo się przyglądał i potem z wachaniem pogratulował na 3 wizycie mowił ze nie robimy usg tylko zbadamy na 4 wizytę już nie dotrwałam bo poroniłam w 13 tygodniu. Jak się pozniej okazało to ciąża była zagrożona od samego początku bo brałam tabletki na podtrzymanie i jestem pewna ze wiedział ze tej ciąży nie utrzymam sam się dziwił jak robił usg i patrzył z niedowierzaniem w monitor. Fakt faktem \"pomógł\" mi w zajsciu w ciążę bo widział że bardzo tego pragnę i cieszyłam się do 13 tyg. Dzis mam zdrowego 9 miesięcznego synka bez brania leków a ciąże prowadziłam już u innego lekarza. Więc nie do końca im trzeba ufac

Gość mnie raz ginekolog
oklamal odnosnie pigulek yasmin ktore bralam. Poszlam po 2 czy 3 opakowaniach poniewaz oprocz zyl ktore mi wyszly wszedzie dostalam pajaczkow, dretwialy mi bez powodu nogi i rece.. Mialam duzo roznych objawow... On powiedzial ze to nie od tych pigulek poniewaz w ulotce nie pisze nic o pajaczkach etc. Ze jestem przewrazliwiona i ze tego nie widac. Mial fartuch z yasmin notesik, karty dla pacjenetek dlugopis wszystko. Zmienialam ginekologa...

Małam podobne odczucia prawie przy każdej wizycie. Usg co wizyta, bardzo się skupiał nad oglądaniem i mierzeniem dziecka, to mnie niepokoiło, potem odpowiadał na wszystkie zadane pytania, wielokrotnie zadawane pytanie to czy dziecko jest zdrowe, zawsze odpowiadał tak. Mimo to człowiek analizował każdą jego minę i milczenie, teraz wiem że niepotrzebnie oni poprostu skupiają się podczas badania żeby niczego nie przeoczyć a my jesteśmy zbyt przewrażliwione i wkręcamy sobie różne głupoty do głowy. Nie sądzę żeby lekarz ukrywał że dziecko jest chore bo im tego nie wolno robić a właściwie i po co i w jakim celu, przecież to twoje dziecko. Mojej znajomej w 4 miesiącu od razu powiedział że jest coś nie tak i wysłał do specjalisty.

Mam nadzieje, ze tak jest. Ze dzidzia jest zdrowa. Moze gdyby bylo inaczej zlecilby jakies dodatkowe badania, a mam tylko skierowanie na rutynowe badania: morfologie i mocz. Jak co miesiac. Ten niepokoj i watpliwosci sa okropne!!!!

Tak okłamał(a) powiedziała że moja ciąża i organizm jest super, a po 2 dniach wylądowałam w szpitalu w 7 miesiącu z ostrym krwawieniem...