Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ono123

TRAGEDIA AIR SHOW RADOM 2007

Polecane posty

poszłam na te pokazy z 5 letnim synkiem poszliśmy dzisiaj poniewaz na jutro zapowiadali deszcz (pokazy trwają 2 dni sa organizowane co 2 lata) bylismy od rana - od początku az do końca... końca czyli śmierci dwóch pilotów z \"żelaznego\" z zielonej góry... do tej pory nie mogę dojść do siebie zabrałam syna na pokazy a skończyło sie w ten sposób zresztą widzieliśmy wszystko bardzo dokładnie cała katastrofę... jest mi strasznie przykro i nie mam sie do kogo przytulić... przepraszam ze o tym pisze... musiałam to z siebie wyrzucić...

Gość galareta w sardynce
do syna sie przytul :o

Gość galareta w sardynce
widok byl faktycznie okropny ale i tak najgorsi byli ci ludzie ktorzy lecieli biegiem na plyte lotniska aby zobaczyc czy szczatki tam leza :o to bylo przerazajace chyba bardziej ...

mozesz sie do mnie przytulic jesli Ci to pomoże, rozumiem Twoją potrzebe wyrzucenia tego z siebie, mi tez zrobilo sie przykro jak uslyszalam o tym:(

na tvn 24 mówili o tym non stop cały czas pokazywali jak to sie stało ... najgorsze jest to ze te pokazy w Radomiu nie sa organizowane od wczoraj to juz tradycja ... więc co się stało tym razem nigdy nie było takich wypadków... tak czy owak łącze się w bólu z rodzinami

Gość galareta w sardynce
wlasnie...wypadek miedzy 15 a 16-sta

dziękuję Ariane84:) stało sie to tuz przed 16:00.... prawie juz wychodzilismy - siedzieliśmy tam od rana... na szczęscie odwołali całe pkazy łącznie z imprezami towarzyszacymi... nie wyobrazam sobie isc na koncert ich troje czy tez iry lub na wielką dyskotekę i bawic sie po czyms takim...

Gość galareta w sardynce
ono...teraz to juz pierdzielisz :o wiesz ile ludzi dziennie ginie w wypadkach samochodowych :o czy to jest powod by nigdzie nie chodzic ?? jesli tak to powinnas wicznie w domu siedziec

moze ona nie poszlaby bo widziala bezposrednio tą tragedie? gdybym ja byla świadkiem takiego wypadku to nie moglabym zaraz po tym isc sie gdzieś bawić

swoją drogą to wspolczuje z calego serca rodzinom ludzi ktorzy na codzien zajmuja sie takimi niebezpiecznymi wyczynami, te żony to musza miec dopiero zycie pelne napięcia:O

Gość galareta w sardynce
oczywiscie, ze po zobaczeniu czego takiego nie ma sie ochoty na wyjscia ale bez przesady...dziennie ginie o wiele wiecej osob w wypadkach samochodowych co nie znaczy, ze to co rowniez widzialam nie zrobilo na mnie wrazenia

dokładnie te imprezy były typowo połączone z air show więc nie wyobrażam sobie zabawy z okazji pokazów lotniczych podczas których zginęły dwie osoby - bez przesady.

Gość derff
mowili w tvp1 chyba, ze to mial byc ostatni lot tego starszego 62 letniego pilota i mial sie pozegnac z ludzmi, przechodzil na emeryture czy cos. a tu taka tragedia :(

tak naprawdę wszystkie pokazy były skrócone ponieważ warunki atmosferyczne nie pozwalały na więcej (chmury) oni tez podobno mieli nie lecieć ale ponieważ ojciec jednego z nich byl wśród publiczności polecieli (chociaż to akurat wersja nie potwierdzona) ... w ostatni lot swojego zycia... słyszałam człowieka który sie wypowiadał mówiąc ze widział łzy w oczach tego ojca...

Gość komentatorrr
http://www.tvn24.pl/-1,1519948.1,wiadomosc.html "matko boska! matko boska co sie stalo! chryste panie nie moge tego przezyc" ten komentator byl niezly :O jakim on to dziwnym tonem mowil jakby recytowal

Gość galareta w sardynce
komentatorrr...nie slyszalo sie tego recytowania :o

Gość komentatorrr
domyslam sie ze sie tego nie slyszalo, ale jak obejrzalam to w internecie to jakos taK dziwnie to mowi :O

Gość bywalczyni pokazow
Takie wypadki są częstą rzeczą na air show. W Góraszce byłam, gdy rozwalił się śmigłowiec (wtedy nie było ofiar śmiertelnych). W Gdyni, o ile pamiętam, też był jakiś wypadek. Ryzyko jest zawsze i zawsze będzie, niezależnie od klasy pilotów i zabepieczeń. To jest wpisane w ten zawód.

Gość kiedy wreszcie
przestaną robić te pokazy komu to potrzebne .Jest to brak wyobrazni ze strony organizatorów przeciez taka maszyna zawsze może zawieść i nie pomyśli jeden z drugim jakby taki samolot spadł na blok mieszkalny.Jeden huk nad głowami smrodzą spalinami może ten wypadek cos ich nauczy

dzisiaj juz wszyscy piloci wracają własnie widze ich nad blokami... wracają do domów do rodzin... im sie udało...

Tragedia owszem. Ale należało się z tym liczyć. Ja należę do tych, którzy uważają że samochód, samolot, helikopter, mają służyć do przemieszczania się z miejsca na miejsce i transportu towarów a nie do popisywania się akrobacją i szybkością. No tak po prostu mam.

nie sądzę ze ich to czegoś nauczy, te pokazy są organizowane przynajmniej w Radomiu co 2 lata zobaczymy co będzie w 2009 r.

Gość jakas tam ewka
ja tez uwazam ze u nas jak zwykle bedzie zaloba i gadanie ,a dla mnie to glupota takie pokazy-ci co w nich biora udzial moga sie liczyc z ryzykiem jak zginie ktos na drofdze to nikogo nie obchodzi