Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bgtea

Podajcie jakis przepis dobry na ciasto z jabłkami, czy sliwkami

Polecane posty

Gość jklik
3 szklanki maki proszek do pieczenia szklanka wody szklanka oleju aromat 5 jajkek zmiksowac to wlac na blache polozyc owoce i upiec w 180 stopniach

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość woda do ciasta
? pierwsze słysze!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nanakanana
jasne ze tak -sprobuj a zobaczysz ja robie podobne-moze byc woda gazowana to bedzie pulchniejsze-ja mam taki przepis na zebre -do polowy daje kakao

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Znacie może przepis na ciasto z jabłkami , gdzie jabłka przekłada się suchym proszkiem z kaszy manny , mąki , cukru itd. ?? Jadłam kiedys coś takiego i bardzo mi smakowało , ale nie wiem jak to się robi :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak złoto moze byc tandetne
a znacie moze taki przepis na ciasto z jabłakmi, gdzie jabłka chyba jak sie dusi w granku to dodaje sie galaretke do nich, ale nie wiem czy sucha czy rozpuszczona w wodzie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
to ciasto z jablkami i galaretka ja robie tak pieke lub kupuje biszkot-na niego klade mase zrobiona z musu jablkowego ,do ktorego nalezy dodac jedna cytrynowa galaretka rozpuszczona w szklance goracej wody-oczywiscie zimna-mieszamy z musem i kladziemy na biszkopt na te mase krem -ja kupuje gotowy np ajerkoniakowy albo waniliowy-mozna zrobic krem z budyniu i masla i posypac gotowymi wiorkami cyekoladowymi albo zrobic polewe bardzo dobre

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do gugy
''-oczywiscie zimna-mieszamy z musem i kladziemy na biszkopt''...........zimna? ale tężęjącą czy nie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sprezynka
ja nie rozcienczam galaretki ,wsypuje sucha do jablek podduszonych.one robia sie wtedy takie fajnie szkliste.robie to na biszkopcie.na to jablka na jablka krem(ucieram margaryne z cukrem i z bita smietana) na to jeszcze leje czekoladke

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość casiopea
3 jajka 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 6 lyzek mleka 12 lyzek maki 2 lyzki maki ziemniaczanej 2 lyzki proszku do pieczenia(1 paczuszka) 125g miekkiej margaryny Wszystko wymieszac, podzelic na 2 polowy 1kg potartych jablek (najlepiej kwasnych) wymieszac z budyniem smietankowym ( proszek) i 1kyzeczka cynamonu. Okragla forme natluscic i wysypac bulka tarta, wlac polowe ciasta nalozyc mase z jablek na to druga polowe ciasta. piekarnik nagrzac na 175°i ciasto piec 45-50 min. Zamiast masy jablkowej mozna poukladac sliwki, czeresnie itd.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do casiopea
a ten budyn to ma byc w proszku czy ugotowany?(chodzi o wymieszanie go z jabłkami)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość casiopea
w proszku, ajak nie masz budyniu to mozesz wziasc kisiel, tez w proszku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość casiopea
tak, do wymieszania z jablkami.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jesli o moj przepis chodzi to oczywiscie ze galaretka tezejaca musi byc,dodajemy ja do musu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do do casiopea
i dobre to ciasto? to na biszkpocie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wiki 32
ja robie jak guga i jest pyszne i latwe w wykonaniu-kiedys byl ten przepis w Poradniku Domowym

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość łatwe szybkie proste
3 jajka 1 szklanka cukru 1,5 szklanki mąki łyżeczka proszku do pieczenia opakowanie cukry waniliowego jajka zmiksować z cukrem dodać proszek do pieczenia, dodać mąkę cukier waniliowy miksować jeszcze 5 min. Przelać ciasto do prodziza wysmarowanego masłem z bułką tartą na wierzch położyć po okręgu obrane pokrojone na ćwiartki jabłka. Piec 40 min na koniec posypać cukrem pudrem (może być z dodatkiem cynamonu) i zoastawić na chwilę żeby cukier się roztopił.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość casiopea
ciasto jest pyszne, osobiscie daje mniej cukru i tluszczu z powodu wysokiego cholesterolu. A co do biszkoptu to mozna dodac troche cynamonu, poukladac jablka ,calosc posypac cukrem i do piekarnika. szybko i pysznie. Mozna podawac z bita smietana.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×