Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmarwienie

czy w ciąży na pogrzeb?????

Polecane posty

Gość zmarwienie

może ktoś mi pomorze?dowiedziałam sie dzisiaj że zmarła pani którą znałam i wypadałoby mi iść na pogrzeb,ale słyszałam że w ciąży nie powinno sie chodzić.co o tym myślicie,może ktoś wie coś ze swojego doświadczenia?dzięki.

Gość a jeste jakieś przeciw
usisz mieć cos nie tak sądząć ze w ciążt na pogrzeb nie można iść, a niby czemu nie??? Co cię nie zabije to cię wzmocni!!!

Gość mama17mies
no nie rob z ciezarnej ufoludka z kosmosu? a czemu mialabys nie isc? jezeli naprawde b dobrze znalas ta pania i normalnie poszlabys na jej pogrzeb to w czym ciaza przeszkadza? :-o

Ja miałam pogrzeb w rodzinie w 3 miesiacu ciąży i nie poszłam. Po co nam takie przeżycia? A rodzina zrozumiała.

mi w 7 msc zmarla babcia. oczywiscie ze bylam na pogrzebie. nie darowalabym sobie gdybym nie poszla.

Gość hania_30
A kto to jest ta pani, ktora znalas, Dziewczynko? Uwazam,ze to, czy kobieta w ciazy czuje na silach i chce isc na pogrzeb czy tez nie,zalezy tylko i wylacznie od niej, i jej sampoczucia. I nawet jesli nie ma ochoty isc, reszta powinna to zrouzmiec i uszanowac.

Gość zmarwienie
to jest obca osoba poprostu ją znałam,a pytam sie ponieważ słyszałam kiedyś że nie dobrze jest w ciąży chodzić ponieważ to jest zmarła osoba a tobie jest nowe życie i póżniej może być coś nie tak z dzidziusiem.dlatego pytam a nie że jestem jakimś tam dziwolągiem!!!

ja bylam w 9 miesiacu na pogrzebie ojca mojego meza wujka. Bo znalismy go. Nie rozumiem dlaczego mialabym nie isc...

Należy odróżnić przesądy (\"zmarła osoba a tobie jest nowe życie i póżniej może być coś nie tak z dzidziusiem\") od faktycznego zagrożenia, z powodu silnego stresu. Jeśli czujesz się na siłach, idź.

Gość FlyingBird
Bez przesady, no chyba że Twoja ciąża jest zagrożona. Inaczej wszystko zależy od Twojego sumienia i chęci pożegnania zmarłej osoby..

Gość Mysiczka 30
ja na przełomie trzeciego i czwratego miesiąca byłam na pogrzebie teścia. szczerze mówiąc nie miałam nawet dylematu czy iść, czy nie...

Znam osobę która będąc w 8 miesiący ciąży musiała iść na pogrzeb swojej 13 letniej córki...... bez komentarza ten temat w ogóle :(

moja mama była w ciazy z moja młodszą siostra, w 8 m-cu jak zmarł mój dziadzio, jej tata... :( oczywiscie ze była na pogrzebie, a siostra ma się dobrze:) juz kilkanascie lat wiec w te przesady bym nie wierzyła, co innego ta sprawa o której Ci tutaj pisza dziewczyny, musisz sie zastanowic czy czujesz się na siłach, zeby isc na pogrzeb, bo niewątpliwie czy to bedzie ktos bardziej lub mniej blsiki zawsze ta smutna uroczystość wiaże sie z jakimś przeżyciem

Gość nie podpisze sie swoim nickiem
wstyd sie przyznac, ale ja juz w przesady wierze:O bylam w 8 tc na pogrzebie wujka, znalam go srednio dobrze, ale od tego momentu moja ciaza przestala sie rozwijac:( jesli o mnie chodzi, odradzam takie przezycie. mimo, iz wujka malo znalam, ryczalam z cala rodzina:( nie wierze w duchy odbierajace zycie mojemu dziecku, wiem, ze i bez pogrzebow ciaze obumieraja, ale juz bym w ciazy na pogrzeb nie poszla:( tyle z mojej strony.