Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dasdsadsad

problem z soczewkami - zachodza mgla...

Polecane posty

Gość dasdsadsad

pomocy! nosze soczewki od kilku lat i nigdy nie mialam z nimi problemow, nie liczac swedzacych oczu zwlaszcza latem.ale to mozna przebolec niestety ostatnio 1 soczewka ciagle sie zamazuje... juz mialam ja wyrzucic ale zauwazylam ze jak ja zakladam widze ok, po jakiejs pol godzinie jest juz lekko zamglona ze tak to okresle... kompletnie zmniejsza to komfort widzenia i jej uzytkowania... uzywam od lat tego samego plynu i soczewek firmy bauch&lomb.... moze plyn niedostatecznie je oczyszcza albo to wina tego ze sa 3-miesieczne? tylko ze po niecalym miesiacu uzytkowania pojawily sie problemy :( czy ktos z waas mial podobnie? nie radzcie noszenie okularow bo w mojej pracy to duze utrudnienie.

ja kiedyś miałam podobny problem, po czym okazało się, że pani w salonie sprzedała mi zamiast 3-miesięcznych-miesięczne soczewki:o Pewnego pieknego dnia, po około 6 tygodniach użytkowania, jedna z nich się rozkraczyła:o Ale w Twoim przypadku nie musi tak być, najlepiej gdybyś poszła do okulisty.

Gość dasdsadsad
napewno sie wybiore, pytam czy mialyscie moze podobnie bo zastanawiam sie co moze byc przyczyna.... najciekawsze jest to ze dzieje sie tak tylko z 1 soczewka tzn ta ktora nosze na prawym oku i to juz 2 opakowanie z rzedu... moze cos mi sie dzieje z okiem... szczerze mowiac mam nadzieje ze nie okaze sie ze nie moge nosic soczewek na codzien :(

Gość dasdsadsad
co mialas na mysli mowiac ze sie rozkraczyla? przerwala?

Gość dasdsadsad
aha dodam jeszcze...nie jest to najprzyjemnioejszy opis ale... 2 razy stojac na wietrze w oku zebrala mi sie jakby taki spioszek i po wyjeciu go z oka widzialam juz dobrze!!! wogole zdarza wam sie zeby miec "spioszki" w oczach od soczewek? moze one sa niedostatecznie oczyszczone?

dokładnie, rozerwała się.Ale jeśli masz taki problem z jednym okiem i to druga para z rzędu, to koniecznie idź do lekarza. To może być coś poważniejszego. Długo nosisz soczewki?

Gość dasdsadsad
kolo 5 lat...

Gość dasdsadsad
dodam ze nie mam zadnych problemow z oczami nie noszac soczewek, tzn z tym jednym okiem.... mysle ze to moze byc wina plynu i niedokladne jego oczyszcanie soczewki z osadu... ale nie wiem... nikt tak nie mial????

Mi się zdecydowanie nie zbierają śpichy w kącikach w ciązgu dnia, to może być jakieś zapalenie spojówek albo co. Nie znam się. Ale powiem ci że miałam tak samo. Tylko, że mi zawsze zdarzało sie to po płakaniu. Pani okulistka stwierdziła, że mam dziwny skład łez. Dostałam kropelki i jeśli coś takiego się działo to zakraplałam oczy. Teraz mi się tak nie robi.

Gość df
dasdsadsad też mam ten problem, oklustka poleciła mi zakrpalać kroplami hylocomod, które podobno mają wpływ na skład łez. Trochę pomaga, ma dokłądnie ten sam problem co Ty opisałaś, nie wiem od czego to zależy, ale chyba po prostu mamy takie łzy. Zakrpalać i mrugać, nic się chyba nie da z tym zrobić.

Gość to osady białkowe
trzeba dokładnie myc soczewki i może faktycznie używac jakis specjalnych kropli do oczu

Gość no i ament
mi pani powiedziała,ze mam tłuste łzy i czasem się tak moze robic, wtedy nie kropelki tylko poprostu sol fizjologiczną nalezy wkroplić:)

znajoma tak miala - poszla do okulisty i okazalo sie ze soczewka miala jakis defekt - byla na srodku wyszczerbiona (choc nie bylo tego widac) i zbieraly sie tam łzy ;) kupila nową i bylo ok ;) moze tak samo jest u Ciebie

Gość fdsfsd
dzieki dziewczyny za odzew! soczewki napewno nie sa zniszczone,bo to juz ktores z koleji i ten sam problem... wybieram sie do okulisty,mam nadzieje ze bedzie wiedziec o co chodzi i nie okaze sie ze nie moge nosic soczewek! dzis zrobilam sobie dzien bez nich i siedze w pracy na wpolniedowidzaca ;) zadnych problemem z zamgleniem oka nie mam, czyli to nie jakas choroba oka tylko cos zwiazanego z soczewkami... te krople co polecacie na co sa? jakies przeciwskazania? jak myjecie soczewki? bo ja tylko pocieram plynem,przyznaje ze niedbale i wkladam do pojemniczka z plynem,potrzasam chwile i zostawiam na noc. 1 soczewka zawsze jest ok, tylko z 2 mam problem...

Gość naaaaaaaaaaaa
mi sie tak robilo jak niedokladnie je czyscilam.