Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yummy mummy

od kiedy krem przeciwzmarszczkowy???

Polecane posty

Gość yummy mummy

czy ktos wie od kiedy powinno sie go stosowac??ktos mi powiedzial,ze po 25 roku zycia,a pozniej uslyszalam,ze po 35!jak to jest?moze ktos sie wypowie?i jakie sa najlepsze?albo jedne z lepszych?

Gość yummy mummy
no co wy?nikt nie wie??

Gość .tiku tiku
od 25

wtedy kiedy uznasz że twoja skóra go potrzebuje szkoda niszczyć skórę (leniwieje, nie regeneruje sie tak szybko jak trzeba) jeśli nie ma się zmarszczek jeśli się zaczynają pojawiać - wtedy tak, żeby zapobiegać choć trochę pogłębieniu

Gość yummy mummy
tiku,tiku,dzieki,widze,ze tak poza tym,to chyba tu nikt o cere nie dba

Gość yummy mummy
cranberra,mam straszne zmarchy wokol oczu!

Gość .tiku tiku
ja mam 25 i juz widze ze potrzebuje , zreszta zawsze mialam suche cere i zmarszczki na czole juz mam widoczne ....................musze cos zakupic tylko niewiem co

Gość kasiccaa
wlasnie wczoraj czytalam, ze nie ma zadnych dowodow na to, ze skora "leniwieje"... ja slyszalam, ze krem przeciwzmarszczkowy mozna uzywac od 28 roku zycia..ale czy to prawda...to niestety nie wiem

Gość szarawa
Mysle, ze ok. 30 juz trzeba zaczac, sa przeciez kremy "na pierwsze oznaki starzenia" itepe. Zaczynanie od razu od silnych na pewno nie jest wskazane

Gość olanda
wtedy gdy zaczynają sie pojawiac zmarszczki mimiczne, czyli jeśli przestaniesz się usmiechac one nadal delitatnie pozostaje, ja zaczęłam jakoś około 27 roku życia non stop, rano wieczór, teraz to już kilka lat i efekty super kolezanki mają zmarszczki przy usmiechaniu się a ja nie , buźka gładka. Ale ale, stawiem na dobre kremy a nie takie z nizszj półki :)

Gość .tiku tiku
jak masz juz zmarszczki to zaden krem ich juz nie ukryje ...niestety :(

Gość walczę o młody wygląd
:) olanda - np jakie? Bo ja jak dziecko we mgle....

Gość .tiku tiku
olanda ..........podaJ prosze nazwe

Gość chiquita1
kasicca, ale nie ma takze dowodow, ze skora sie nie rozleniwia. Chcesz zrobic sie krolika doswiadczalnego prosze bardzo. Nie rozumiecie, ze takie namawianie do wczesnego stosowania kremow przeciwzmarszczkowych do sprawka wielkich koncernow kosmetycznych, ktora bardzo sie na tym bogaca? Moja mam nigdy praktycznie nie uzywala zadnych specjalnych kremow i wieku 50 lat ma ladniejsza skore niz wiekszosc 40latek uzywajacych tych drogich kremow.

Gość olanda
polecam vichy miookine, to raczej nie bardzo drogi (około 100 zł) ale bardzo skuteczny

Gość yummy mummy
olanda,a ktore wg ciebie sa te lepsze,bo ja kupilam ostatnio ten z nivea visage,DNAge,calkiem fajny kremik.a oprocz zmarszczek wokol oczu widze zmarszczki na czole,te linie poziome!

owszem leniwieje - potwierdza to znajoma która jest kosmetyczką i trafiają do niej dziewczyny ze starszą skórą właśnie przez używanie zbyt zaawansowanych preparatów dowód z życia wzięty a naukowcom nie wierzyłabym tak bezkrytycznie bo często robią badania na zlecenie koncernów kosmetycznych, którym zależy na sprzedaży teraz a nie na twarzach klientek za 20 lat :O ja teraz używam kremów (regenerujący i nawilżający NIVEA) yummy mummy - jak masz zmarszczki to stosuj już kremy bo twoja skóra ich, potrzebuje, zwłaszcza w okolicach oczu jak piszesz wiekiem się nie przejmuj bo nie o to chodzi w tej zabawie (nie jest od - do)

Gość olanda
powiem wam coś to może urwie się dyskusja czy uzywać czy nie. moja siostra jest 5 lat ode mnie młodsza i ona ma widoczne zmarszczki mimiczne (na tyle ile moga byc widoczne przed 30stką wokół oczu) a ja nie amm nic :)

Gość walczę o młody wygląd
wygląd skóry to po pierwsze genetyka, po drugie higieniczność trybu życia (stres, sen, używki, odżywianie, itp) na końcu to kosmetyki Ale trzeba ich używać, żeby na tle wymasowanych kremami i naciągniętych liftingami koleżanek nie wyglądać jak ich matka :p

Gość olanda
yummy mummy polecam vichy, słoiczek starcza na 2 miesiące stosując 2 razy dziennie więc to zadne pieniadze, a nivea.... w nivea nie wierze ;)

Gość yummy mummy
dzieki dziewczyny za porady,niestety w uk nie moge znalezc vichy.a kremu zaczne uzywac,bo te zmarchy na czole sa dla mnie jeszcze gorsze niz wokol oczu!

Gość chiquita1
Zmarszczki u kobiet ponizej 35 roku zycia to nie efekt naturalnego starzenia sie tylko ekspozycji na slonce, niezdrowego trybu zycia, stresu, palenia, nadmiaru alkoholu czy zlego odzywiania, takze przyklad twoj i twojej siostry nic nie znaczy. Ciekawe jakie kremy beda na ciebie dzialaly jak bedziesz miala 40 lat....

Gość .tiku tiku
a z avonu?????????????????

Gość olanda
tylko zacznijcie uzywać kremu przeciwzmarszczkowego jeśli RZECZYWIŚCIE zmarszczki się pojawiają, czyli twarz bez zadnej mimiki ma jakieś linie (zmarszczki), ja miałam miedy brwiami i w około oczu, a teraz po tej między brwiami slad nie został mimo, ze mimikę mam tą samą, raczej bardzo rozbudowana, w około oczu tez ładnie :)

Gość chiquita1
Jeszcze jedno. Kazdy krem to niesamowita chemia, ktora na szczescie nie zawsze przenika do glebszych warstw skory. Pewna kobieta z tytulem profesora badajaca kosmetyki powiedziala, ze gdyby ta chemia jednak przenikala, tak jak zapewniaja producenci, to skora bardzo by sie zniszczyla.

Gość pysiaczek25
a mi sie pojawily mimiczne wokol oczu :( a mam dopiero 25 lat...polecilybyscie mi jakis krem? czy moze na razie wystarczy jakis nawilzajacy?

Gość olanda
aaaaa i jeszce jadna rzecz, od jakiś 2 lat codziennie!!!! uzywam (po kremie przeciwzmarszczkowym) emulsji z FILTREM 50+ z vichy - słońce najbardziej niszczy buźkę :)

Gość olanda
eeeeee nie wiem jak UK ale w całej europie sprzedawany jest vichy, we włoszch w każdym sklepie jest

Gość pysiaczek25
:(