Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zxyzxyzxyz

jak najwczesniej badanie krwi moze wykryc ciaze??-wazne

Polecane posty

Gość zxyzxyzxyz

ilodniowa ciaze moze wykryc badanie krwi?

Gość qwertyu
Laboratoryjny test krwi Test ten wykrywający hormon hCG z surowicy krwi może wykryć ciążę właściwie ze 100% dokładnością już w tydzień po zapłodnieniu. Poprzez pomiar dokładnej zawartości hCG we krwi, która zmienia się wraz z rozwojem ciąży test ten pomaga w ustaleniu wieku ciąży. Czasami lekarz może zalecić przeprowadzenie zarówno testu moczu, jak i krwi, by być podwójnie pewnym diagnozy. Szansę uzyskania prawidłowej diagnozy jeszcze znaczniej wzrostają, jeżeli po teście zostanie przeprowadzone badanie lekarskie przez lekarza ginekologa. Należy pamiętać o tym, że najczęściej we wczesnym stadium ciąży, gdy organizm kobiety nie wytwarza wystarczającej ilości hCG potrzebnej do uzyskania wyniku pozytywnego często lekarz nie rozpoznaje ciąży. Po upływie tygodnia należy ponownie przeprowadzić testy (najlepiej krwi) i badanie lekarskiego, by rozpoznać ciążę. Jeżeli wyniki testów będą nadal negatywne a u Ciebie nie pojawi się miesiączka należy jak najszybciej skonsultować się ze swoim lekarzem w celu sprawdzenia, czy nie rozwija się ciąża ektopowa.

Gość zxyzxyzxyz
dzieki za odp, chodzi o to , ze ja musze sprawdzic dla pewnosci jeszcze przed okresem czy nie jestem przypadkiem w ciazy, bo mam zabieg u gina, ale wlasnie sie obawiam ze jesli sie tak zdazy ze bede to ciaza moze nie byc rozpoznana.

Gość zxyzxyzxyz
szkoda.mam nadziej ze wszystko sie ulozy, tak i tak bede pewnie sie denerwowac. to pewnie nie wykryje nie wiem, teraz mam chyba nadzieje, ze pomimo dlugo sie staramy, tym razem sie nie udalo rowniez:(