Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość musze to_zrobic

jutro usune dziecko

Polecane posty

Gość bbbyy
kochana juz sie nie katuj tak tym wszyskim bedzie dobrze musi byc bo cos cie sie w koncu od zycia nalezy dasz rade dacie rade pozwol sobie chociaz raz na jakis czas na odetchniecie z ulga bo zwariujesz

Nie potrzebnie obejrzalam ok 2 min.tego filmu.Teraz czuje sie fatalnie.Jest mi tak przykro!:( :( Co ludzie wyrzadzaja innym:( Tym,ktorzy nie wiedza sami ,ze istnieja.

Gość kluska serowa
ty masz po prostu zwykle obawy przyszlej matki. a ze doszla do tego depresja i niechec wlasnej matki do ciebie to to wszystko razem daje taki skutek ze jestes za bardzo przerazona ta ciaza i nie umiesz zupelnie wyobrazic sobie jak ulozysz sobie zycie z dzieckiem. ale pomysl. ojciec dziecka chce to dziecko. ty chyba tez. ja tez sie zastanawiam jak moj maz sam zarobi na nas i jak sobie poradzimy. w dodatku chce isc tu gdzie mieszkam na studia (przynajmniej dwuletnie) bo polskie sie tu nie licza. i balam sie panicznie jak to sie uda zorganizowac z dzieckiem. ale juz wiem ze sie da. jak sie chce to sie wszystko jakos zorganizuje. bedzie dobrze. zobaczysz. glowa do gory. aborcja tylko jesli wiesz ze to jest to czego chcesz. ale ty nie wydajesz sie przekonana ze to najlepsze wyjscie. zycze podjecia dobrej decyzji

Gość bbbyy
nie ogladajcie tych filmow nawiedzonym sie wydaje ze walcza ze zlem i stosuja drastyczne srodki nie odrozniaja czlowieka zagubionego od zlego

Gość bbbyy
kluska serowa masz racje mam do ciebie nietypowa prosbe napisz do mnie jedno zdanie- jakiekolwiek co ci przyjdzie do glowy

Gość płacząca poniewczasie
kusi mnie by obejrzeź te filmiki, ale jestem juz po zawale i boję sie, co zobaczę. Kiedyś tylko słyszałam jak wyglada taki zabieg i już nie spałam kilka nocy. Wiecie, w miarę upływu lat, ten grzech olbrzymieje jakby we mnie! Czasem myślę, że jeśli dane mi będzie dożyć 70=ki to będę nie staruszką, a tylko jedną, olbrzymią zbrodnią :((((((((((((((

Gość emilia0
Wez przyklad z niej !!

Gość bbbyy
placzaca nie ogladaj tego ja te filmy widzialam i moge ci powiedziec jezeli jest cos co cie nurtuje nic ci to nie pomoze ani nie zniszczy poczucia winy daj juz sobie spokoj probowalas. prosilas o wsparcie tak jak potrafilas. do odtatniej chwili. nie otrzymalas go. w pewnym sensie bylas w sytuacji rozpaczliwej i sama bylas ofiara przebacz juz sobie

Ja tez sie poryczalam.Moze teraz sama bardziej docenie i nigdy na mysl mi to nie przyjdzie.Boze jakie to straszne!Ludzie to potwory!

doga autorko... czytając Twoją historię popłynęły mi łzy z oczu... jestem 16-latką i nie wiem dużo o życiu ale wiem że ja bym chyba nie potrafiła zniszczyć tej maleńkiej cząsteczki mnie... zyczę Ci podjęcia dobrej i przemyślanej decyzji.. i nigdy nie załuj tego co postanowisz... a mam nadzieje że nie zrobisz krzywdy swojej Kruszynce... pozdrawiam ciepło :*

Gość bbbyy
dziewczyny zrozumcie ze te wasze winy mozecie juz sobie przebaczyc bo to bylo takze dzialanie autodestrukcyjne tylko bardziej skomplkowane psychologcznei

Gość kk85
zobacz mala...temat ma 3 godziny,a juz jest 9 stron.Ludzie sie przejmuja tak samo jak Ty :*

masz wsparcie chlopaka, we dwójke dacie rade! grunt to dobra organizacja.zastanowcie sie gdzie macie wieksze perspektywy i gdzie bedzie wam latwiej w polsce czy w anglii zalatw wszystkie formalnosci, ubezpieczenia zdrowotne, oplaty itp bo w tej sytuacji to niezbedne. co z praca, mieszkaniem.... musicie usiasc i zaplanowac wszystko, nie bedzie latwo ale jak ustalicie zasady i brdziecie ich przestrzegac, bedzie wam latwiej. zawsze sa awaryjne, nieprzewidywalne sytuacje ale nie zaczynajcie zycia we 3 na wariackich papierach.

przytoczę cytat z blogu pewnej nastolatki, która usunęła ciążę-w necie chodzą CIąGLE TE SAME 2, 3 filmiki o niby aborcjach i to oczywiście na stronach zagorzałych przeciwników przerywania: \"Jakiś czas temu katolicka grupka przysłała mi książeczkę o metodach wykonywania aborcji. To co zobaczyłam - było niczym z książki fantastycznej... Porozrywane szczątki, wzierniki, szczypce... Pomyślałam, że to obrzydliwe. Wolałam się już jednak nie pytać, czego użyją - lepiej od razu mieć to za sobą. Ale i tak musiałam dowiedzieć się prawdy. Lekarze pokazali mi cały sprzęt. Gdzie szczypce, wysysacze mózgów, śruby, noże ? Hmmm... Przecież stał tam najzwyklejszy sprzęt medyczny - sterylny i wyspecjalizowany. Wiercenie ? Nie. Metoda próżniowa. - Zero krwii, to bzdury. - tłumaczy lekrz. - Zero porozrywanego mięsa ? - Oh - lekarz wygląda na lekko zbitego z tropu. - Jak jedną pompką mógłbym wyrwać jakiekolwiek mięso ? Poza tym w tobie nie ma mięsa. - Pompką... - Tak. Wszystko potrwa 15 minut. To jest pompka, która załatwi wszystko w dobrym tonie hmmm - lekarz zaczyna żartować, żeby rozładować atmosfere. - Gotowa ? - Tak. Jeszcze jedno pytanie. Skąd w takim razie te wszystkie obrazki porozrzucanych ciałek ? - To płody, które umarły w brzuchach matki. Poronienia, choroby... - Czyli to nie aborcja ? - Absolutnie. Aborcja tak nie wygląda, zresztą później dokładnie opiszę ci to\"

Gość bbbyy
ale te kobiety ktore usunely ciaze chca zoabzczyc to mieso bo ich wlasne milczenie od lat je zabija i to owijanie w bawelne i niemoznosc przezycia zaloby, bo jak tu plakac jak samemu podjelo sie te decyzje dlatego namawiam was- przebaczcie juz sobie ja widze w tym wasza biede nigdy nie jest to wylacznie wina zawsze za tym kryje sie ludzki strach i niepewnosc, zaszczucie, zabiedzenie

Gość bbbyy
nie jestem bez serca ty zwyczajnie nie chcesz usunac dziecka i nigdy nie chcialas myslalas ze tak bedzie lepiej i myslalas ze trzeba sie czuc gotowym zeby dziecko urodzic ale tak nie jest nikt nie czuje sie gotowy

Gość mokasylwik
Buraczana, przeczytaj sobie jeszcze raz ten tekst, uważnie. "Płody, które umarły w brzuchach matek" - umarły i się wzięły w tych brzuchach same porozrywały , taaaaak? Nie, zostały z tych brzuchów pośmiertnie wyrwane. A w przypadku aborcji wyrywane są niepośmiertnie. Pompka, niepompka, nie zawsze uda się od razu w jednym kawałku, prawda???

Gość kk85
bbbyy -> otoz to! popieram kolezanke.

Gość mokasylwik
naprawdę chcesz nas przekonać, że te filmy to co? fotomontaże? grafika komputerowa?? Kobieto, wszystko rozumiem, ale po co u diabłA SIĘ samooszukiwać. Trzeba umieć spojrzeć prawdzie w oczy a nie wykrzywiać buziaka z obrzydzeniem: och jakie to drasrtyczne, wstydu nie macie, nie epatujcie nas takimi obrzydlistwami. Żałosna, tchórzosko - strusiowa postawa

Gość klklklklkl
czytam i uwierzyć nie mogę... mam wrażenie jakby autorka tego wątku prosiła o przyzwolenie, poparcie dla swojej decyzji, jakby chciała usprawiedliwić swoją decyzję i wszystko mam wrażenie przez swoje wygodnictwo!! wybacz, jestem brutalna, ale ja również jestem w ciąży. Mam chore serce, nie na tyle, żeby nie móc w miarę normalnie funkcjonować, ale na tyle, żeby podczas każdego większego obciążenia organizmu być pod stałą opieką lekarza. Tak będzie właśnie teraz, tak było podczas poprzedniej ciąży, gdzie większość czasu spędziłam w szpitalu, a naszą maleńką resztką sił \"donosiłam\" do 38 tygodnia. Jest zdrowym cudnym radosnym dzieckiem. Mój mąż nie zarabia kokosów, ale nie pomyślałabym, żeby z powodu pieniędzy odebrać życie takiej maleńkiej bezbronnej istotce. Nie myślcie tylko o sobie podejmując decyzję. Pozdrawiam

Gość ej mala
bbbyy ma racje - to nie jest tak, ze dowiadujesz sie, ze jestes w ciazy i natyhmiast czujesz, ze jestes gotowa i szczesliwa... masz prawo czuc sie zagubiona i niepewna - ale nie podejmuj pohopnych decyzji. czy decyzji pt 'bo mam termin'. stres, pospiech i niepewnosc slusznosci decyzji - niedobrzy doradcy...

Gość ej mala
natychmist - zjadlo mi literke

Gość bbbyy
mokasylwik ty tego chyba nie pojmujesz te kobiety chca to zobaczyc bo wydaje im sie, ze to je przyblizy do smierci ich dzieci, do tego co zrobily ale nie tedy droga wiekszosc z nas umiera we wlasnych lozkach, cialo w calosci czy to znaczy ze ta smierc jest mniej smiercia? to nie dotyczy wszytskich kobiet ale wiekszosc z tych, ktore zdecydowaly sie na aborcje byla w depresji gdyby byly w takim stanie psychicznym a ich dziecko wypadloby przez okno, nikt by ich nie winil mialyby prawo do wspolczucia spolecznego a tak - cale zycie maja poczucie ze sa morderczyniami w ukryciu a one poprostu sobie nie poradzily dlatego ja uwazam ze nalezy im sie cieplo, wsparcie, ktorego swego czasu nie dostaly i wspolczucie nie obwinianie - bo to czynia sobie same

hej, to do mnie? takie rzeczy mówił lekarz, a uważam,że miał sporo racji. Wszystkie wyrwane nóżki i rozpłatane główki, to w większości relikt przeszłości, teraz stosuje się głównie próżnie i farmakologię, która nie rozrywa płodu.I ciekawe dlaczego w wielkim oszałamiającym internecie jest tysiące stron przeciwników aborcji a tylko 3 filmy, do znudzenia te same. I nie ma tu znaczenia,że kompletnie mnie to nie rusza.:) czekam na opier*****DAWAJCIE:) :) :)

Gość bbbyy
poaz ty mamy skrajnie rozne wrazenia z lektury ja mam wrazenie ze autorka nie chce usunac i prosi by ja odwiesc od tego a nawiedzeni z oaz niech nie graja ofiar, bo to tym dziewczyna ktore zdecydowaly sie na aborcje umarly dzieci, nie im