Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona bardzo

KOLCZYK W JĘZYKU GOJENIE SIĘ! POMOCY!!! proszę wejdź

Polecane posty

Gość Xywcia
Basienka mamy ten sam klopot I tez sie boje strasznie :(

Gość ma-aaa
tez tak mialam i bez obaw. po paru dniach tez mi sie pojawil taki bialy nalot naokolo ranki po przekluciu ale wszystko zniknelo po calkowitym zaleczeniu:) a kolczyk rzeczywiscie zapada sie od opuchnietego jezyka

Gość Xywcia
Kochana jestes Ma-aaa, dziekuje za odpowied :D Sie uspokoilam troszke Mam nadzieje ze mi sie zagoi bo jak przebilam to mialam problemy i wyjelam kolczyka Ale to chyba przez moj tluszczyk :( Odezwe sie jak mi sie goi Dzinx :*:*:*

Gość Xywcia
Kurcze zjazdlam wyraz z tego wszystkiego wybaczcie Mowilam o pepku ;>

Gość Xx..oNa..xX
mam kolczyk w języku juz 2 dni ale strasznie sie boje bo jest tak spuchniety ze go ledwo mieszcze w buzi mam nawet na nim zeby odciśnięte .. jeśc nie umię .. i wogole jak go sobie zrobiłam to w pierwszy dzien wszystko mnie bolało i wczoraj to mialam gorączkę . :( i sie zle czulam ..dzisiaj jest lepiej gorączki nie mam ale jezyk jest spuchnięty jak nie wiem ;( i boli mnie.. po ilu dniach zejdzie mi opuchnizna..? i bede mogla zmienic kolczyk na plastikowy ?.

Gość Xywcia
Ja juz mam nie mam spuchnietego i moge wywijac jezorem we wszystkie strony ... Troche nalot na jezyku mnie denerwuje bo nie wiem co to mam nadzieje ze te nie jakies paskudztwo Martwie sie bo mama wrazenie ze mnie szczypie albo swedzi jezyk Nie wiem Nie jem nic co by draznilo i nie pije nic oprocz wody Mam kostki lodowe z szalwi i plukam usta tym plynem Ma-aaa bylas taka kochana i pomoglas pomozesz jeszcze raz ??? Prosze :*

Gość Ewelinnka
Słuchaj . Ja mam kolczyk w jezyku od wtorku a mamy aktualnie piątek . Opuchlizny jako takiej wielkiej nie mam .. Tylko jedno jest dziwne mam straszna pleśniawke na języku , ale to podobno stan zapalny języka i to jest normalne . Ale zastanawia mnie jeszcze jedno . Mam koło górnej kulki taki ''pagórek'' brazowy .. może to z krwi , nie wiem . Ale mam nadzieje , ze do poniedziałku sie tego pozbyje . i przebijanie cholernie boli . ; ale jeśli chcecie to róbcie . :D Pozdrawiam i życze szybkiego gojenia . :D

Gość inked
heyy, mam takie same problemy narosc biala na calym jezyku ale dowiedzialam sie ze to zejdzie jak bede myla szczoteczko wiec bez obaw mam jedno pytanko tylko leciala mi ropa przez jeden dzien a teraz juz miej ale jak leci to sie zbiera kolo dziurki i ziezko to zerwac albo umyc nie wiem co robic a co to bialej narosci jak najlatwiej sie pozbyc? bye bye x

Gość Antheaa
inked te biale cos samo zejdzie po calkowitym zagojeniu jezyka, robilam kolczyk 5dni temu i tez to mam , troche boli ale jakos wytrzymuje;p

Gość D....
Hejka,mam pytanko przebiłam jezyk w czwartek troche jest spuchnięty i boli ale da sie wytrzymac:) tylko ze na górze koło kuleczki tak jak by mi jezyk "pęka"...to normalne?? prosze o szybka odp

Gość D....
ej jest tu kto??? niech ktos odpisze bo sie boje jezykiem ruszac:)

Gość lovepiercing
ja sobie zrobiłam kolczyka w języku we wtorek i nadal mam opuchliznę no i boli jeszcze.. ale nie aż tak bardzo .. co do gojenia to oczywiste , że każdy organizm inaczej reaguje.. jedni nie mają nic a drudzy męczą się nawet 2 tygodnie. Ja sobie płucze szałwią i jem wszystko .. trochę se plenie ale nie aż tak bardzo skoro mama nie zajarzyła ;DD Mam nadzieję , że już te gojenie się kończy bo jednak to jest męczące ! POLECAM bo fajna sprawa taki kolczyk .. najgorsze pierwsze dni takze looz. :D ale Przekłucie NIE BOLI nic . Ja robiłam w salonie i bez żadnego znieczulenia bo w tych miejscACH NIE MA nerwu i nic nie boli :P także nie bać się .. spokojnie.. :D

Gość Nyappy92
W następny piątek (tj18) robiękolczyk w języku, tylke że nie w żadnym salonie xP Robi mi kumpela, która się na tym zna i robiła już wieelu osobom, zachowując należyte higieniczne środki itd. Czy to jest bezpieczne. Mojej koleżance się eligancko zagoiło i wszystko jest OK

Gość Olin
hmm Nio niby bezpieczne ale ja bym nie ryzykowała przebijając u kumpelki :) Każdy ma inny układ żył trzeba i na to zwrócić uwagę :) Ja mam kolczyk o 4 dni przez 2 dni był spuchniety teraz jest troszke siny i czasami boli w okolicy górnej kuleczki :) ale da się żyć . Robiłam go u kosmetyczki która robi też tatuaże :)

Gość chesia
no ja sobie dwa dni temu sama zrobilam kolczyka w jezyku .. spuchło i troche boli i jezyk jest bialy :) ale ciesze sie bo coraz mniej boli troche seplenie :):) ;] ale jest oki :) myśśle ze sie szybko wygoi ;p robilam bez nieczulenia i nie bolaloo :):) przekułam wenflonem :) nawet byl za cienki ale jakos dało sięę włożyc kolczyk hehe :) ładny jest ;] :)

Gość CzArNawww
jeśli chodzi o panią powyżej bez komentarza.... ja se przebiłąm 2 dni przed sylwkiem :) teraz juz jest fajnie ale na początku nie mogłam jeść więc nie jadłam płucze dentadoksem(ohydaaaaaaa) i cyckam se rumianek mrożony samo przebicie nie boli potem troche i rano mi zawsze drętwieje ale dzisiaj to już nawet zjadłam zapiekanke i nie musiałam jej kroić na kawałeczki wielkości klawisza komputerowego już sie nie moge doczekać wymiany :D ogólnie żadnych jogurtów i serków nie wolno jeść bo to jest białko=bakterie ja dopiero dzisiaj zjadłam pierwszy serek opuchlizna schodzi nie sepleniałam tylko bełkotałam nie mogłam krzyczeć na mojego faceta hehehe z czego sie cieszył heheh no i tyle inf jakie moge przekazać następnym chętnym do robienia kolców:D

Gość Jestem za
tym zeby kazda kobiete obowiazkowo kolczykowac .Jezor , dolna wara, gorna wara, i wszystko razem spiete grubym drutem... A mowili ze to tylo krowom zagraza choroba gabczastego mozgu..

Gość Dr Kevorkian
A ja za drobna oplata moge zalozyc kolczyki gdzie tylko chcecie.Faceci za rozdwojenie jezyka musza zaplacic , kobietom robie to gratis (po wykupieniu conajmniej 10 kolczykow)Po podpisaniu malego kontraktu podwiazuje jajniki , kastruje, dokonuje obrzezania (nie tylko facetow).Mam masc, ze z paznokci robia sie szpony , Mam kontakty z klinika , gdzie z okraglych zrenic robia takie jak u wezy. Kobiety do 20 roku zycia moga liczyc na znizke przy robieniu wody z mozgu (podobno poprawia cere az do smierci).Oprocz tego mam "gwozdz programu" chyba na to kazda poleci - nowa metoda tatuazu zapewniajaca schudniecie tyle kg , ile sie przysni w pierwsza noc po wytatuowaniu trzech cyferek na niewidocznej czesci ciala.Czekam z niecierpliwoscia na oferty (preferuje plec glupia) Dr Kevorkian

Gość Pati.Ck
dziewczny pomocy.!!!!! Zrobiłam sobie kolczyk we czwartek a jest sobota.Wszystko ogólnie jest ok...ale jedno mnie martwi....gdy 'napne' język czuje że dwie kulki uciskają,a górna wchodzi w język.Mało tego w nocy się wręcz budze z bólu od dołu języka...Nic mnie nie martwi prócz tego czy ten kolczyk nie jest za krótki....moge go już zmienić....bo mam wrażenie że dłużej nie wytrzymam....:(:(:(:((:(:(:(

Gość gabi4224
witam,dwa dni temu przebilam sobie jęzor po raz drugi(po dwuletniej przerwie) i co najważniejsze w tym temacie to higiena ust.człowiek od piercingu powinien Wam dać wszelkie instrukcje.ja trafiłam na wyjątkowo kompetentnego kolesia, płukanie jamy ustnej bezalkoholowym płynem zabijającym bakterie,kostka lodu do ssania złagodzi opuchlizne.ja się stosuję i nie mam wielkich problemów jem na co mam ochote,czuję delikatny ból ale nie jest na tyle uciążliwy żeby mi w życiu codziennym przeszkadzał.a gorączka chyba jest normalnym objawem obrony organizmu na ciało obce.pozdrawiam wszystkie jęzorki;)

Gość Natliska6

Gość Natliska
Ja robilam kolczyk w jezyku w piatek. Znieczulenie mi trzymalo jeszcze przez kilkadziesiat minut to chyba troche za bardzo zaczelam sobie nim ruszac ... Czy to moze jakos zaszkodzic przy gojeniu ?? Na gorze jezyka mam jakis maly pecherzyk ktory starsznie mnie boli gdy wypchne kolczyk do przodu, a na dole zbiera mi sie jakas biala wydzielina ... Nie wspomne juz o opuchliznie :( Najgorsze jest to ze dzien po zrobieniu kolczyka pojechalam na impreze i pilam alkohol i calowalam sie z moim chlopakiem bo mnie nic nie bolalo .. Ale teraz to masakra.. Jem praktycznie wszystko tyle ze zimne .. Czy moze wdac mi sie jakies zakarzenie ?? :/ Jak dlugo bedzie trwalo to gojenie i opuchlizna ...?

Gość olgga
no to nie za fajnie, po to sa zakazy zeby ich przestrzegac, szczegolnie jesli chodzi o dziurawienie ciala ;) wdala ci sie infeksja, bialy pecherzyk to torebka z ropą, kup sobie plyn do plikania ust, czesto myj zeby, jesli przez 2 dni nie bedzie zadnej zmiany idz do lekarza pozatym kostki lodu z szalwi i duzo plukac, dziwie sie ze nikt ci tego nie powiedzial prz przekluwaniu. i po co znieczulenie? przeklucie to akurat boli najmniej ;))

nie kazda kosmetyczka robi koleczyk w jezyku... Ja robilam u kosmetyczki i gojil mi sie extra moze z tydzien potem zmienilam kolczyk na mniejszy i wogle zapomnialam ze go mam.MOzna plukac albo szalwia albo rumiankiem.Ja plukalam rumiankiem :)Wogle nie saplenilam. To nic nie boli a nie powinno jak ktos umie to zrobic;)

Gość Natliska
Na szczescie wszystko mi sie ladnie wygoilo :) Chociaz z opóźnieniem przez alkohol ... takze stanowczo odradzam picie w czasie gojenia.. no i oczywiscie polecam kolczyk ;p

Gość blondiXX
powiem wam tyle ...robiła mi koleżanka u niej w domu ..język miałam napuchnięty... jadłam wszystko ... bolało ale cóż ... tak szybciej przyzwyczaiłam język ...niczym nie płukałam ani nic... tylko po każdym posiłku zęby myłam ... to wszystko .. po tym jak się zmuszałam do bolesnego jedzenia opuchlizna mi szybko zeszła serio .. kostki lodu nie pomagały jak zmroziły język to mnie jeszcze bardziej bolał taki sztywny był wtedy :))

Gość XxCzarnulaxX
Ja zrobilam sobie kolczyka wczoraj..bolalo...nie powiem ze nie ale jest juz drugi dzieni tylko tyle co mam spuchniety jezyk ale nie boli..poki co;] jem tylko jogurty albo jakas zupke w proszku bez dodatkow ktore trzeba gryzc;p jedyny problem to ze mam za krotki kolczyk i kosmetyczka wsadzila mi go odwrotnie tzn kulka z cyrkoniami jest na dole zamiast u gory i czekam az opuchlizna zejdzie i wtedy sobie go odwroce:)

Gość Asia nl
ja przepiłam język 3 dni temu . na drugi dzień mogłam jeść , choć troszke bolało a dzisiaj jem już wszystko . od razu po przebiciu mogłam wyciągać kolczyka a po trzech dniach sie nim bawić. nie sepleniłam od początku jednak znam dziewczyny które tydzień po przebiciu nie mogły mówić . każdy reaguje inaczej. od dziewczyny w studiu usłyszałam że mam przez najbliższe dni przepłukiwać buzie gorącą wodą z solą i tak teraz robie

Gość MajeCkaa
aa ja zrobiłam sobie kolczyk 2 dni temu i jak narazie nie mam jako takich powodów do zmartwień . W miare normalnie mówie i wgł . a co do jedzenia to przez pierwszy dzień tak naprawde nic nie jadłam bo sie bałam, a teraz jem wszystko na co tylko mam ochote hehe ; )) . Tak jak większość dziewczyn mam biały język ale to normalne .. ;)

Gość Cychaaa .. ;D
Hej.. wczoraj przebiłam sobie język.. SAMA! i. . .cholerciaa.. boli..;/ rano miałam problemy z jedzeniem.. Długo to jeszcze potrwa.? A właśnie.. mieliście wrażenie, że troche berdzo sepelnicie..?;p to normalne..? Ile to potrwa..?xD pomocyy! ;P